Print this page
30-04-2013

Ο ΝΟ Σύρου βράβευσε τον Παλιόπορτα

Rate this item
(0 votes)

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου τίμησε τον πρόεδρο του Φοίνικα Δημήτρη Παλιόπορτα για την πολύτιμη προσφορά του στον αθλητισμό αλλά και για το κοινωνικό έργο που προσφέρει στο νησί. Πριν λίγους μήνες ο Παλιόπορτας είχε δωρίσει στον Όμιλο δύο αγωνιστικά σκάφη ιστιοπλοΐας τριγώνου (τύπου Optimist και Laser) προκειμένου να βοηθήσει να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του τμήματος.

Οι ιθύνοντες του Ν.Ο. Σύρου δεν ξέχασαν την πολύτιμη προσφορά του και διοργάνωσαν μία εκδήλωση προς τιμή του, χθες το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στις Αγκαθωπές. Το παρών έδωσαν σύσσωμα τα Διοικητικά Συμβούλια του Ν.Ο. Σύρου και του Α.Ο. Φοίνικας Σύρου, καθώς και οι μικροί αθλητές του τμήματος ιστιοπλοΐας τριγώνου του Ν.Ο.Σ.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυναν ο πρόεδρος του Ν.Ο. Σύρου κ. Ισίδωρος Μαμίδης και ο έφορος ιστιοπλοΐας τριγώνου κ. Γιώργος Μαραγκός, ευχαρίστησαν για ακόμη μία φορά τον Δημήτρη Παλιόπορτα για την πολύτιμη προσφορά του, τονίζοντας ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την πολύπλευρη προσφορά του στον τοπικό αθλητισμό και τη Σύρο γενικότερα.

Μάλιστα επεσήμαναν ότι τα σκάφη που δώρισε αποδείχτηκαν… γούρικα, καθώς μ’ αυτά ο Ν.Ο.Σ κατέλαβε δύο τρίτες θέσεις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης που φιλοξενήθηκε στον όρμο του Φοίνικα πριν από ένα μήνα. Συγκεκριμένα, η Αντωνία Σακελλαρίου αναδείχτηκε τρίτη στην κατηγορία Laser, ενώ την ίδια θέση κατέλαβε και η Μαρία Ρούσσου στην κατηγορία Optimist 11 ετών. Οι δύο αυτές αθλήτριες ήταν που έκαναν και την απονομή της τιμητικής πλακέτας στον Δημήτρη Παλιόπορτα, ενώ άλλα παιδιά του Ομίλου του έδωσαν μία ανθοδέσμη και ένα λάβαρο του Ν.Ο. Σύρου. Ένα ιδιαίτερο δώρο του έκανε και πρόεδρος του Ν.Ο.Σ. κ. Μαμίδης, καθώς του δώρισε μία φωτογραφία του λιμανιού της Σύρου που είχε τραβήξει ο ίδιος σε νεαρή ηλικία πριν από περίπου 45 χρόνια.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Φοίνικα εξέφρασε την χαρά του γι’ αυτή την τιμή στο πρόσωπό του και ανέφερε ότι ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Ν.Ο. Σύρου για βοήθεια γιατί η ιστιοπλοΐα είναι μία από τις μεγάλες του αγάπες, καθώς ως γνωστόν δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο αυτό. Επίσης, τόνισε ότι θεωρεί καθήκον του να βοηθάει τον τόπο του, γιατί “μετά από τόσα χρόνια στο νησί νιώθω πλέον Συριανός!” Ευχήθηκε τα δύο σκάφη να συνεχίσουν να είναι γούρικα και στο μέλλον να φέρουν πρωτιές στον Όμιλο και έκλεισε με μία ευχή των ανθρώπων της θάλασσας: “Εύχομαι στα παιδιά μας και σε όλους μας καλές θάλασσες στη ζωή!”

Πηγή: foinikasclub.gr