Print this page
24-10-2020

A.O.Φοίνικας Σύρου - Α.Π.Σ.Φίλιππος Βέροιας (1η αγωνιστική, 25/10, 16.00 Live Streaming)

Rate this item
(0 votes)
Με την αναμέτρηση μεταξύ του Φοίνικα ΟΝΕΧ και του νεοφώτιστου Φιλίππου Βέροιας συνεχίζεται η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League (1η αγωνιστική, 16.00 Live Streaming, Διαιτητές Βουδούρης, Πρέντζας).
 
O Φοίνικας ΟΝΕΧ προέρχεται από την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς και θέλει να κάνει δυνατό ξεκίνημα.
 
Για τον αγώνα της Κυριακής (24/10) με τον Φίλιππο Βέροιας και την κατάσταση ετοιμότητας της ομάδας του μίλησε στην επίσημη σελίδα του Φοίνικα ο Θανάσης Πρωτοψάλτης«Ήταν ώρα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα καθώς αυτή η καθυστέρηση δυσκολεύει όλες τις ομάδες να ετοιμαστούν σωστά ή να προγραμματιστούν για να είναι έτοιμες για τους αγώνες . Φυσικά οι 2 νίκες μας δίνουν μια ώθηση για την συνέχεια αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί . Δεν έχουμε «δέσει» ακόμη σαν ομάδα, πράγμα που φάνηκε στα 2 παιχνίδια.  Έχουμε κάποια «θέματα» ακόμη που θέλουμε να φτιάξουμε για να είναι πιο εύκολη η συνέχεια για εμάς σαν ομάδα ανεξαρτήτως αντιπάλου . Είναι μέρος της ζωής μας και αυτό δυσκολεύει την κατάσταση για όλους. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό και να προχωράμε πάντα με προσοχή.Στο παιχνίδι της Κυριακής, στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε με νίκη»
 
Ραντεβού με την ιστορία του έχει την Κυριακή στη Σύρο ο ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας που ξεκινάει το φετινό του ιστορικό του ταξίδι στα νερά της Volleylegaue από την «Αρχόντισσα των Κυκλάδων».
 
Για τον Φίλιππο Βέροιας, που το βράδυ της Παρασκευής ξεκίνησε οδικώς το ταξίδι του από την πρωτεύουσα της Ημαθίας για τον Πειραιά και έφτασε ακτοπλοϊκώς το πρωί του Σαββάτου στη Σύρο, ο 54χρονος τεχνικός από την Ημαθία, Σωκράτης Τζιουμάκας, μετά το πέρας της σημερινής τελευταίας προπόνηση της ομάδας δήλωσε τα εξής: «Κάθε πρεμιέρα είναι ιδιαίτερη για όλες τις ομάδες, είτε στοχεύουν στον τίτλο, είτε στη σωτηρία. Εμείς πάμε στη Σύρο, για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, έχοντας οδηγό τα φιλικά που κάναμε στην Ερμούπολη, όπου κάναμε καλές εμφανίσεις . Στόχος μας είναι μία ακόμη καλή εμφάνιση και ό,τι καλύτερο προκύψει.

Αναφερόμενος στο τελευταίο επιβλητικό 3-0 του Φοίνικα Σύρου επί του Παναθηναϊκού στο «Λιγκ Καπ «Ν. Σαμαράς», χάρις στο οποίο η ομάδα του Γιάννη Ορφανού απέκλεισε από τα ημιτελικά της διοργάνωσης τον κατόχου του τίτλου και πρωταθλητή Ελλάδας, ο κ. Τζιουμάκας σχολίασε: «Ο Φοίνικας είναι μία πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες και εκ των φαβορί του τίτλου. Εμείς πάμε με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την ιστορική μας πρόκριση στην επόμενη φάση του Λιγκ Καπ «Ν. Σαμαράς» να επιβεβαιώσουμε την εικόνα που έχουμε δώσει σε όλα τα ματς μέχρι σήμερα, ότι είμαστε δηλαδή μία μαχητική ομάδα και παλεύουμε όλα τα παιχνίδια, ανεξαρτήτως αντιπάλου».

Στην αποστολή του Φίλιππου Βέροιας, θα βρίσκεται και ένας πρώην μπλοκέρ των «Πειρατών», ο Τάσος Γάτσης, που τη σεζόν 2017-2018 αγωνίστηκε στην ομάδα της Σύρου και φέτος ενισχύει την ομάδα της Βέροιας.

«Ξεκινάει το πρωτάθλημα της Volleyleague 2020-2021, μία πρεμιέρα δύσκολη για την ομάδα μου κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο, που εδώ και χρόνια βρίσκεται στα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ και σε υψηλές θέσεις, σε ένα φιλόξενο νησί, όπως ένιωσα κι εγώ μια χρονιά που αγωνίστηκα στο Φοίνικα, με μία πολύ καλή διοίκηση και οργάνωση. Αν και στις πρεμιέρες ελλοχεύουν συχνά κάποιες εκπλήξεις, εμείς έχουμε δώσει ήδη δύο φιλικά με τον προσεχή μας αντίπαλο, οπότε είμαστε σχετικά γνώριμοι μεταξύ μας. Ευελπιστώ να συνεχίσουμε τις καλές φετινές μας εμφανίσεις που πραγματοποιήσαμε στη Σύρο και να φύγουμε από το νησί με ένα καλό αποτέλεσμα».

Μιλώντας για την άλλοτε καυτή έδρα του «Δ. Βικέλας» και την υπέροχη ατμόσφαιρα των Συριανών φιλάθλων, ο 29χρονος κεντρικός από την Έδεσσα, εξέφρασε την απογοήτευσή του και ευχήθηκε γρήγορα ο κόσμος να επιστρέψει ασφαλής στα γήπεδα: «Τόσα χρόνια η Σύρος έπαιζε με τον κόσμο στο πλευρό της, φέτος όμως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τα γήπεδα θα είναι άδεια και αυτό ίσως είναι κάποιες φορές υπέρ του φιλοξενούμενου. Ευελπιστώ το συντομότερο να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα και να καταλαγιάσει η πανδημία».

Αυτό θα είναι το δεύτερο παιχνίδι με το Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ στην ιστορία του Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας, έπειτα από τα δύο φιλικά που έδωσε τον Σεπτέμβριο στη Σύρο, στο πλαίσιο της φετινής του προετοιμασίας, όπου είχε μία νίκη με 3-1 σετ και μία ισοπαλία 2-2 σετ.



Volley League - 1η αγωνιστική

Σάββατο 24 Οκτωβρίου

Κροίσος Πέρσης Νέα Σμύρνη, 19.00 (V.L. T.V.): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Π.Α.Ο.Κ.


Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μουλά Λ., Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Γεωργιάδης Στ., Βαρατάσης, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Αγίου Θωμά 20.30: Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ο.Φ.Η.


Διαιτητές: Κουτσούλας, Κυριοπούλου, Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Κατερλή, Αρβανίτης, Γραμματεία: Μπίτσικα.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου

Δ. Βικέλας Σύρος 16.00 (V.L. T.V.): Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ - Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας


Διαιτητές: Βουδούρης, Πρέντζας, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης, Επόπτες: Βρούτσης, Μπαρμπούνης, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου

Ζηρίνειο Κηφισιά 18.00 (Ε.Ρ.Τ.): Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.


Διαιτητές: Μυλωνάκης, Φραγκάκης, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Τόλιος, Παπαθανασίου, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.