Print this page
18-09-2018

Η Ε.Σ.Α.Π φιλοξένησε και διοργάνωσε το συμβούλιο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Λιγκών (VLA) στην Αθήνα

Rate this item
(0 votes)
Το Δ.Σ. της Ένωσης Ευρωπαϊκών Λιγκών πετοσφαίρισης (Volleyball Leagues Association – V.L.A.) συνεδρίασε στην Αθήνα φιλοξενούμενη της Ελληνικής Λίγκας (Ε.Σ.Α.Π.) με σκοπό να προωθήσει την διεθνή αναγνώριση και να ορίσει τον χάρτη δραστηριοτήτων και στόχων της στο άθλημα του βόλεϊ. Το επίσημο καταστατικό της V.L.A. εγκρίθηκε και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της V.L.A. (www.volleyleagues.org).


Την συνεδρίαση απασχόλησε η συλλογική σύμβαση εργασίας με τους αθλητές σύμφωνα με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μελετήθηκε σε βάθος η πιθανή εφαρμογή για κάθε χώρα. Στην προσπάθεια αυτή η V.L.A. είχε γόνιμη συνεργασία με τους εκπροσώπους των φορέων των αθλητών.

Η τελευταία ημέρα της συνεδρίασης ήταν αφιερωμένη στην παρουσίαση των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων των αθλητών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητών για όλα τα αθλήματα που αναγνωρίζεται από τη ΔΟΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και αντιπροσωπεύει πάνω από 35 συνδικάτα αθλητών.

Και οι δύο φορείς αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσημη συμφωνία, η οποία θα οριστεί μετά το πράσινο φως από το συμβούλιο αθλητών της ΕΕ.

Έχουν ήδη επισημανθεί πέντε συγκεκριμένα προβλήματα, όπως οι παίκτες εκτός Ε.Ε., οι κανόνες μεταφοράς, οι κανονισμοί για τους μάνατζερς των παικτών και ο αγωνιστικός προγραμματισμός για τα πρωταθλήματα των λιγκών αλλά και τις διοργανώσεις των εθνικών ομάδων έτσι ώστε να υπάρχει και περίοδος ανάπαυσης που είναι απαραίτητη για την υγεία των αθλητών.

Ο πρόεδρος της V.L.A Φιλίπ Μπουν (Philippe Boone) τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει ραντεβού με την Παγκόσμια ομοσπονδία (FIVB) και την Ευρωπαϊκή (CEV) για να παρουσιάσει τις ολοκληρωμένες προτάσεις της V.L.A. για τα θέματα αυτά.

Επίσης τα μέλη της V.L.A. αναγνωρίζουν ως εκπροσώπους τους αθλήματος τις οικείες ομοσπονδίες των χωρών και όλες οι πρωτοβουλίες θα γίνονται με την συνεννόηση τους.