Print this page
25-05-2013

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όλες τις ομάδες»

Rate this item
(1 Vote)
Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος φιλοξενήθηκε στη συχνότητα του Arena 89.4, ραδιοφωνικού σταθμού που εκπέμπει στη Θεσσαλονίκη. Μίλησε για την υπόθεση του Ηρακλή, έκανε απολογισμό της σεζόν που έκλεισε και αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Για τον απολογισμό του πρωταθλήματος 2012-13:
 
«Τελείωσε το πρωτάθλημα κανονικά, δεν υπήρχε βία, αυξήθηκε η προσέλευση στα γήπεδα, είχαμε 200-300 μ.ο. περισσότερους φιλάθλους. Επίσης, ένα ακόμη θετικό είναι ότι προσπαθούμε να εξισορροπήσουμε τις προυπολογισμούς των ομάδων και να μην ξεφεύγουν τα μπάτζετ απά αυτά που μπορούν οι ομάδες να υποστηρίξουν. Τα αρνητικά είναι ότι πολλά γήπεδα δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, αλλά δεν είναι δικό μας θέμα αυτό. Είναι των δήμων, του Κράτους και των ομάδων. Επίσης, επειδή δεν υπάρχουν λεφτά σε σχέση με άλλες εποχές, πολλές ομάδες δεν ήταν υψηλού επιπέδου και δεν προσέφεραν το θέαμα που παρακολουθούσαμε τα περασμένα χρόνια».
 
Για τις ομάδες της περιφέρειας:
 
«Αν κοιτάξετε στα ξένα πρωταθλήματα και ιδιαιτέρως στην Ιταλία και στην Πολωνία, οι περισσότερε κορυφαίες ομάδες είναι από την επαρχία, όχι από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η Τρεντίνο, που είναι η καλύτερη παγκοσμίως ομάδα, είναι από μια ιταλική επαρχία στα βόρεια της χώρας».
 
Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ηρακλής και τους χειρισμούς που έχουν γίνει από την ΕΣΑΠ:
 
«Έχουν γίνει πολλά τα τελευταία δύο χρόνια. Εγώ είμαι πρόεδρος της Λίγκας και προσπαθώ να αντιμετωπίζω τον Ηρακλή, όπως και κάθε ομάδα, όπως οφείλω να κάνω. Τα δύο τελευταία χρόνια ο Ηρακλής, για να το ξεκαθαρίσουμε, δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Θα μου πείτε γιατί συμμετείχε; Γιατί, δυστυχώς, είμαστε στην Ελλάδα. Εγώ πρώτος πήγαινα στην ΕΕΑ και ζητούσα να παίξει στο πρωτάθλημα. Διπλό ΑΦΜ έχουν κάποιες ομάδες, όπως και ο Ηρακλής. Αλλά το είχε παραδώσει το 1999-2000, από ό,τι γνωρίζω, και όταν τους ρωτάμε γιατί το είχατε κάνει μας απαντούν που να γνωρίζουμε τότε, δεν το ξέραμε και πάει λέγοντας. Το πρόβλημα είναι του ίδιου του Ηρακλή, όχι με εμάς ή δικό μας».
 
Για την εκδίκαση της έφεσης του Ηρακλή στον ΑΣΕΑΔ:
 
«Εκρεμμεί μια απόφαση από τον ΑΣΕΑΔ, που ελπίζουμε να βγει στις επόμενες ημέρες. Έχει επιβληθεί στον Ηρακλή, ποινή υποβιβασμού, η οποία αν περάσει από τον ΑΣΕΑΔ θα αγνωιστεί στην Α2. Αν κερδίσει την υπόθεση, αγωνιστικά θα παίζει στην Α1. Και λέω αγωνιστικά, γιατί ως Λιγκα θέλουμε από του χρόνου να θέτουμε προϋποθέσεις και μη αγωνιστικές, δηλαδή οικονομικής αφερεγγυότητας και υποστήριξης συγκεκριμένου μπάτζετ. Επίσης, αγωνιστικά προσωρινά μπορεί να υπάρχει, διότι με τέτοια οικονομικά προβλήματα έχουν ημερομηνία λήξης οι ομάδες σαν τον Ηρακλή».
 
Για τη μη επικύρωση της βαθμολογίας λόγω της δικαστικής εκρεμμότητας του “γηραιού:
 
«Εμείς, αυτό που μπορούμε να κάνουμε σε συνέλευση, είναι να αποφασίσουμε αν μπορεί μη αγωνιστικά να παίξει ο Ηρακλής στην Α1. Ο Ηρακλής αγωνιστικά παρέμεινε και είναι στην Α1. Εμείς δεν έχουμε επικυρώσει τη βαθμολογία διότι υπάρχει δικαστική εκρεμμότητα για τον Ηρακλή και κατηγορηθήκα από τον Ηρακλή, γιατί δεν την επικυρώσαμε».
 
Και κατέληξε, λέγοντας:
 
«Μας έρχονται κάποια απίθανα χαρτιά για κάθε ομάδα και αναγκαζόμαστε σε κάθε 5ωρη και 6ωρη συνέλευση, να ασχολούμαστε κατά 70% με νομικά θέματα. Αν δεν ήμουν νομικός, δε ξέρω τι θα έκανα. Και δεν υπάρχει πρόβλημα μόνο με τον Ηρακλή. Και ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα, μπορεί να μην χρωστάει στο Δημόσιο και κρατικούς φορείς, αλλά χρωστά πολλά σε παίκτες. Έχουμε κάνει συνομιλίες με τους ανθρώπους του, αν δεν βρουν λύσεις στα προβλήματά τους, δε θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές. Κι αν δεν κάνουν μεταγραφές, δε θα υπάρχει ομάδα. Ηρακλής και Παναθηναϊκός έχουν το πιο σοβαρό πρόβλημα. Εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε κάθε ομάδα, αλλά δεν μπορούμε να παραστρατήσουμε των νόμων, κάποιοι μας ζητούν να ενεργήσουμε παράνομα. Αυτό δε γίνεται...».