Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
27-01-2021

Ο Παναθηναϊκός τρίποντο εξπρές 3-0 στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Rate this item
(1 Vote)
Ο Παναθηναϊκός εκμεταλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κενά του ΠΑΟΚ στην υποδοχή (απουσίασε και ο Ραφαήλ Κουμεντάκης) και με πολύ καλή τακτική, άριστο σερβίς και γρήγορη ανάπτυξη πήρε τη νίκη με 3-0 σετ στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Volley League.

 

Ολη η ομάδα του Παναθηναϊκού δεν είχε κάποιον που να υστερεί αλλά ο Βόγιν Τσάτσιτς ήταν πραγματικά εντυπωσιακός σημειώνοντας 19 πόντους εκ των οποίων οι 4 ήταν άσσοι.

 

Ο Παναθηναϊκός δέχτηκε 56 πόντους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ από τις 5 Δεκεμβρίου 2008 όταν οι πράσινοι είχαν νικήσει στη Θεσσαλονίκη με 3-0 σετ για την 9η αγωνιστική της σεζόν 2008-09 παραχωρώντας μόνο 54 πόντους.

 

Τράβηγμα ο Κουμεντάκης

 

Ο ΠΑΟΚ στερήθηκε των υπηρεσιών του Ραφαήλ Κουμεντάκη που έπαθε τράβηγμα στη γάμπα (στην πρωινή προπόνηση) ο Κουμεντάκης.

 

Στο 2ο σετ αγωνίστηκε βασικός πασαδόρος ο Κομητούδης στη θέση του Ντεσποτόφκσκι. Βασικός ακραίος αγωνίστηκε ο Καπετανίδης, ενώ από το 2ο σετ έπαιξε κεντρικός ο Παπαλεξίου στη θέση του Τακουρίδη.

 

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου από την αρχή του αγώνα επέβαλαν το ρυθμό τους. Στο 4-4 του 1ου σετ έκαναν σερί 8-0 χάρις το σερβίς του Γιάκομπσεν και ξέφυγαν 12-4. Ο ΠΑΟΚ μάζεψε την υποδοχή του αλλά όχι και τη τη διαφορά στο σκορ και έτσι ο Παναθηναϊκός έχοντας τον έλεγχο σε σερβίς και μπλοκ πήρε το σετ 25-18 με τελευταίο πόντο από το χαμέμο σερβίς του Σωτηρίου.

 

Ίδια εικόνα και στο 2ο σετ όπου Γιάκομπσεν και Ράπτης κέρδισαν μονομαχίες στο φιλέ, ενώ ξέσπασμα του Τσάτσιτς στο σερβίς έφερε δύο άσσους και εκτόξευσε τη διαφορά στο 14-6. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε λύσεις, επιχειρούσε επιθετικά μόνο με τον Βαν ντε Ντρις και το σετ έκλεισε με το +8 (25-17) χάρις της επίθεση του Τσάτσιτς.

 

Ο ΠΑΟΚ στο μοναδικό σημείο του αγώνα που πέρασε μπροστά ήταν το 3-2 με την επίθεση του Βαν ντε Ντρις αλλά ο Παναθηναϊκός κάνοντας την καλύτερη εμφάνιση του μετά την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος κατάφερε να πάρει τον έλεγχο με την καλή υποδοχή και τον εκπληκτικό Τσάτσιτς που κυριολεκτικά επαιζε χωρίς αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός σταδιακά άνοιξε τη διαφορά σε 11-7 και αργότερα σε 18-13 που έγινε και πάλι με τον Τσάτσιτς και ο αγώνας έκλεισε 25-21 με την επίθεση του Πελεκούδα για το 25-21 και το 3-0 σετ σε 75΄λεπτά.

 

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Kυριοπούλου, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Νικάκης, Τόλιος, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-4, 16-7, 21-14, 25-18

2ο σετ: 8-3, 16-9, 21-12, 25-17

3ο σετ: 8-6, 16-11, 21-17, 25-21

*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 6 άσσους, 47 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 11 λάθη αντιπάλων και του Π.Α.Ο.Κ. προήλθαν από 2 άσσους, 30 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-18, 25-17, 25-21) σε 75'

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Τσάτσιτς 19 (14/22 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ, 58% υπ. - 30% άριστες), Γιάκομπσεν 5 (1 άσσος, 4 μπλοκ), Ρανγκέλ 10 (9/13 επ., 1 μπλοκ), Ανδρεόπουλος 6 (3/10 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 80% υπ. - 40% άριστες), Ράπτης 15 (14/34 επ., 1 μπλοκ), Πελεκούδας 9 (7/9 επ., 2 μπλοκ) / Στεφάνου (λ, 50% υπ. - 21% άριστες), Πανταλέων.

Π.Α.Ο.Κ. (Κώστας Δεληκώστας): Άγκανιτς 5 (3/6 επ., 2 μπλοκ), Σωτηρίου 1 (1/7 επ., 60% υπ. - 40% άριστες), Τακουρίδης, Ντεσποτόφσκι 1 (1 άσσος), Καπετανίδης 8 (6/14 επ., 2 μπλοκ, 53% υπ. - 32% άριστες), Βαν Ντε Ντρις 19 (18/37 επ., 1 άσσος) / Κοκκινάκης (λ, 92% υπ. - 60% άριστες), Παπαλεξίου 2 (2/6 επ.), Κομητούδης 1 (1 μπλοκ).

 

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε: «Τα γνωστά μας στοιχεία λειτούργησαν. Τακτικά πήγαμε σωστά αλλά βέβαια ο ΠΑΟΚ είχε σημαντικές απουσίες που κόστισαν τη συνοχή του. Για εμάς ήταν μεγάλη νίκη. Τα ντέρμπι δεν σταματούν, αλλά έτσι είναι η κατάσταση. Τώρα θα προετοιμαστούμε για ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Φοίνικα Σύρου».

 

Ο κεντρικός του Παναθηναϊκού Παναγιώτης Πελεκούδας δήλωσε: «Ήταν μια χρήσιμη νίκη για εμάς και είμαστε χαρούμενοι καθώς συνεχίζουμε την κούρσα του πρωταθλήματος από την πρώτη θέση. Το πρωτάθλημα είναι ρευστό και είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι στην κορυφή πριν από κάθε ματς και να αντιμετωπίζεις τα ματς με αυτό το δεδομένο. Πάμε στη Σύρο για να αντιμετωπίσουμε τον Φοίνικα που είναι ένας από τους συνδιεκδικητές του τίτλου και ασφαλώς θα αντιμετωπίσουμε το ματς με την ανάλογη σοβαρότητα».

 

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Κώστας Δεληκώστας δήλωσε: «Ο ΠΑΟ δίκαια κέρδισε. Είχαμε πολλά θέματα και στην υποδοχή και στην επίθεση.  Ήταν κατά κράτος καλύτερος και κέρδισε δίκαια. Παραμονές του ματς με τη Σύρο τραυματίστηκε ο Μπατατζίμ για αυτό κάναμε και την αλλαγή. Παραμονές του ματς με τον Παναθηναϊκό τραυματίστηκε και ο δεύτερος μας ακραίος. Εντάξει δύσκολα παίζεις χωρίς δύο βασικούς σου παίκτες αλλά δεν νοείται να παίξουμε και να μην είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν το καταφέραμε αυτό. Είμαι απογοητευμένος με την υποδοχή, δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε καθόλου και ο Παναθηναϊκός στην περιστροφή με τον Τσάτσιτς μας πήρε μεγάλη διαφορα στα δύο πρώτα σετ. Στο τρίτο ήμασταν πιο κοντά αλλά πάλι ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια».

 

Το λίμπερο του Π.Α.Ο.Κ. Μενέλαος Κοκκινάκης δήλωσε: «Πρέπει να δούμε τα λάθη μας. Βασικό συστατικό της κακής εμφάνισης ήταν η έλλειψη συγκέντρωσης και η ενέργεια. Πρέπει να βελτιωθούμε για τη συνέχεια, έρχεται ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι. Όπως είναι φέτος το πρωτάθλημα δεν έχουμε πολύ χρόνο και πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Έγιναν κάποιες κινήσεις που ασχολείται η διοίκηση με το προπονητικό επιτελείο. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο ως επαγγελματίες αθλητές για να παρουσιαστούμε όπως πρέπει στη συνέχεια και να πάρουμε νίκες. Είναι πρωτόγνωρο για εμένα που θα παίξω την επόμενη εβδομάδα απέναντι στον Ολυμπιακό, την ομάδα που έχω μεγαλώσει. Συμβαίνουν όμως αυτά στη ζωή και τα καινούργια πράγματα που σου έρχονται μπροστά σου πρέπει να τα βλέπεις θετικά. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό με τη νέα μου ομάδα για να πάρουμε τη νίκη».

 

 

Βρίσκεστε εδώ: News Ειδήσεις - News Παναθηναϊκός Α.Ο. Ο Παναθηναϊκός τρίποντο εξπρές 3-0 στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject