Print this page
10-11-2018

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της μονομαχίας στο Μετς

Rate this item
(0 votes)
Μετά το τέλος του αγώνα στο Μετς οι προπονητές της ΑΕΚ και του Ηρακλή έκαναν δηλώσεις όπως και οι αθλητές Γιώργος Τζιουμάκας της ΑΕΚ και Κώστας Προύσαλης του Ηρακλή:

 

Ο προπονητής της ΑΕΚ Νίκος Νεόφυτος μετά τη νίκη επί του Ηρακλή δήλωσε: «Μετά τους δύο αγώνες με τον Παναθηναϊκό στο Λιγκ Καπ και στο πρωτάθλημα αυτή είναι η τρίτη ανατροπή που κάνουμε σε αγώνα. Τηρουμένων των αναλογιών είμαι ευχαριστημένος διότι η ομάδα προέρχεται από την ήττα στην Κομοτηνή και μία δύσκολη εβδομάδα. Επι πλέον απέναντι μας είχαμε πολύ καλή και έμπειρη ομάδα που έφερε στα όρια του τον Ολυμπιακό. Ηταν νευρικός αγώνας και οι δύο ομαδες δεν είχαμε τον ρυθμό που θα θέλαμε αλλά όταν σταθεροποιήσαμε την υποδοχή μας με την είσοδο του Λάππα κάναμε την διαφορά στην επίθεση με τον Τζιουμάκα και τον Στοΐλοβιτς. Ακόμα είμαστε στην αρχή. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο και θα είναι εξαντλητικό».

 

Ο διαγώνιος της ΑΕΚ Γιώργος Τζουμάκας που πριν τον αγώνα έβγαλε φωτογραφία αγκαλιά με τον αδελφό του Στέλιο του Ηρακλή στην πρώτη εμφύλια μονομαχία τους κι ενώ η μητέρα τους Λίτσα ήταν στην κερκίδα είπε για τον αγώνα: «Το παλέψαμε πολύ παρότι ορισμένες φορές δεν είχαμε το ρυθμό που θα θέλαμε. Νικήσαμε μία έμπειρη ομάδα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και όταν η υποδοχή ανέβηκε μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που έπρεπε για να νικήσουμε. Η ΑΕΚ έχει δυνατότητες και θα τις δείξει στη συνέχεια. Πρώτη φορά έπαιξα αντίπαλος με τον εαυτό μου αλλά και κόντρα στον Ηρακλή. Ηταν ένας ξεχωριστός αγώνας για μένα απέναντι σε αγαπητά μου πρόσωπα».

 

Ο προπονητής του Ηρακλή Γάννης Ορφανός είπε: «Δεν είχαμε την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό που θα έπρεπε για να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν. Στα τελειώματα των σετ και στο τάι μπρέικ κάναμε λάθη. Στην υποδοχή μας έλλειψε η εμπειρία του Μπαμπαλιούτα αλλά όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Στεναχωριόμαστε διότι όπως με τον Ολυμπιακό, έτσι και σήμερα με την ΑΕΚ δεν πήραμε αυτό αξίζαμε. Ερχεται ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Μίκρα και πρέπει να ανασυγκροτηθούμε για να κάνουμε αυτό που πρέπει».

 

Ο πασαδόρος του Ηρακλή Κώστας Προύσαλης είπε: «Χάσαμε στις λεπτομέριες. Το καθοριστικό ήταν το 4ο σετ. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό στις κρίσιμες φάσεις που έκριναν τον αγώνα. Θα μπορούσαμε να πάρουμε και τρίποντο αλλά τελικά χάσαμε. Το πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό, οι αγώνες έχουν πίεση είναι απρόβλεπτοι και έχουν πολλές εναλλαγές. Εάν βοηθήσουν και άλλοι παράγοντες το πρωτάθλημα μπορεί να ανέβει κι άλλο σε όλα τα επίπεδα».

 

Στη φωτογραφία ο Γιώργος και Στέλιος Τζιουμάκας.

 

Λάππας και Τζιουμάκας κράτησαν όρθια την ΑΕΚ, 3-2 νίκησε τον Ηρακλή

Related items