Print this page
25-11-2013

Οι πέντε νεοφώτιστοι που έγραψαν ιστορία

Rate this item
(0 votes)
Η νίκη της Παναχαϊκής επί του Ολυμπιακού με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volleyleague ΟΠΑΠ έχει τη δική της ιστορική σημασία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρωταθλημάτων της Α΄ Εθνικής από το 1968, η Παναχαϊκή έγινε η 5η νεοφώτιστη ομάδα της Α1 - Volleyleague που κερδίζει τον πρωταθλητή της προηγούμενης σεζόν, μόλις η 3η ομάδα που καταφέρνει να κερδίσει τον νταμπλούχο και η πρώτη που κερδίζει τον τρεμπλούχο.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του αρχείου της κατηγορίας, τα τελευταία χρόνια οι ομάδες που έρχονται από την Α2 έχουν αποκτήσει μεγάλη δυναμική και μπαίνοντας στην Volleyleague αμφισβητούν ευθέως τις ισχυρές ομάδες της κατηγορίας και κυρίως τους πρωταθλητές της προηγούμενης σεζόν..

Το κλειστό κλαμπ των ομάδων που ανέβηκαν για πρώτη φορά στην Volleyleague κι έχουν κερδίσει τον πρωταθλητή της προηγούμενης χρονιάς είναι η Παναχαϊκή, η Νίκη Αιγινίου, ο Παμβοχαϊκός, ο Φοίνικας Σύρου και ο Απόλλων Καλαμαριάς.

Μάλιστα, η Παναχαϊκή νίκησε τον τρεμπλούχο Ολυμπιακό και η νίκη της έχει ξεχωριστή σημασία.

Ο Παμβοχαϊκός νίκησε τον νταμπλούχο Ολυμπιακό τη σεζόν 2011-12 και μάλιστα τρεις φορές με 3-2 σετ (μία στη κανονική περίοδο και δύο φορές στους μικρούς τελικούς των πλέι οφ μεταξύ των οποίων και στην έδρα του Ολυμπιακού).

Η Νίκη Αιγινίου επίσης έγραψε τη δική της ιστορία στο ξεκίνημα της στην επαγγελματική κατηγορία τη σεζόν 2012-13. Μόλις στη 2η αγωνιστική, νίκησε στη Μίκρα τον νταμπλούχο Ηρακλή με 3-1 στην πρώτη της νίκη στην κατηγορία, ενώ ακολούθησε και νέα νίκη με 3-1 σετ επίσης στη Μίκρα για τα πλέι άουτ.

Ο Φοίνικας Σύρου την πρώτη σεζόν που ανέβηκε στην Α1 ανδρών (2008-09) έκανε τη μεγάλη έκπληξη την 17η αγωνιστική και νίκησε τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη με 3-0 σετ.

Επίσης, ο Απόλλων Καλαμαριάς στην πρώτη του παρουσία στην Α1 ανδρών (2008-09) νίκησε τον Ηρακλή στην έδρα του με 3-0 για την 11η αγωνιστική που επίσης θεωρήθηκε από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών στην Α1 ανδρών.