Print this page
24-02-2014

Το πρωτάθλημα των ανατροπών

Rate this item
(0 votes)
Όταν ο 11ος (προτελευταίος) Παναθηναϊκός κερδίζει και μάλιστα 3-0 σετ στην έδρα του πρωτοπόρου Εθνικού Αλεξανδρούπολης, όταν η 12η και τελευταία Παναχαϊκή νικάει 3-2 την πρωτοπόρο Κηφισιά και την εκθρονίζει από την κορυφή, όταν ο 10ος Παμβοχαϊκός νικάει στη Σύρο τον δεύτερο της βαθμολογίας Φοίνικα, όταν η 10η Νίκη Αιγινίου περνάει νικηφόρα από την έδρα του 6ου Άρη όλα πλέον στην Volleyleague είναι πιθανά. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι τέσσερις τελευταίοι έχουν νικήσει τους τέσσερις πρώτους της βαθμολογίας.
Όπως συμφωνούν οι προπονητές των ομάδων της κατηγορίας το εφετινό πρωτάθλημα είναι το πιο ανταγωνιστικό όλων των εποχών με «απίθανες» ανατροπές, ωραίο θέαμα αλλά και πολύ κόσμο στα γήπεδα της Volleyleague, ειδικά στις έδρες των ομάδων της περιφέρειας. Ρίξτε μία ματιά στις μέχρι τώρα αξιόλογες επιδόσεις των ομάδων:

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει 14 νίκες σε 17 αγώνες που είναι οι περισσότερες από οποιαδήποτε ομάδα.

Ο Ολυμπιακός και ο Φοίνικας Σύρου είναι οι ομάδες με τις περισσότερες νίκες με 3-0 σετ (8 συνολικά).

Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη.... άμυνα. Για την ακρίβεια έχει τους λιγότερους χαμένους πόντους, συνολικά 1.319 σε 63 σετ.

Η Λαμία και η Νίκη Αιγινίου είναι οι ομάδες που από τους 17 αγώνες πρωταθλήματος έχουν χάσει από 7 αγώνες με 3-0 σετ.

Η Λαμία είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει χάσει σε τάι μπρέικ. Έχει δώσει 3 τάι μπρέικ και έχει κερδίσει και τα τρία.

Ο Άρης έχει δώσει τα περισσότερα τάι μπρέικ. Από τους 17 αγώνες έχει παίξει 7 τάι μπρέικ αλλά έχει νικήσει μόλις τα 2 από αυτά. Από 6 τάι μπρέικ με 2 νίκες, 4 ήττες έχουν Κηφισιά και ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ και η Παναχαϊκή είναι οι μοναδικές ομάδες που ακόμα δεν έχουν νίκη με 3-0 σετ.

Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα με τους περισσότερους κερδισμένους πόντους και έχει παίξει τα περισσότερα σετ. Έχει κερδίσει 1.605 πόντους σε συνολικά 71 σετ.

Ο ΠΑΟΚ έχει τη χειρότερη... άμυνα σε σετ και πόντους. Έχει χάσει 41 σετ και 1.599 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός κατέχει το ρεκόρ με 11 συνεχόμενες ήττες στον Α΄ γύρο και 6 συνεχόμενες νίκες στον Β΄ γύρο.

Ο Παναθηναϊκός θα ήταν πρωτοπόρος και αήττητος με 16 βαθμούς εάν το πρωτάθλημα ξεκινούσε από τον Β΄ γύρο και την 12η αγωνιστική. Δεύτερη στη βαθμολογία θα ήταν η Κηφισιά με 15 βαθμούς και 3ος ο Ολυμπιακός με 14 βαθμούς. Στην τελευταία θέση θα ήταν η Νίκη Αιγινίου με 2 βαθμούς.

Η Νίκη Αιγινίου έχει τους λιγότερους κερδισμένους πόντους. Σε 17 αγώνες και 63 σετ έχει κερδίσει 1.330 πόντους.

Μέχρι και την 17η αγωνιστική έχουν γίνει τρεις ανατροπές από 0-2 σετ. Στην 4η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-3 (από 2-0 σετ), 7η αγωνιστική: Παμβοχαϊκός – Κηφισιά 3-2 (από 0-2 σετ), 17η αγωνιστική: Παναχαϊκή – Κηφισιά 3-2 (από 0-2 σετ).

Σε 102 αγώνες πρωταθλήματος έχουν παιχτεί μέχρι στιγμής 28 τάι μπρέικ.