Print this page
30-03-2015

Τα σενάρια όλων των ομάδων την τελευταία αγωνιστική

Rate this item
(2 votes)

Την 22η αγωνιστική θα κριθεί η τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου. Τα σενάρια όλων των ομάδων:

Π.Α.Ο.Κ.
Ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρα πρώτος ανεξάρτητα του αποτελέσματος στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα δεύτερος ανεξάρτητα αποτελέσματος στον αγώνα με τον Γ.Σ.Λαμία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.
Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν βαθμό (δύο σετ) από τον ΠΑΟΚ για να εξασφασλίσει την είσοδο του στην 4αδα.

Εάν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί 3-0 ή 3-1 σετ από τον ΠΑΟΚ για να περάσει στην 4αδα πρέπει το αποτέλεσμα του αγώνα Εθνικός - Φοίνικας να τελειώσει με «καθαρή» νίκη (3-0 ή, 3-1 σετ) είτε του Εθνικού είτε του Φοίνικα.

Εάν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ με 3-0 ή 3-1 σετ και ο αγώνας Εθνικός - Φοίνικας κριθεί στο τάι μπρέικ για μία από τις δύο ομάδες δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να περάσει ο Παναθηναϊκός στην 4αδα.

Ο Παναθηναϊκός έχει μειονέκτημα σε διπλή ισοβαθμία είτε με τον Εθνικό είτε με τον Φοίνικα, αλλά έχει πλεονέκτημα σε διπλή ισοβαθμία με την Κηφισιά.

Ο Παναθηναϊκός έχει μειονέκτημα και στα δύο σενάρια τριπλής ισοβαθμίας (Εθνικός, Παναθηναϊκός, Κηφισιά) και (Κηφισιά, Παναθηναϊκός, Φοίνικας). Στην πρώτη περίπτωση ο Εθνικός θα είναι στην 4η θέση, ο Παναθηναϊκός στην 5η θέση και ο Φοίνικας στην 6η θέση. Στην δεύτερη περίπτωση η Κηφισιά θα είναι στην 4η θέση, ο Παναθηναϊκός στην 5η θέση και ο Φοίνικας στην 6η θέση.

Μ.Γ.Σ.ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προκρίνεται σίγουρα στην 4αδα εάν νικήσει με οποιοδήποτε σκορ τον Φοίνικα.
Εάν ο Εθνικός χάσει με 3-2 σετ από τον Φοίνικα προκρίνεται στην 4αδα μόνο εφόσον ο Παναθηναϊκός δεν πάρει βαθμό από τον ΠΑΟΚ.
Ο Εθνικός έχει πλεονέκτημα σε διπλές ισοβαθμίες με Παναθηναϊκό και Κηφισιά και σε τριπλή ισοβαθμία με Παναθηναϊκό και Κηφισιά. Σε αυτή τη περίπτωση ο Εθνικός θα τερματίσει 4ος, ο Παναθηναϊκός 5ος και η Κηφισιά στην 6η θέση. Δεν υπάρχει περίπτωση ισοβαθμίας του Εθνικού με τον Φοίνικα, ούτε τριπλή ισοβαθμία του Εθνικού με τον Φοίνικα και άλλη ομάδα. 

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ
Ο Φοίνικας Σύρου προκρίνεται σιγουρα στην 4αδα εάν νικήσει με οποιοδήποτε σκορ τον Εθνικό. Επίσης προκρίνεται υπό προυποθέσεις και με ήττα με 3-2 σετ. Οι προϋποθέσεις είναι να μην πάρει βαθμό ο Παναθηναϊκός από τον ΠΑΟΚ και να μην νικήσει με τρίποντο η Κηφισιά τη ΜΕΝΤ.

Ο Φοίνικας στη διπλή ισοβαθμια με τον Παναθηναϊκό έχει πλεονέκτημα, ωστόσο, εάν υπάρξει τριπλή ισοβαθμία με Παναθηναϊκό και Κηφισιά τότε η Κηφισιά θα πάρει την πρόκριση στην 4αδα, ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει 5ος και ο Φοίνικας 6ος.

Α.Ο. ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Ο ΑΟ Κηφισιάς προκρίνεται στην 4αδα μόνο με ένα σενάριο. Να νικήσει 3-0 ή 3-1 σετ τη ΜΕΝΤ, να χάσει ο Παναθηναϊκός από τον ΠΑΟΚ 3-0 ή 3-1 σετ και να νικήσει ο Εθνικός τον Φοίνικα 3-2 σετ. Σε αυτή την περίπτωση θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία Κηφισιάς, Παναθηναϊκού και Φοίνικα και η Κηφισιά θα είναι στην 4η θεση, ο Παναθηναϊκός στην 5η θέση και ο Φοίνικας στην 6η θέση.

Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ
Ο Παμβοχαϊκός είναι σίγουρα στην 7η θέση ανεξάρτητα του αποτελέσματος στον αγώνα με τον Άρη.

Α.Ο.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Η Ορεστιάδα είναι σίγουρα στην 8η θέση ανεξάρτητα του αποτελέσματος στον αγώνα με την ΑΕΚ

Α.Σ.ΑΡΗΣ
Ο Α.Σ.Άρης είναι σίγουρα στην 9η θέση ανεξάρτητα του αποτελέσματος στον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό

ΜΕΝΤ
Η ΜΕΝΤ με νίκη 3-0 ή 3-1 επί της Κηφισιάς θα είναι σίγουρα στην 10η θέση. Σε ισοβαθμία με τη Λαμία, η Λαμία έχει πλεονέκτημα.

Γ.Σ.ΛΑΜΙΑ
Ο Γ.Σ.Λαμία σε ισοβαθμία με τη ΜΕΝΤ έχει πλεονέκτημα.

Α.Ε.Κ.
Η ΑΕΚ υποδέχεται την Ορεστιάδα και θέλει τη νίκη ώστε να μην αυξηθεί η διαφορά στους 7 βαθμούς από τη Λαμία και στους 12 από τον Άρη.

*Εντός της εβδομαδας και πριν τους αγώνες της 22ης αγωνιστικής θα γίνει Δ.Σ. της ΕΣΑΠ όπου θα διευκρινιστούν στις ισοβαθμίες των πλέι άουτ.