Print this page
15-05-2013

O Eθνικός στην παρέλαση 40 χρόνια μετά...

Rate this item
(0 votes)

Τον χαρακτηρίζουν μετά το Φάρο το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο της πόλης. Ο Μουσικός Γυμναστικός Σύλλογος Εθνικός Αλεξανδρούπολης έκλεισε τα 85 του χρόνια με το πρώτο συνθετικό της επωνυμίας του το «Μουσικό», από το γεγονός ότι η Αλεξανδρούπολη προπολεμικά ονομαζόταν «η πόλη με τα 100 πιάνα», με έντονη μουσική παιδεία.

Ο σύλλογος ξεκίνησε το 1927 με το ποδόσφαιρο, τον Κλασικό Αθλητισμό και την ποδηλασία. Από το 1970 αναπτύσσει το βόλεϊ, το μπάσκετ, αργότερα το πιγκ πογκ και τα τελευταία χρόνια το μπάντμιντον, το σκάκι, την κολύμβηση, το πόλο και την σκοποβολή. Σταθερή αξία παραμένει το μουσικό τμήμα των τροβαδούρων.

Η επικρατούσα ιδέα και αρχή του Συλλόγου πάντα παραμένει ο ερασιτεχνισμός, παράλληλα με την αγωγή των αθλητών του. Τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε και επαγγελματικό τμήμα, αυτό του βόλλεϋ με μεγάλες επιτυχίες στην Ελλάδα και συμμετοχή στην Ευρώπη.

Μεγάλοι αθλητές, που ξεπέρασαν τα σύνορα της πατρίδας μας γαλουχήθηκαν στον ΜΓΣ Εθνικό και δόξασαν την φανέλα του ένδοξου συλλόγου, όπως επίσης Πολιτικοί και σημαντικά στελέχη της τοπικής μας κοινωνίας προήλθαν από τα σπλάχνα του Συλλόγου.

Μετά από 40 χρόνια ο ΜΓΣ Εθνικός επιστρέφει στην παρέλαση της πόλης, με ένα τμήμα νεαρών αθλητών.

Η ιστορία συνεχίζεται…