Print this page
10-10-2022

Συλλυπητήρια της ΕΣΑΠ για την απώλεια του Νίκου Αντωνιάδη

Rate this item
(0 votes)
Ο πρόεδρος Παντελής Ταρνατόρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια της μεγάλης δόξας του ελληνικού βόλεϊ Νίκου Αντωνιάδη που απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών.

 

Ο Νίκος Αντωνιάδης υπήρξε ο κορυφαίος των κορυφαίων της γενιάς βολεϊμπολιστών που γέμιζαν τις αλάνες και τα κλειστά γυμναστήρια. Γεννήθηκε 6 Δεκεμβρίου 1947 και υπήρξε μέλος της μεγάλης ομάδας του Ηρακλή τη δεκετία του 60 και του 70.

 

Ήταν μέλος της Εθνικής Ελλάδας από το 1967 έως και το 1978 με περισσότερες από 300 συμμετοχές σε όλα τα εθνικά συγκροτήματα.

 

Ηταν ο πρώτος βολεϊμπολίστας που αγωνίστηκε στο εξωτερικό τιμώντας την ελληνική πετοσφαίριση σε διεθνές επίπεδο. Αγωνίστηκε στην γαλλική Ρασίνγκ Παρί κατακτώντας τρία πρωταθλήματα Γαλλίας (1976, 1977, 1978). Χαρακτηριστικό του το τεράστιο επιτόπιο άλμα του που τον έκαναν ξεχωριστό.

 

Αφησε πίσω του τη σύζυγο του και δύο παιδιά. Τον 37χρονο σήμερα Αλέξανδρο και το 31χρονο Αριστοτέλη. Πτυχιούχος ΕΑΣΑ (πρώην ΤΕΦΑΑ) και διπλωματούχος INSEP (Ανωτάτης Προπονητικής της Γαλλίας) και Πανεπιστημίων Ναντέρ, Ρενέ Ντε Καρτ, Σεν Ντενί και Γενεύης σε κοινωνιολογικές σπουδές.

 

Υπήρξε λέκτωρ αθλοπαιδιών και αθλητικής ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είχε συγγράψει βιβλία ως βοηθήματα στο Πανεπιστήμιο.

 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.