Print this page
07-12-2013

Παναχαϊκή - ΠΑΟΚ (9η αγωνιστική, 8/12, 19.00)

Rate this item
(0 votes)
Με τον αγώνα μεταξύ της Παναχαϊκής και του ΠΑΟΚ που θα γίνει την Κυριακή (8/12, 19.00) στο γυμναστήριο της Αγυάς στην Πάτρα θα ολοκληρωθεί η 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ.
Η ομάδα της Πάτρας προέρχεται από την ήττα στον αγώνα με τον Άρη με 3-0 στη Θεσσαλονίκη. Έχει μέχρι στιγμής δύο εντός έδρας νίκες σε 8 αγώνες και μάλιστα επί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και θέλει να τις... τριτώσει ώστε να πάρει πολύτιμους βαθμούς για την παραμονή της στην κατηγορία.

Η Παναχαϊκή δεν έχει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα, ωστόσο, αναμένεται αλλαγή στη θέση του πασαδόρου με τον Γιάννη Λιβαθηνό να αγωνίζεται βασικός διότι στον Νίκο Αγγελόπουλο δόθηκε άδεια από τη διοίκηση.

«Πόντος και νίκη»

Την νίκη με οποιοδήποτε σκορ έθεσε ως στόχο της Παναχαϊκής στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο προπονητής των «κοκκινόμαυρων» Γιώργος Λυκούδης, ο οποίος σε δηλώσεις του για το παιχνίδι τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με όνομα και παράδοση στο χώρο του βόλεϊ και έχει ποιότητα και εμπειρία. Εμείς θα παίξουμε στην έδρα μας και θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε ότι ευκαιρία μας δοθεί. Καλός σε κάθε παιχνίδι είναι και ο ένας πόντος, αλλά δικός μας στόχος είναι η νίκη με οποιοδήποτε σκορ. Οι νίκες είναι αυτές που θα μας βοηθήσουν εκτός από βαθμολογικά και ψυχολογικά, αφού έτσι θα τονωθεί και η αυτοπεποίθησή μας».

«Τρέλα και πάθος»

Για την προσπάθεια της Παναχαϊκής να παραμείνει στην Κατηγορία ο Γιώργος Λυκούδης είπε: «Υπάρχει η επιθυμία όλων των παιδιών που καθημερινά παλεύουν στην προπόνηση για να βελτιωθεί η ομάδα και να γίνουμε καλύτεροι. Τα παιδιά έχουν την καλώς εννοούμενη τρέλα και πάθος για αυτό που κάνουν. Πιστεύω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε, αλλά έχουμε να διαβούμε έναν δύσκολο δρόμο».

Και ο ΠΑΟΚ «καίγεται» για βαθμούς καθώς οι δύο αλλαγές αλλαγές προπονητών και οι βαθμολογικές απώλειες κινδυνεύουν να βγάλουν την ομάδα εκτός των αρχικών στόχων.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο ΠΑΟΚ πηγαίνει καλά εκτός έδρας καθώς έχει σημειώσει τις τρεις από τις τέσσερις νίκες του.

Με Γιαμμακίδη στο τιμόνι

Επίσης, για πρώτη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα θα καθίσει στον πάγκο ως πρώτος προπονητής ο Αριστείδης Γιαμακίδης όπως είχε συμβεί και τον περασμένο Φεβρουάριο όταν από την ομάδα είχε παραιτηθεί ο Γιάννης Μέλκας μέχρει να έρθει ο Στέλιος Καζάζης.

O προπονητής του Δικεφάλου Αριστείδης Γιαμμακίδης τόνισε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που μέσα στην έδρα της παίζει πολύ καλά. Εμείς προερχόμαστε από μία καλή νίκη στην Ευρώπη, που μας ανέβασε την ψυχολογία και θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκη την παρουσία μας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είμαστε σε καλή κατάσταση αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξουμε και μέσα στο γήπεδο».

Πρώτη αναμέτρηση
 
Η αυριανή αναμέτρηση μεταξύ της Παναχαϊκής και του ΠΑΟΚ θα είναι και η πρώτη μεταξύ των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ.
 
 
 
Παναχαϊκής 19.00: Παναχαϊκή - ΠΑΟΚ
Διαιτητές: Γεωργουλέας, Μαρκάτσας, Παρατηρητής: Ιορδανίδης, Επόπτες: Γεράνιος, Λιναρδάτος, Γραμματεία: Βαρέλας
 

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής: ΕΔΩ

Η βαθμολογία: ΕΔΩ