Print this page
17-10-2013

Νίκος Ρουμελιώτης: «Πανέμορφο ξεκίνημα»

Rate this item
(0 votes)
Αφού το προηγούμενο Σάββατο κάρφωσε 35 φορές πάνω στο φιλέ της Πάτρας ήρθε η ώρα να …καρφώσει και «ΣΤΟ ΦΙΛΕ» των καναλιών Novasports.

Ο λόγος για τον «μπόμπερ» της Παναχαϊκής Νίκο Ρουμελιώτη ο οποίος μιλώντας στον Παντελή Λώλη «κάρφωσε» διαδοχικά τις διοικήσεις του Ολυμπιακού, του Φοίνικα Σύρου και του Παναθηναϊκού, τον καλό του φίλο Ηλία Λάππα ενώ αναφέρθηκε τόσο στην τιμωρία του από την Εθνική ομάδα όσο όμως και στο όραμα που έχει στην αγαπημένη του Παναχαϊκή. Ο Νίκος Ρουμελιώτης αυθόρμητος όπως πάντα απάντησε σε όλα τα ερωτήματα χωρίς να «στρογγυλεύει» τις απαντήσεις του. Είπε ο 35χρονος αρχηγός της Παναχαϊκής:
 
Για τη νίκη της Παναχαϊκής επί του ΠΑΟ: «Ήταν ένα πανέμορφο ξεκίνημα, ένα καλό παιχνίδι, μια ιστορική νίκη για την Παναχαϊκή. Μια νίκη που συνδύασα με τα γενέθλιά μου και το γιορτάσαμε με την ομάδα».

Για το δικό του ξεκίνημα στη σεζόν: «Ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα για μένα οι 35 πόντοι. Εύχομαι στην πορεία να βοηθήσω με τον ίδιο τρόπο την ομάδα. Πολλά στηρίζονται και στον κόσμο της Παναχαϊκής που μας έδωσε ώθηση. Η ομάδα παίζει για τον κόσμο και πρώτος απ' όλους εγώ».

Για τις συχνές εντάσεις στα ματς της Παναχαϊκής: «Έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις στην ομάδα και μεταξύ μας και με τον κόσμο. Το πάθος που έχουμε στο γήπεδό μας, συνέχεια οδηγεί σε λάθος. Στην Α2 όταν είχαμε παράπονα από τη διαιτησία, βγαίναμε εκτός εαυτού όλοι οι αθλητές. Προσπαθούμε να το ελέγξουμε. Έχουμε μάθει έτσι. Έτσι έμαθα κι εγώ από μικρός. Είναι δύσκολο να αλλάξει στα 35, αλλά θα δούμε πως θα πάει. Ξέρω ότι κάποιοι αντίπαλοι θα έρθουν στο γήπεδό μας για να δημιουργήσουν θέματα. Το περιμένω για παράδειγμα αυτό από τον φίλο μου τον Ηλία (Λάππα)».
 
Για τους στόχους της Παναχαϊκής: «Θα παλέψουμε για την παραμονή και βγαίνουμε και το λέμε. Θα ήθελα και άλλες ομάδες να το πουν αυτό. Θα παλέψουμε για την 9η, για την 8η θέση. Αυτή τη στιγμή τον Παναθηναϊκό τον βάλαμε από κάτω και θα συνεχίσουμε να τον έχουμε από κάτω. Ο Παναθηναϊκός τι προσπαθεί να κάνει; Δεν έχω καταλάβει. Να βγει να μας πει. Για μας ήταν ιστορική νίκη, απέναντι σε μια ομάδα που έχει τι στόχους; Δεν ξέρω».

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Η μεγάλη μου αγάπη είναι το βόλεϊ. Η δεύτερη αγάπη μου είναι η Εθνική ομάδα. Γύρισα στην Πάτρα με τη Βάσω για να ανταποδώσω όσα μου έδωσε ο αθλητισμός. Πήραμε την απόφαση με τη γυναίκα μου να προσφέρουμε στην πόλη ένα δύο πράγματα. Νομίζω ότι το κατάφερα αυτό με την Παναχαϊκή αυτή τη στιγμή. Ανέβηκε η ομάδα στην Α1. Φτιάξαμε ένα γήπεδο, το «κάστρο» μας, όπως το λέμε εμείς. Ο Ρουμελιώτης δεν υπάρχει. Θα βοηθήσει αγωνιστικά 1-2 χρόνια, αλλά θέλει να φτιάξει ένα εργοστάσιο για το μέλλον, με νέα παιδιά, με ακαδημίες».

Για την επιλογή του γηπέδου της Αγυιάς: «Έκανα 5 επισκέψεις στην ΕΑΠ και θεωρώ πως δεν ήθελαν ούτε να μας δουν. Με σεβάστηκαν, αλλά μέσα τους έβραζαν. Δεν ήθελαν όχι απλά να μην δουν την Παναχαϊκή και εμένα να αγωνιζόμαστε μέσα εκεί, δεν ήθελαν το βόλεϊ να εμφανιστεί ξανά. Θεωρούν ότι το βόλεϊ της ΕΑΠ ήταν υπεύθυνο για τα προβλήματα της Ερασιτεχνικής τώρα. Στη συνέχεια πήγαμε στο «Τόφαλος», όπου μας ζήτησαν 45.000 ευρώ, ένα νούμερο που ισοδυναμεί με μπάτζετ ομάδας και δεν μπορούσαμε να το προσφέρουμε. Η Ολυμπιάδα σαν 2η έδρα μας είπε «ναι» και την ευχαριστούμε. Ακόμη και ο Απόλλωνας στο μπάσκετ ήταν διατεθειμένος να μιλήσει μαζί μας. Η ανταπόκριση ήρθε από εκεί που δεν το περιμέναμε. Γενικότερα ο κόσμος μας, ήθελε να παίξουμε στο γήπεδο της Παναχαϊκής και πήραμε την απόφαση να το βελτιώσουμε. Σαν αθλητής θέλω αυτόν τον κόσμο στο πλευρό μου και να κερδίζω πιο εύκολα τα παιχνίδια. Σαν διοίκηση θα ήθελα ένα καλύτερο γήπεδο, μια καλύτερη λύση για την Παναχαϊκή. Είχαμε 300 άτομα εκτός γηπέδου, οπότε η Παναχαϊκή δεν αξίζει αυτό το γήπεδο".

Για τη Βάσω Καραντάσιου στην προεδρία της Παναχαϊκής: «Ήταν επιλογή της να με βοηθήσει. Ο πρόεδρος έχει μεγάλη σημασία σε κάθε ομάδα. Τα προβλήματα υπάρχουν σε κάθε ομάδα, όπως ίσχυε και για την ερασιτεχνική Παναχαϊκή. Ξεπεράστηκαν προβλήματα με κρατικούς φορείς χάρη στο όνομα «Καραντάσιου». Λόγω της εμπιστοσύνης στο όνομά της".

Για την ΕΑ Πατρών: «Στεναχωρήθηκα πολύ με την πορεία της ΕΑΠ. Βρισκόμουν στην Ιταλία τότε, αλλά νομίζω την Πάτρα στο βόλεϊ την έμαθαν λόγω της ΕΑΠ. Βέβαια η δυναμική του κόσμου της Παναχαϊκής είναι πολύ διαφορετική. Νομίζω ότι η ΕΑΠ θα δυσκολευτεί λόγω των οικονομικών να βρεθεί στο προσκήνιο ξανά, αλλά το κέρδος από την ΕΑΠ είναι ότι έμαθε το βόλεϊ στους Πατρινούς και συνεχίζει να κάνει καλή δουλειά στις μικρές κατηγορίες».

Για την ΑΕΚ, αλλά και τις δυνάμεις που λείπουν από την Α1: «Το πρωτάθλημα χρειάζεται την ΑΕΚ. Χρειαζόμαστε δυνατή ΑΕΚ, δυνατό Παναθηναϊκό, μακάρι να ήταν εδώ και ο Ηρακλής. Μακάρι να έχουμε και πάλι τα μεγαλεία του παρελθόντος, με τρομερά παιχνίδια. Με καλούς παίκτες, με καλούς ξένους. Μακάρι να γίνει το πρωτάθλημα όπως πριν 4-5 χρόνια».

Για Καλντέιρα-Κοκκινάκη στον ΟΣΦΠ: «Αν το πρόβλημα του Γιορντάνοφ συνεχιστεί, θεωρώ πως ο Ολυμπιακός θα δυσκολευτεί. Οι αντίπαλοι θα διαβάσουν ακόμη περισσότερο τον Ολυμπιακό και θα μπορέσουν να τον αντιμετωπίσουν. Αλλά σίγουρα είναι σημαντικό να παίρνουν νίκες χωρίς τον καλύτερό τους παίκτη. Πάντως θεωρώ απαράδεκτο για τον Ολυμπιακό που πάντα ήταν πλήρης σε όλες τις θέσεις να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο ή να αποκλείεται από το Λιγκ Καπ, εξαιτίας της απουσίας ενός αθλητή».

Για το πρωτάθλημα: «Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για τον τίτλο και οι υπόλοιπες ακολουθούν. Απλά ο Ολυμπιακός πρέπει να το αποδείξει αυτό μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα είναι το φαβορί για την 1η θέση. Ο Ολυμπιακός έστω και χωρίς τον καλύτερό του παίκτη, πάει για το πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο Φοίνικας με τόσα έξοδα για μεταγραφές βγάζει προς τα έξω, ότι δεν ξέρει τι στόχο έχει. Αυτό μοιάζει με ηττοπάθεια για μένα. Μια ομάδα με χρήματα, με κόσμο, που δείχνει ότι δεν ξέρει τι θα κάνει, δείχνει πως δεν πιστεύει στις δυνατότητές της. Η παρουσία στην τετράδα και πάλι θα τους δώσει ικανοποίηση; Εγώ πιστεύω ότι θέλουν το πρωτάθλημα, ας το δείξουν, ας το πουν, για να το πιστέψουμε κι εμείς. Εγώ μιλάω για τον Ολυμπιακό, γιατί το πιστεύει και το δείχνει».

Για τους 40άρηδες της Α1: «Μου έλεγε ο Αντώνης Τσακιρόπουλος: Πρέπει να βρεθεί ένας καλύτερος από μένα για να έρθει να παίξει στη θέση μου. Αφού είμαι εγώ ο καλύτερος, θα παίζω εγώ. Έπαιζε μέχρι τα 42. Βρέθηκε ο Τζούριτς και αν δεν ήταν αυτός, ο Τσακιρόπουλος θα έπαιζε μέχρι τα 50!».

Για την Εθνική ομάδα: «Όλοι έχουμε ευθύνη για την πορεία της. Η Εθνική είναι η αγαπημένη μας. Μίλησα με τον κ. Μαυρομμάτη το καλοκαίρι. Είχα ζητήσει να έρθει η πρόκριση του Παγκοσμίου στην Πάτρα και έδειξα έτσι την αγάπη μου στην Εθνική. Είχα κάνει κάποιες δηλώσεις για τις οποίες αποβλήθηκα από την Εθνική ομάδα, είπα λόγια που τα πιστεύω ακόμα, αλλά έχω ενημερωθεί πως πλέον η συμπεριφορά των διοικούντων είναι καλύτερη προς τα παιδιά. Θυμάμαι πως για 5 μήνες, κάθε καλοκαίρι είχα έντονη προβολή λόγω της Εθνική, τώρα η Εθνική δεν είναι πουθενά και έχουμε άφθονο ταλέντο. Είναι αδιανόητο να μην έχει παιχνίδια η Εθνική, όταν υπάρχει τόσο ταλέντο».