Print this page
30-11-2021

CEV Cup: Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ στο Βέλγιο για την πρώτη δοκιμασία (1/12, 21:30)

Rate this item
(0 votes)
Σε ρυθμούς Ευρώπης μπαίνει για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ο Φοίνικας Σύρου ONEX, αφού αύριο, Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, στις 21.30 ώρα Ελλάδας, θα δώσει το πρώτο του παιχνίδι στο πλαίσιο της φάσης των 32 του CEV Cup.

 

Η ομάδα μας έχει ήδη αναχωρήσει πλήρης για το Βέλγιο, όπου αύριο και την ερχόμενη Τετάρτη (8/12) θα αντιμετωπίσει σε δύο νοκ-άουτ παιχνίδια τη Volley Haasrode Leuven, με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αυτός είναι ο πρώτος φετινός αγώνας στην Ευρώπη για το συγκρότημα του Φούλβιο Μπερτίνι, ενώ οι Βέλγοι προέρχονται από πρόσφατη πρόκριση έναντι της Budva Volley από το Μαυροβούνιο. Όπως ο Φοίνικας, έτσι και η Λέουβεν βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βελγικού πρωταθλήματος μετά από πέντε αγώνες, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι όλοι οι παίκτες της είναι γηγενείς.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί σε livestreaming στο YouTube.

Φράγκος: Οι Βέλγοι παίζουν πιο πολύ με float και όχι με jump serve

Ο αρχηγός της ομάδας μας, Αντρέας Φράγκος, που διαθέτει αρκετή εμπειρία από το βελγικό πρωτάθλημα έχοντας αγωνιστεί στην Knack Volley Roeselare, επικεντρώθηκε στη διαφορά του παικτικού στυλ μεταξύ των πρωταθλημάτων. "Πρέπει να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας με τη Λέουβεν διότι οι βελγικές ομάδες παίζουν με τακτικό παιχνίδι και floating serves. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο δεν είναι εύκολο, δεν είναι όμως και δύσκολο. Πρέπει απλά να προσαρμοστείς σε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού", υπογράμμισε ο ακραίος του Φοίνικα.

Αναφορικά με τα στοιχεία που δούλεψε η ομάδα προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του εν λόγω παιχνιδιού, ο Αντρέας Φράγκος ανέφερε: Δουλέψαμε κάποια τακτικά κομμάτια. Είναι μία ομάδα που έχει ένα αρκετά καλό σύνολο, το δυνατό τους σημείο είναι το μπλοκ και η άμυνα γενικά, οπότε θα πρέπει να έχουμε μεγάλη υπομονή αν δεν τελειώνουμε τις πρώτες μπάλες στις επιθέσεις, να μπούμε σε διαδικασία να συνεχίζουμε το παιχνίδι. Γενικά το βελγικό πρωτάθλημα είναι ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, στηρίζονται περισσότερο στο float απ' ό,τι στο jump serve σε αντίθεση με μας και με το ελληνικό πρωτάθλημα, οπότε σίγουρα σαν υποδοχείς θα πρέπει να προετοιμαστούμε καλύτερα για να κρατήσουμε ένα ψηλό επίπεδο. Κάθε πρωτάθλημα έχει κάποια χαρακτηριστικά. Εμείς είμαστε θεωρητικά πιο κοντά στο ιταλικό στυλ παιχνιδιού, υπάρχουν δυνατά serves, με πιο ψηλές μπάλες, με μεσαίες υποδοχές, ενώ οι Βέλγοι είναι περισσότερο στο float, σε πιο τακτικό παιχνίδι, χωρίς να χάνουν πολλά serves. Είναι δηλαδή ένα διαφορετικό παιχνίδι, το οποίο δεν είναι εύκολο, δεν είναι όμως και δύσκολο. Πρέπει να προσαρμοστείς γιατί είναι διαφορετικό από αυτό που αντιμετωπίζεις καθημερινά στο πρωτάθλημά σου. 

"Φτάνουμε ουσιαστικά στο πρώτο πιο σημαντικό σημείο της φετινής σεζόν"

Τέλος, αναφορικά με το απαιτητικό πρόγραμμα των ημερών και το πώς θα πρέπει η ομάδα να διαχειριστεί τους πολλούς αγώνες που έρχονται, ο ακραίος του Φοίνικα Σύρου ONEX υπογράμμισε: Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, πρέπει σίγουρα να κερδίσουμε ή να φέρουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και είναι δύο παιχνίδια που ορίζουν αν θα προχωρήσουμε στον επόμενο γύρο του CEV Cup. Φτάνουμε ουσιαστικά στο πρώτο πιο σημαντικό σημείο της φετινής σεζόν. Είναι κάτι το οποίο περιμέναμε, περιμέναμε ότι θα έρθει αυτό το διάστημα που θα παίζουμε ανά τρεις μέρες παιχνίδια. Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό και σίγουρα είναι καλό στοιχείο ότι έχει έρθει πιο αργά σε μας σε σχέση με άλλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος όπως είναι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, οπότε μας έδωσε παραπάνω χρόνο ώστε να φορμαριστούμε καλύτερα για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα παιχνίδια.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ / foinikasclub.gr