Print this page
18-12-2020

Ταρνατόρος σε Avena FM 97.7: «Πιέζουμε την πολιτεία να ανοίξουν και οι αγώνες»

Rate this item
(0 votes)
Την πεποίθηση ότι η ομάδα βόλεϊ του ΑΠΣ Φίλιππου Βέροιας δεν θα αποτελέσει ένα ακόμη «πυροτέχνημα» στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία του βόλεϊ, αλλά θα «γράψει τη δική της ιστορία και θα κάνει όλη την πόλη της Βέροιας να αγαπήσει το άθλημα», εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών, Παντελής Ταρνατόρος σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης στην αθλητική εκπομπή του «Sport Time» του ραδιοφώνου της κεντρικής Μακεδόνιας - Avena FM 97.7.

 

Ο πρόεδρος της Λίγκας του Βόλεϊ, φιλοξενούμενος από τον δημοσιογράφο Τάσο Καμπάνη και τους συναδέλφους του Γιάννη Τακαβακόπουλο και Δήμητρα Πριτσίνα, μιλώντας με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της πολιτείας για την επανέναρξη των προπονήσεων της Volleyleague, τόνισε μεταξύ άλλων «ότι το βόλεϊ προχωράει» εκτιμώντας πως με αυτό τον τρόπο «αποκαθίσταται ένα μεγάλο λάθος της Πολιτείας, αφού το βόλεϊ σε σχέση με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ είναι το πιο ασφαλές ομαδικό άθλημα...», αφού δεν υπάρχει επαφή μεταξύ των αθλητών.


Εν αναμονή της προσεχούς ανακοίνωσης για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Volleylegaue, o κ. Ταρνατόρος επεσήμανε ότι η Λίγκα «πιέζει την Πολιτεία να αρχίσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021, μία πιθανή οριακή ημερομηνία προκειμένου να ολοκληρωθεί κανονικά το πρωτάθλημα, λόγω των διεθνών υποχρεώσεων των εθνικών μας ομάδων. Αν ξεκινήσει μέχρι αυτή την ημερομηνία, θα δείτε ένα πρωτάθλημα, που θα... τρίβετε τα μάτια σας».


Αναφερόμενος στην διεξαγωγή των δύο άλλων θεσμών του αθλήματος, το Κύπελλο Ελλάδας και το Λίγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΕΣΑΠ, τόνισε ότι μετά και τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Γιώργο Καραμπέτσο εξετάζονται ως σκέψεις, αν όλα πάνε καλά, να προταθούν στις ομάδες τα εξής: «Το Κύπελλο Ελλάδας να διεξαχθεί μέσα σε μία εβδομάδα με τη συμμετοχή μόνο των 8 ομάδων της Volley League και να γίνουν ανάλογες προσπάθειες για τη διοργάνωση και του Λιγκ Καπ Ν. Σαμαράς, στα ημιτελικά του οποίου έχει προκριθεί και ο Φίλιππος Βέροιας».


Στη συνέχεια ο ισχυρός άνδρας του επαγγελματικού πρωταθλήματος βόλεϊ στην Ελλάδα, "έπλεξε το εγκώμιο" της διοίκησης του Φίλιππου Βέροιας και ιδιαίτερα του προέδρου Δημήτρη Πιτούλια «για την έως σήμερα αξιοθαύμαστη συμπεριφορά που έχουν δείξει απέναντι στη Λίγκα αλλά και στο άθλημα που αγαπάνε και σέβονται». Τόνισε δε ότι «σε περίπτωση που κατατεθεί από τον Φίλιππο Βέροιας κάποιο επίσημο αίτημα για διοργάνωση μιας εκ των δύο τελικών φάσεων των θεσμών, αν φυσικά διεξαχθούν, η Βέροια θα έχει την πρώτη τύχη για τη διοργάνωση. «Το θέλουμε να γίνει στη Βέροια, για να έρθει ο κόσμος της Βέροιας, ας ελπίσουμε ότι θα υπάρχει κόσμος, να δει βόλεϊ και να το αγαπήσει, όπως το αγαπάμε κι εμείς».


Σε δηλώσεις του εξάλλου για το σημαντικό ρόλο που ιστορικά διαδραματίζει η Περιφέρεια στο άθλημα του βόλεϊ ο κ. Παντελής Ταρνατόρος, αν και πρώην χαντμπολίστας, υπογράμμισε ότι το μυστικό της επιτυχίας του πρωταθλήματος βόλεϊ είναι ο συνδυασμός των ομάδων μεγάλων ονομάτων, σε πανελλήνια εμβέλεια και των ομάδων-πόλεων, όπως είναι ο φετινός Φίλιππος Βέροιας: «Το βόλεϊ ανήκει στην Περιφέρεια. Ελπίζω ο Φίλιππος Βέροιας, αν και προσωπικά είμαι βέβαιος, αλλά οφείλω να το πω, να μην είναι ένα… πυροτέχνημα, αλλά να γράψει μια τέτοια ιστορία στο βόλεϊ όπου η πόλη, μαζί με το χάντμπολ βέβαια, να αρχίσει να βλέπει και το βόλεϊ. Ώστε να λέμε όλοι, ότι η Βέροια έχει γίνει πλέον μια πόλη που αγαπάει το βόλεϊ και πάνω από όλα δεν κοιτάζει το άθλημα μόνο σε υψηλό επίπεδο, αλλά και επίπεδο ακαδημιών, είτε πρόκειται για αγοράκια, είτε για κοριτσάκια».


Τέλος ο κ. Ταρνατόρος αναφερόμενο στην τηλεοπτική προβολή των αγώνων ενημέρωσε τους φίλους του αθλήματος ότι η μετάδοση θα γίνει από το ανοιχτό κανάλι της κρατικής τηλεόρασης της ΕΡΤ ΑΕ. Παράλληλα όμως θα συνεχιστεί και η προσπάθεια μετάδοσης μέσω live streaming όλων των αγώνων από το επίσημο κανάλι της Λίγκας, στο Youtube» δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι συγκλονιστικοί τελικοί του περσινού Λιγκ Καπ, συγκέντρωσαν μια από τις υψηλότερες θεαματικότητες αθλητικών γεγονότων που μετέδωσε η ΕΡΤ». Κάτι που όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, «συνέβη για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια και αυτό αποδεικνύει ότι αν επενδύσει η ΕΡΤ, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος στο βόλεϊ, μόνο κερδισμένος θα βγει, αφού είναι ένα άθλημα που ακόμη δεν έχει δώσει ούτε το 50% της προοπτικής και γενικότερα της δυναμικής που έχει σαν άθλημα. Είναι το άθλημα του αύριο…».


Ακούστε αναλυτικά όλη τη συνέντευξη του κ. Ταρνατόρου στο εξής link

Media