Print this page
21-03-2020

Κώστας Παϊσιάδης: «Πρόθεση να βγει πρωταθλητής στο γήπεδο»

Rate this item
(0 votes)
Ο αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Α.Π. και εκπρόσωπος του Π.Α.Ο.Κ. Κώστας Παϊσιάδης μίλησε στην εκπομπή του SDNA, Volley time και υποστήριξε ότι επιθυμία της Λίγκας και των σωματείων είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα ενώ πρότεινε τα πλέι οφ της πρώτης τετράδας να γίνουν σε ένα μίνι πρωτάθλημα. Πιο αναλυτικότερα τόνισε:

«Για να είμαι ειλικρινής δεν μπορούμε να πούμε τι θα γίνει. Εκτίμηση μπορούμε να κάνουμε και ευχές. Αυτή την στιγμή η στόχευση της λίγκας έχουν να κάνουνε με τι πρέπει να κάνουν για να ανακουφίσουμε τα σωματεία αλλά και τους αθλητές. Η αγωνία των ανθρώπων που απαρτίζουν την ΕΣΑΠ και τη Λίγκα έχουν πέσει σε αυτό το κομμάτι.

Ο ένας βασικός άξονας είναι να εντάξουμε το κομμάτι των αθλητών στη ρύθμιση για το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ γιατί και η συγκεκριμένη ενασχόληση διεκόπη βιαίως. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να ανακουφίσουμε τα σωματεία γιατί διεκόπησαν βιαίως τα έσοδά τους.Πρόθεση των σωματείων είναι να αποπερατωθεί το πρωτάθλημα μέχρι 15 Ιουνίου και να βγει πρωταθλητής έστω και με μία γρήγορη διαδικασία αλλά και να βγουν οι ομάδες που θα πέσουν.

Θα ζητήσουμε από την CEVκαι την FINB και επιμήκυνση για τα συμβόλαια των ξένων καθώς η διορία λήγει στις 15 Μαΐου. Δε θέλουν τη βίαιη διακοπή».

Για το πότε μπορεί να επιστρέψει το πρωτάθλημα: «Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τους χρόνους. Θέλουμε να επιστρέψει η κανονικότητα όσο το δυνατόν συντομότερα. Αν χρειαστεί να πάμε σε οριστική διακοπή, εκεί το μπαλάκι πάει και πάλι στην Πολιτεία που θα επιλέξει τι σημαίνει να διακοπεί το πρωτάθλημα. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε.

Αν μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι θα ανοίξουν τα γυμναστήρια τέλος Μαΐου, ενδεχομένως να μπορούσαμε να μαζευτούμε όλες οι ομάδες και δημιουργήσουμε ένα τύπου τουρνουά για να καταλήξουμε στον πρωταθλητή. Κυρία προϋπόθεση είναι να ανοίξουν τα γυμναστήρια μέχρι τέλος Μαΐου και να επιστρέψουν οι ξένοι που έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους».

.Για το σχέδιο σε περίπτωση που συνεχιστεί το πρωτάθλημα: «Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε την υπάρχουσα βαθμολογία. Θα πρέπει να υπάρξει και νομοθετική ρύθμιση γιατί αντίκειται στην προκήρυξη. Να πάει σε πλέι οφ η πρώτη τετράδα.

Να αναδείξουμε έτσι έναν πρωταθλητή. Θα ήταν πιο σοφό να πάμε σε ένα μίνι πρωτάθλημα μεταξύ όλων. Θα ήταν πιο δίκαιο. Είναι μία ατυχία για το βόλεϊ γιατί πλέον μοιράζεται ισοδύναμα η κατάσταση στο πρωτάθλημα. Παρουσιάζεται δυνατός και ο Παναθηναϊκός και θα ήταν μία υπέροχη χρονιά για το βόλεϊ»

.Για το οικονομικό θέμα που έχει δημιουργηθεί: «Η πρώτη σκέψη είναι να μπορέσουν οι ομάδες να απαλλαγούν από κάποια βάρη που θα τους στερούσε τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τους αθλητές. Να βρούμε έναν τρόπο να προετοιμάσουμε μία καλή Volley League του χρόνου με τις ομάδες να έχουν λιγότερο βάρος πάνω τους.

Η αίσθηση είναι ότι θέλουν να τελειώσει το πρωτάθλημα. Έχουμε χορηγούς που πραγματικά πλήττονται. Όλα αυτά είναι βάρος για τα σωματεία, την στιγμή που οι αθλητές δεν έχουν καμία ενασχόληση. Αυτή την στιγμή έχουμε απαλλάξει τους χορηγούς από μεγάλο βάρος και είπαμε ότι αν μας δοθεί ο χρόνος για να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα θα το κάνουμε. Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο να συμβεί χρονικά. Πρόθεση των σωματείων είναι να συμβεί.

Το θέμα είναι ότι υπάρχουν σωματεία και αθλητές που έχουν πρόβλημα. Υπάρχει πρόβλημα βιοπορισμού. Αυτή την ανακούφιση που θα δώσει η κυβέρνηση αν μπορούμε να εντάξουμε τους αθλητές εκεί. Σε οποιαδήποτε σκέψη για ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, η πρωταρχική προϋπόθεση είναι η ασφάλεια όλων».