Print this page
12-09-2016

«Το νέο πρωτάθλημα θα είναι το πιο ανταγωνιστικό»

Rate this item
(0 votes)
Οι προπονητές και οι εκπρόσωποι των 12 ομάδων της Volley League «Πάμε Στοίχημα» συμφώνησαν πως το νέο πρωτάθλημα θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικό και απρόβλεπτο και δήλωσαν μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος:

Δείτε το video από τη Nova: ΕΔΩ

Γιάννης Καλμαζίδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Αργά ή γρήγορα πρέπει να παίξουμε με όλους. Μιλώντας πάντα θεωρητικά, μπορούμε να πούμε πως ένα θετικό είναι ότι ξεκινάμε λίγο “μαλακά”, με Εθνικό και Ορεστιάδα. Ωστόσο και τα δυο παιχνίδια είναι εκτός έδρας και αυτό έχει μια ιδιαιτερότητα. Η δυσκολία είναι όταν ξεκινούν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας, παράλληλα με το πρωτάθλημα. Ειδικά αν προκριθούμε και παίξουμε με τους Πολωνούς, τότε θα συμπέσει με το ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού. Θα τα πούμε στο γήπεδο».

Ερνάντο Γκόμεζ (διαγώνιος ΠΑΟΚ): «Όλοι λένε ότι ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό είναι τα φαβορί. Με βάση την εμπειρία μου δεν ισχύει αυτό. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να πήρε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα αλλά όλες οι ομάδες θέλουν πλέον να μας νικήσουν και να μας ρίξουν από την κορυφή. Όλες οι ομάδες δουλεύουν σκληρά όπως και εμείς. Θα είναι πολύ δύσκολο, το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό δεν είναι πρωτάθλημα μεταξύ δύο ομάδων».

Ντούσκο Νίκολιτς (προπονητής Φοίνικα Σύρου): «Είναι η δεύτερη σεζόν μου στον Φοίνικα. Πέρυσι κάναμε υπέρβαση και πήραμε την 2η θέση. Θέλουμε να επαναλάβουμε ανάλογη πορεία αλλά έχουμε νέα ομάδα που πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή».

Ματέο Πάρις (πασαδόρος Α.Ο.Φοίνικας Σύρου): «Μία νέα χρονιά ξεκίνησε και μαζί και εμείς. Είμαστε μία νέα ομάδα, πολλοί νέοι παίκτες ήρθαν και χρειαζόμαστε δουλειά. Ο στόχος είναι ο ίδιος με τον περσινό, να μπούμε πλέι οφ και από εκεί και πέρα βλέπουμε. Το πρωτάθλημα φέτος θα είναι καλύτερο πιστεύω, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι τα φαβορί αλλά πιστεύω θα υπάρχουν ομάδες που θα κάνουν την έκπληξη».

Φλάβιο Γκουλινέλι (προπονητής Ολυμπιακού): «Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω με τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ μετά από δύο πρωταθλήματα είναι το φαβορί. Ο στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στην κορυφή. Εχουμε νέα και πολλά υποσχόμενη ομάδα και είμαι βέβαιος πως θα πετύχουμε».

Ντίμα Φιλίποφ (πασαδόρος Ολυμπιακού): «Το πρωτάθλημα φέτος θα είναι πολύ ανταγωνιστικό, ήρθαν καλοί παίκτες στο πρωτάθλημα και πιστεύω γίνεται ένα βήμα για να πάει το ελληνικό βόλεϊ μπροστά. Τους στόχους του Ολυμπιακού τους ξέρουν όλοι, αυτό είναι το DNA του συλλόγου να συλλέγει τίτλους. Γι'αυτό δουλεύουμε και πιστεύω και ελπίζω ότι εμείς θα είμαστε χαρούμενοι στο τέλος».

Κώστας Αρσενιάδης (Α.Ο.Π.Κηφισιάς): Ποτέ τέτοια εποχή δεν μπορείς να κάνεις αξιολόγηση της κλήρωσης. Μπορούμε να πούμε ότι έχουμε δύσκολη πρεμιέρα στη Σύρο αλλά μέχρι εκεί. Το πρωτάθλημα τώρα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Είναι νωρίς βέβαια να πούμε αν θα είναι καλύτερο από πέρυσι, σίγουρα υπάρχουν πιο πολλές ισχυρές ομάδες και ευχάριστο είναι που επιστρέφουν δυναμικά ο Παναθηναϊκός και ο Ηρακλής».

Παύλος Καραμαρούδης (Β΄ προπονητής του Παναθηναϊκού): «Σε σύγκριση με την περσινή σεζόν έχουμε καλύτερη κλήρωση με πιο βατό ξεκίνημα. Ο ΠΑΟΚ αν ενισχυθεί με έναν ακόμα ξένο θα είναι μαζί με τον Ολυμπιακό οι δύο πιο δυνατές ομάδες. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός θα είναι μέσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν είσοδο στην 4αδα».
Κώστας Δεληκώστας (προπονητής Παμβοχαϊκού): «Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας και να πάμε ακόμα καλύτερα από την περσινή σεζόν. Έχουμε μικρό μπάτζετ και οι στόχοι μας παραμένουν υψηλοί. Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές και να εκμεταλετούμε την έδρας μας».

Κώστας Δεληκώστας (προπονητής Παμβοχαϊκού): «Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας και να πάμε ακόμα καλύτερα από την περσινή σεζόν. Έχουμε μικρό μπάτζετ και οι στόχοι μας παραμένουν υψηλοί. Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές και να εκμεταλετούμε την έδρας μας».

Παναγιώτης Πελεκούδας (κεντρικός Παμβοχαϊκού): «Είμαστε νέα ομάδα, θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο και στόχος να μπούμε στην τετράδα. Είναι δύσκολο για μία επαρχιακή ομάδα αλλά νομίζω πως από την στιγμή που υπάρχουν τα πλέιφ 1-8 είναι ένα επιπλέον κίνητρο. Φαβορί ξεκάθαρα είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, θα χάσουν μερικά παιχνίδια αλλά πιστεύω πως στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος θα είναι αυτοί οι δύο».

Διονύσης Δριβάλας (Αντιπρόεδρος ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης): «Ο Εθνικός θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα με βασικό στόχο την είσοδο στην 8αδα. Εχουμε κάνει αναπροσαρμογή των στόχων του συλλόγου διότι παράλληλα προσπαθούμε να εξυγιάνουμε τα οικονομικά του τμήματος από τις αμαρτίες του παρελθόντως. Είναι θετικό που στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αγωνιζόμαστε στην έδρα μας με τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Ο αντίπαλος μας είναι ένα μεγάλο όνομα και θα βοηθήσει στη προσέλευση του κόσμου».

Νίκος Ρουμελιώτης (αρχηγός Παναχαϊκής): Τα πράγματα για εμάς εξελίσσονται αρκετά καλά. Η προετοιμασία κυλάει καλά, όλοι οι αθλητές είναι υγιέστατοι και συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά για να είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος. Η κλήρωση ήταν δύσκολη για την Παναχαϊκή, ξεκινάμε με Ολυμπιακό στη Πάτρα, τον Παναθηναϊκό εκτός και αμέσως μετά με Κηφισιά και Φοίνικα. Στόχος μας ξεκάθαρα είναι να βγει η ομάδα Ευρώπη φέτος, θέλουμε να είμαστε μέσα στην εξάδα ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την έξοδο στην Ευρώπη».

Βασίλης Γκιζάνης (Α.Ο.Ορεστιάδας): «Πιστεύω μετά από 3 χρόνια που επιστρέψαμε στην Α1, φέτος είμαστε πιο ώριμοι. Αυτό που θέλω να πιστεύω η Ορεστιάδα παρά το δύσκολο και βαρύ πρόγραμμα των μετακινήσεων, είναι ότι βαδίζει σε πιο ήρεμα και σταθερά μονοπάτια έτσι ώστε να κλειδώσουμε γρήγορα το θέμα της παραμονής. Για το πρωτάθλημα πιστεύω θα είναι πολύ δύσκολο, δεν θα είναι τίποτα εύκολο. Είναι θέμα συγκυριών, καταστάσεων αλλά απο κει και πέρα θα δούμε, όλα είναι ρευστά. Το σημαντικό είναι ότι θα είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα».

Γιάννης Ορφανός (προπονητής Ηρακλή): «Κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα με μεγάλο στόχο την είσοδο στην 8αδα. Μετά την δύσκολη περσινή σεζόν θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα πιο ψηλά. Εχουμε δημιουργήσει νέα ομάδα που χρειάζεται χρόνο. Με τη βοήθεια του κόσμου και της διοίκησης θα πετύχουμε».

Τάσος Γάτσης (κεντρικός Ηρακλή):  «Η προετοιμασία κυλάει πολύ καλά, δίνουμε από την αρχή τον καλύτερο μας εαυτό και θέλουμε να συνεχίσουμε με αυτό τον ρυθμό. Στόχος είναι να είμαστε όσο πιο ψηλά στη κατάταξη γίνεται. Φαβορί είναι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αλλά όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνες και θα γίνουν εκπλήξεις».

Γιάννης Λάιος (προπονητής Κύζικου Νέας Περάμου): «Ξεκινάμε με πέντε δύσκολα παιχνίδια. Αν καταφέρουμε να κρατηθούμε ψηλά μετά από τις πέντε πρώτες αγωνιστικές και πάρουμε κάποιους βαθμούς θα είναι πιο εύκολο για τη συνέχεια. Θέλουμε να κρατήσουμε ψηλά το ηθικό μας και στόχος μας είναι η παραμονή».

Σπύρος Γκολίτσης (προπονητής Ηρακλή Χαλκίδας): «Ξεκινήσαμε ένα όνειρο τρελό πέρυσι τέτοια εποχή, απο το πουθενά βγήκε στην επιφάνεια του ελληνικού βόλεϊ η Χαλκίδα, καταφέραμε να βρεθούμε στην Volleyleague, είναι μεγάλη η χαρά. Φέτος έχω επιλέξει ένα ρόστερ αρκετά νεανικό, έχουμε διάθεση να παίξουμε καλό και ελκυστικό βόλεϊ».

Δείτε το video από τη Nova: ΕΔΩ