Print this page
11-01-2019

Συνάντηση της ΕΣΑΠ με εκπροσώπους της Ενωσης Φωτογράφων Ελλάδας

Rate this item
(0 votes)
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. Παντελής Ταρνατόρος είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Ενωσης Φωτογράφων Ελλάδας

 

και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ε. Χρήστο Μπόνη και τους εκπροσώπους των φωτογραφικών πρακτορείων Ιntimeκαι Εurokinissi. To Intimeπου είναι και συνεργάτης της Ε.Σ.Α.Π. εκπροσωπήθηκε από τον Αργύρη Μακρή και τον Δημήτρη Μπίρνταχα και η Eurokinissiαπό τον Γρηγόρη Βακιρλή.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην διευκόλυνση της εργασίας των επαγγελματιών φωτορεπόρτερ, των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει η Ε.Σ.Α.Π. και τα Τ.Α.Α. προκειμένου οι φωτογράφοι να εργάζονται απρόσκοπτα και παραγωγικά για το συμφέρον και την προβολή των διοργανώσεων.

Συμφωνήθηκε το πλάνο δράσης και ο τρόπος ελεύθερης εισόδου των επαγγελματιών φωτορεπόρτερ στα γήπεδα αλλά και ο χώρος δραστηριότητας τους στις προβλεπόμενες από την προκήρυξη ελεύθερες ζώνες των αγωνιστικών χώρων στα γυμναστήρια που φιλοξενούν αγώνες που διοργανώνει η Ε.Σ.Α.Π. (VolleyLeague, Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς και Μπιτς Βόλεϊ Λιγκ)

Ειδικότερα αποφασίστηκαν:

Η είσοδος των επαγγελματιών φωτορεπόρτερ στα γυμναστήρια θα γίνεται με την επίδειξη της επαγγελματικής ταυτότητας της Ε.Φ.Ε.

Η Ε.Σ.Α.Π. δεσμεύτηκε να ενημερώσει όλα τα Τ.Α.Α., το Σώμα των παρατηρητών και όλους τους εμπλεκόμενους, σχετικά με τα όσα αποφασίστηκαν όπως και για τον τύπο των ταυτοτήτων των φωτορεπόρτερ ώστε να μην προκύπτουν προβλήματα κατά την διάρκεια των ελέγχων.

Η Ε.Φ.Ε. και τα φωτογραφικά πρακτορεία θα κοινοποιήσουν στην Ε.Σ.Α.Π. την λίστα των μελών τους η οποία θα επικαιροποιείται ανα τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι επαγγελματίες φωτορεπόρτερ θα πρέπει να δηλώνουν την παρουσία τους επωνύμως και με την επίδειξη της επαγγελματικής ταυτότητας στον παρατηρητή του αγώνα ο οποίος θα είναι προμηθευμένος από την Ε.Σ.Α.Π. με τις λίστες των ονομάτων των φωτογράφων που συνεργάζονται με τα φωτογραφικά πρακτορεία και είναι μέλη της Ε.Φ.Ε.

Οι φωτορεπόρτερ είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στα προβλεπόμενα όρια του αγωνιστικού χώρου και να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Θα πρέπει επίσης να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των παρατηρητών και διαιτητών.

Σε γήπεδα που δεν υπάρχουν ελεύθερες ζώνες για την εργασία των επαγγελματιών φωτορεπόρτερ θα πρέπει να υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ παρατηρητών, διαιτητών και φωτορεπόρτερ.

Η Ε.Σ.Α.Π. δεσμεύτηκε να ενημερώσει άμεσα το Σώμα των παρατηρητών και των διαιτητών με τις λίστες των ονομάτων των επαγγελματιών φωτορεπόρτερ αλλά και με πρότυπο της επαγγελματικής τους ταυτότητας.

Σε περίπτωση που προκύψει άλλη μη προβλεπόμενη περίπτωση επιβάλλεται επικοινωνία των παρατηρητών ή των φωτορεπόρτερ με τον υπεύθυνο Τύπου της Ε.Σ.Α.Π., Κωνσταντίνο Ασημακόπουλο ή της υπευθύνου επικοινωνίας της ΕΣΑΠ Εφης Μπούρα.

Σε διαβαθμισμένους αγώνες (Τελικούς, φάιναλ-4 και Ειδικής Διαχείρισης) και εφόσον υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από την Ε.Σ.Α.Π. ή τα Τ.Α.Α. που έχουν την ευθύνη του γηπεδούχου στους συγκεκριμένους αγώνες, τα φωτογραφικά πρακτορεία είναι υποχρεωμένα να αποστέλλουν διαπιστεύσεις των μελών τους.

Aποφασίστηκε σε ένα από τα προσεχή συμβούλια του Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. να παραστεί το προεδρείο της Ε.Φ.Ε. προκειμένου να κάνει χρήσιμες και πολύτιμες ενημερώσεις για τον ρόλο και το δύσκολο έργο των επαγγελματιών φωτογράφων που μέσω των εικόνων τους προβάλλουν το ελληνικό βόλεϊ σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. ευχαριστεί τον πρόεδρο και τα μέλη της Ε.Φ.Ε. για την άψογη συνεργασία και τις πολύτιμες συμβουλές και δεσμεύονται ώστε τα Τ.Α.Α. να πράξουν τα δέοντα προκειμένου να αναβαθμίσουν συνολικά τις υπηρεσίες Τύπου.