Print this page
20-11-2013

Μιχάλης Τριανταφυλλίδης: «Καλύτερο πρωτάθλημα και χωρίς τα αστέρια του παρελθόντως»

Rate this item
(1 Vote)
Για το έπαθλο Forthnet, την Volleyleague αλλά και το BeachVolley μίλησε στην εκπομπή «ΣΤΟ ΦΙΛΕ» ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης. Ο παλαίμαχος άσσος, νυν προπονητής BeachVolley και ειδικός συνεργάτης Novasports Eventsαναφέρθηκε στις ομάδες που ξεχωρίζουν στο φετινό πρωτάθλημα. Αναλυτικά η συνέντευξη του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη έχει ως εξής:
 
Για το εντυπωσιακό φετινό ξεκίνημα του φίλου του προπονητή Θανάση Μουστακίδη με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης:
 
«Πάει πολύ καλά ο Μουστακίδης. Ήταν σπουδαίος παίκτης κι έγινε σπουδαίος προπονητής. Έχει κι άλλους καλούς προπονητές και αθλητές η Αλεξανδρούπολη, είναι πόλη που αγαπάει πάρα πολύ το βόλεϊ. Έχει δημιουργήσει παράδοση και αντέχει».
 
Για το περιστατικό με τον Ράιτς και τον Μιγιαϊλοβιτς του Εθνικού Αλεξανδρούπολης πριν από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, όταν η αστυνομία τούς ζήτησε χαρτιά παραμονής στη χώρα, ύστερα από σχετική καταγγελία:
 
«Είναι για γέλια και για κλάματα αυτό το περιστατικό, αλλά αυτός που το έκανε είναι άσχετος από πρωταθλητισμό. Θα ήθελε το αντίθετο αποτέλεσμα και κατάφερε το εντελώς αντίθετο. Γιατί ένα πρωταθλητής άμα του αγγίξεις την αξιοπρέπεια με τέτοια θέματα μην πω την έκφραση τι κάνει στο γήπεδο. Άρα ο άνθρωπος που έκανε αυτή την καταγγελία μόνο κακό έκανε στην ομάδα του ΠΑΟΚ, αν ήθελε να της κάνει καλό. Προσβάλλουν και το ελληνικό πρωτάθλημα, προσβάλλουν και την όλη υφή των αθλητών. Είναι δυνατόν άνθρωποι που παίζουν επίσημα, μάλιστα ο Ράιτς είναι από πέρσι και ήταν από τους καλύτερους του πρωταθλήματος, να έχουν έρθει χωρίς χαρτιά; Τα θεωρώ λίγο γελοία αυτά τα πράγματα και λίγο επικίνδυνα από ένα σημείο και μετά, γι' αυτό λέω ότι είναι για γέλια και για κλάματα. Δεν χρειάζεται να του δώσουμε μεγαλύτερη έκταση ας ελπίσουμε ότι το τελευταίο κρούσμα».
 
Για τον Πρωτοψάλτη:
 
«Έχει ιδιαίτερα στοιχεία. Είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και παίζει μεγάλο ρόλο ότι έχει παιδεία κι από τους δύο γονείς του που διακρίθηκαν στον αθλητισμό»
 
 Για τη στροφή όλων των ομάδων της βόλεϊ Λιγκ προς τους Έλληνες προπονητές:
 
«Αυτή τη στιγμή έχουμε εξαιρετικούς Έλληνες προπονητές. Προσπαθούν, βελτιώνονται και αυτό έχει εκτιμηθεί. Αυτό σε συνδυασμό με τα οικονομικά μεγέθη, που ισχύουν στο εξωτερικό και δεν επιτρέπουν στις ελληνικές ομάδες να φέρουν ξένο προπονητή».
 
Για το αν ενδιαφέρεται ο ίδιος για την προπονητική:
 
«Η προπονητική δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Έχω απλά μία δική μου ομάδα και τη βοηθάω, αλλά  σε επαγγελματικό επίπεδο δεν πρόκειται ν' ασχοληθώ. Αντίθετα με ενδιαφέρει πάντα και μου αρέσει πιο πολύ το μπιτς βόλεϊ όπου θεωρώ ότι με κάποιες κινήσεις μου έχω βάλει προσωπική σφραγίδα».
 
Για την αύξηση του κόσμου στους αγώνες βόλεϊ:
 
«Ο αθλητισμός είναι γιορτή. Είναι κάτι που κάνει καλύτερη την καθημερινότητά μας και χαίρομαι που σε διάφορα σημεία της περιφέρειας κινούνται σε αυτό το πνεύμα. Είναι διαφήμιση για το άθλημα αυτές οι εικόνες στα γυμναστήρια δεν χωράει κάτι άλλο ο αθλητισμός. Το φετινό πρωτάθλημα είναι πράγματι καλό και όμορφο. Το παρακολουθεί ο κόσμος, συγκεντρώνουν περισσότερους φιλάθλους τα γυμναστήρια. Προς το παρόν είναι καλύτερα απ' ό,τι εγώ πίστευα κι ας μην έχουμε τα μεγάλα αστέρια του παρελθόντος από το εξωτερικό».
 
Για τον Ολυμπιακό:
 
«Ο Ολυμπιακός είναι πάντα στιβαρό φαβορί, όμως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία αμφισβητούνται τα πρωτεία του και είμαι σίγουρος ότι και οι άλλες ομάδες που πρωταγωνιστούν τώρα έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τον τίτλο».
 
Για τον Παναθηναϊκό:
 
«Ο Παναθηναϊκός είναι πονεμένη ιστορία γενικότερα. Έκανε προσπάθειες η διοίκηση, αλλά έχω ξαναπεί ότι δεν έπρεπε η ομάδα να είναι στην Α1. Δεν χαλάει το όνομά του αν έπεφτε κατηγορία. ό,τι και να γίνει. Έπρεπε να εξυγνιαστεί πλήρως οικονομικά, να μην χρωστά πουθενά και σε 2-3 χρόνια πάλι καλά θα πήγαινε. Τώρα που είναι τελευταίος και στεναχωρεί τον κόσμο είναι ωραίο;»
 
Για τους πρωταθλητές του μπιτς βόλεϊ Κοτσιλιάνου και Ζουπάνη:
 
«Ξέρει λίγο πολύ ο κόσμος αυτή την ιστορία με τους δύο αθλητές που είναι εκτός εθνικού σχεδιασμού, εκτός εθνικής ομάδας κι έχουν φέρει τη μεγαλύτερη επιτυχία. Αυτό που είναι πραγματικά τραγικό και πρέπει να το καταθέσουμε, είναι ότι κάλεσαν σε δικαστική επιτροπή τον Γιώργο Κοτσιλιάνο επειδή είπε την αλήθεια. Είπε τον πόνο του, είπε αυτό που έπρεπε να πει μετά από τη μεγαλύτερη επιτυχία του μπιτς βόλεϊ ever. Δεν πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι της ομοσπονδίας έβγαλαν κοινή απόφαση, αλλά κάποιο μυαλό το σκέφτηκε κι αυτό το μυαλό είναι επικίνδυνο. Παρακαλάμε τους αθλητές να έχουν άποψη. Να έχουν προσωπικότητα και μετά να τη βγάζουν στο γήπεδο. Τώρα που είπε κάποιος το αυτονόητο τον κάλεσαν σε δικαστική επιτροπή και δεν βγαίνει όλο το ελληνικό βόλεϊ να επαναστατήσει; Δεν πρόσβαλε κανέναν, δεν είπε ψέματα. Είναι αδιανόητο. Δεν είμαι εναντίον της ομοσπονδίας, αλλά λέω κι εγώ το αυτονόητο. Δεν νομίζω να υπάρχει νοήμων άνθρωπος να διαφωνεί με όσα είπε ο αθλητής. Μετά το γύρισε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ ο Μαυρομμάτης και είπε ότι θα κληθεί σε τυπική επιτροπή αυτά όμως, καταγράφονται. Λιγάκι σεβασμός περισσότερος χρειάζεται λιγάκι σ' ένα άθλημα, το οποίο γενικά πάει καλά».
 
Για την επιτυχία του θεσμού «Έπαθλο FORTHNET»:
 
«Το σίγουρο είναι ότι βάσει της εποχής που ζούμε, αυτό το έπαθλο παραμένει σταθερά και ανεβαίνει σιγά σιγά, που αυτό είναι πάντα η φιλοσοφία μας σε ό,τι κι αν κάνουμε. Πράγματι εδώ και 11 χρόνια το Έπαθλο FORTHNET έχει δημιουργήσει star system στα αθλήματα του βόλεϊ και του πόλο, τα οποία το έχουν μεγάλη ανάγκη. Είναι ιδιαίτερο το ότι ο συγκεκριμένος θεσμός έχει φτιαχτεί όλα αυτά τα χρόνια ειδικά γι' αυτά τα δύο αθλήματα. Εκείνα το έχουν αγκαλιάσει σε άνδρες και γυναίκες και μάλιστα έχει εξελιχθεί ο θεσμός και έβαλε μέσα και τους rookie of the year. Βραβεύουμε και τα νέα παιδιά και είναι σημαντική και ιδιαίτερη η βράβευση για τους αθλητές κάτω των 21 ετών που μπαίνουν στο πρωτάθλημα. Όλο αυτό το μαρτυρά ο μεγάλος ενθουσιασμός  που δέχονται τα παιδιά όταν γίνεται αυτή η βράβευση. Ο ενθουσιασμός και όλη η θετική ατμόσφαιρα που υπάρχει στην εκδήλωση μαρτυρούν την επιτυχία των επάθλων».
 
Για την καριέρα που χτίζουν μετά τη βράβευσή τους οι rookie της κάθε χρονιάς:
 
«Προοδεύουν και μεγαλουργούν. Πολλά παιδιά που έχουμε πρωτοδεί εμείς σε εισαγωγικά συνεχίζουν και κάνουν  μεγάλη καριέρα και στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Και πρέπει εδώ να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες αθλητικούς συντάκτες, που είναι εξειδικευμένοι και έγκριτοι πάνω στο αντικείμενο. Βαθμολογούν αυτοί σε κάθε αγώνα ξεχωριστά όλη την περίοδο κι έτσι δίνουν μία δυναμική στον θεσμό έτσι ώστε να είναι όσο γίνεται πιο αξιοκρατικός. Όσο γίνεται, γιατί πάντα μπαίνει το προσωπικό κριτήριο, δεν μπορούμε να το βγάλουμε, πάντως στο τέλος κάθε χρόνο οι νικητές του επάθλου είναι αντικειμενικά οι κορυφαίοι».
 
Για υψηλούς προσκεκλημένους στην εκδήλωση της προσεχούς Δευτέρας:
 
«Σίγουρα θα είναι πολύ ωραία εκδήλωση και θα έχουμε αρκετά σπουδαία πρόσωπα. Μπορώ να αναφέρω τον Θοδωρή Μπάεφ και τον Αντώνη Βλοντάκη, που βραβεύονται γιατί ήταν οι πρώτοι που κέρδισαν αυτό το έπαθλο. Οι δύο κορυφαίες φυσιογνωμίες σε βόλεϊ και πόλο αντίστοιχα θα κάνουν  πιο λαμπερή την εκδήλωση».
 
Για την απήχηση της προσπάθειας:  
 
«Νομίζω ότι αναγνωρίζεται απ' όλο τον κόσμο. Ζούμε σε δύσκολη εποχή και ο όρος χορηγία είναι σπάνιος για τα αθλήματα. Κι όμως η NOVA είναι πολύ κοντά στον αθλητισμό, είναι σπουδαίο κάποιοι να επενδύουν στον αθλητισμό. Είναι σημαντικό λοιπόν, να κρατηθεί ζεστός ο θεσμός και τουλάχιστον να διατηρηθεί. Η ευχή όλων είναι να μένουν πάντα ευχαριστημένοι οι φορείς που είναι δίπλα μας από αυτά που τους προσφέρουμε».
 
 Για τους πρώτους στο φετινό έπαθλο Novasports του βόλεϊ:
 
«Δεν είναι παίκτης του Ολυμπιακού στους πρώτους κι αυτό δείχνει πόσο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα, πόσο καλά πάνε η Αλεξανδρούπολη, η Κηφισιά, η Λαμία, ο Φοίνικας Σύρου. Δίκαια προηγούνται αυτοί οι τέσσερις παίκτες, νομίζω ότι βγάζουν μάτια και πραγματικά λένε όλοι τα καλύτερα λόγια».
 
Για τους rookie:   
 
«Αυτό είναι το μικρό παράπονο φέτος. Ότι δεν έχουν οι ομάδες πολλούς νέους πρωτοεμφανιζόμενους. Πέρσι είχαμε πολύ μεγάλο και ωραίο ανταγωνισμό, δυστυχώς φέτος δεν συμβαίνει το ίδιο. Θέλω να πιστεύω ότι στην πορεία του πρωταθλήματος θα εμφανιστούν κι άλλοι τέτοιοι αθλητές και βέβαια να πω ότι η περίπτωση Κασαμπαλή είναι πράγματι εξαιρετική»