Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
19-03-2014

«Θέλουμε το πρωτάθλημα για τον Σμαραγδή»

Rate this item
(0 votes)
Με ρακί - προσφορά του Μαρούλη - και άφθονες ατάκες συνεχίστηκε η κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό στην εκπομπή «ΣΤΟ ΦΙΛΕ» των καναλιών Novasports. Σωτήρης Σωτηρίου, Θάνος Μαρούλης και Μενέλαος Κοκκινάκης τόνισαν πως μετά το Κύπελλο θέλουν και το πρωτάθλημα για να το αφιερώσουν στον Νίκο Σμαραγδή. Διαβάστε τις καλύτερες ατάκες των «ερυθρόλευκων» Κυπελλούχων…
Για την κατάκτηση του τίτλου:
 
Θάνος Μαρούλης: Τον θέλαμε πολύ. Από την αρχή της χρονιάς διάφοροι έλεγαν ότι τους κατέβαινε στο κεφάλι. Δεν τους αδικώ αλλά δεν είναι δυνατόν να τελειώνεις έτσι αυτή την ομάδα και παίκτες όπως ο Κουρνέτας και ο Χριστοφιδέλης. Παίκτες δηλαδή που τα έχουν πάρει όλα. Το θέλαμε και γι' αυτούς. Γιορτάστηκε με ψυχή απ' όλους μας. ‘Ημουν σίγουρος για το Κύπελλο. Στο πρώτο σετ δεν παίξαμε καλά, μας κρατούσαν οι Κουρνέτας και Χριστοφιδέλης. Εκεί προβληματίστηκα αλλά στην συνέχεια ανεβήκαμε και η Κηφισιά έπεσε.
 
Μενέλαος Κοκκινάκης: Ήταν δύσκολα όντως. Κάθε τίτλος είναι δύσκολος αλλά φέτος η Κηφισιά μας πίεσε πολύ αλλά τα καταφέραμε να τον φέρουμε στον Πειραιά. Η Κηφισιά έχει διαφορετικό στυλ από μας, ίσως μας εκνευρίζει το παιχνίδι της. Μπράβο τους για ότι έχουν πετύχει αλλά εμείς ως επαγγελματίες πρέπει να βρίσκουμε λύσεις και μάλιστα όταν κρίνεται ένα τρόπαιο. Η Κηφισιά μάγκωσε όταν πήραμε μπρος.
 
Σωτήρης Σωτηρίου: Ήταν ανακούφιση για μας μόλις τελείωσε το ματς. Είχαμε τόσα προβλήματα, τραυματισμούς, απουσίες. Έφυγε ένα βάρος από πάνω μας για την συνέχεια και το πρωτάθλημα. Πίστευα πως θα νικήσουμε ακόμη κι όταν χάσαμε το πρώτο σετ. Ήμουν σίγουρος.
 
Για την βαριά φανέλα του Ολυμπιακού:
 
Θάνος Μαρούλης: Ξέρω που ήρθα και καταλαβαίνω γιατί ήταν φόβητρο ο Ολυμπιακός. Οι συμπαίκτες μου με έβαλαν στο νόημα και πλέον το ξέρω πολύ καλά.
Κοκκινάκης: Ο Ολυμπιακός πρέπει ν' αποδεικνύει συνέχεια τι ομάδα είναι με το να κατακτά τίτλους. Εγώ είμαι μαθημένος έτσι και ξέρω από μικρός πως όλοι οι τίτλοι πρέπει να πάνε στον Ολυμπιακό.
 
Σωτήρης Σωτηρίου: Δεν έχω παίξει πολύ βασικός αλλά το ότι είμαι τέσσερα χρόνια στην ομάδα είναι αρκετό για να ξέρω το βάρος της φανέλας.

Για την διοργάνωση:
 
Θάνος Μαρούλης: Πάντα και με τον Μένιο που μένουμε μαζί στο δωμάτιο βλέπουμε βιντεάκια από παλιότερα ματς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Θέλουμε να θυμόμαστε την ατμόσφαιρα που επικρατούσε τότε. Λείπει η ατμόσφαιρα αυτή πλέον. Στην απονομή στην Καλαμάτα δεν υπήρχε βάθρο, δεν υπήρχαν κομφετί, κάποια εφέ που θα χρωμάτιζαν την διοργάνωση. Λείπει η γιορτή όσο άσχημο κι αν ακούγεται. Δεν νιώσαμε γιορτή, η οργάνωση στην απονομή δεν ήταν καλή, όποιος ήθελε έμπαινε μέσα. Αναγνωρίζω και λέω μπράβο στο ότι υπήρχε συμμετοχή φίλων από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Δίνω επίσης τα εύσημα στους ανθρώπους που προσπάθησαν να βελτιώσουν το γήπεδο και δούλεψαν σκληρά, όπως ο Χρήστος Δημητρακόπουλος.
 
Μενέλαος Κοκκινάκης: Μας έλλειψε η γιορτή, δεν υπήρχε οργάνωση. Πήραμε το Κύπελλο κι άντε να φύγουμε. Μπορούσε αυτή η διοργάνωση να γινόταν σε ένα μεγαλύτερο γήπεδο.
 
Σωτήρης Σωτηρίου: Θεωρώ πολύ άσχημο να είναι στο γήπεδο και οργανωμένοι οπαδοί όλων των ομάδων. Φοβίζει η συνύπαρξη αλλά με έλεγχο μπορούν όλα να γίνουν. Αυτό το Κύπελλο ήταν σαν την πρώτη χρονιά του Λιγκ Καπ στην Σύρο. Χύμα.
 
Για τον Γιορντάνοφ:
 
Θάνος Μαρούλης: Ο διαγώνιος πρέπει να είναι ο καλύτερος παίκτης στην ομάδα. Ο «Μπόμπι» είναι το πολυβλόλο της ομάδας. Όταν παίζει δεν μπορεί να τον σταματήσει το μπλοκ και η άμυνα των αντιπάλων. Δύο χρόνια έχω εκπλαγεί με τα ποσοστά του. Πολλές φορές παίζει μόνος του.
 
Σωτήρης Σωτηρίου: Στην Ελλάδα δεν πιάνεται, είναι πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Γι' αυτό και έχουμε αυτή την διαφορά με τις άλλες ομάδες. Πάντως θα έλεγα και ο Κώστας Χριστοφιδέλης δίνει πολλές λύσεις. Δίνει ηρεμία.
 
Μενέλαος Κοκκινάκης: Είναι ένας εξαίρετος αθλητής, μας βοηθά στα δύσκολα, παίρνει την μπάλα όταν αυτή καίει και η ομάδα ξεμπλοκάρει. Το ίδιο κάνουμε κι εμείς πάντως. Είναι όπλο για μας και εύχομαι να συνεχίσει έτσι.
 
Για τον Χριστοφιδέλη:
 
Θάνος Μαρούλης: Καλά έκανε και δεν τραγούδησε μετά την απονομή γιατί μας παίρνει τ' αφτιά στ' αποδυτήρια. Είναι η ήρεμη δύναμη στην ομάδα και ο ποιοτικότερος παίκτης μας. Ξέρει πολλά κιλά βόλει. Πέρυσι όταν τραυματίστηκε είχαμε σκαμπανεβάσματα και όπως είπε ο κόουτς ήταν πλήγμα για ην σιγουριά που δίνει σε όλους και στον πασαδόρο. Κουμαντάρει την πίσω ζώνη.
 
Μενέλαος Κοκκινάκης: Δεν κάνει για τραγούδι, καλύτερα να παίζει βόλει. Είναι αρχηγός και τον σεβόμαστε. Ξέρει πως να συμπεριφερθεί και πότε να βγει μπροστά και τι να πει.
 
Σωτήρης Σωτηρίου: Εντάξει δεν είναι τόσο καλός όσο ο Στεφάνου στο τραγούδι. Ο Κώστας είναι καλός στην υποδοχή κι από εκεί ξεκινούν όλα. Είναι ηγέτης παντού και πιστεύω είναι καλύτερος από τον Γκιούρδα.

Για την πιο δύσκολη φετινή στιγμή:
 
Θάνος Μαρούλης: Νομίζω πως η ήττα από την Κηφισιά στον Ρέντη ήταν η πιο δύσκολη στιγμή φέτος. Μας πόνεσε ψυχολογικά και βαθμολογικά. Θέλαμε τη νίκη γιατί ήταν η μέρα μνήμης για τα θύματα της Θύρας 7. Μας πείραξε και η ήττα από την Παναχαϊκή γιατί τότε δεν παίζαμε καλά.
 
Μενέλαος Κοκκινάκης:: Η πίεση είναι φυσιολογική στις μεγάλες ομάδες.  Καταλαβαίνεις που βρίσκεσαι. Μέχρι ενός ορίου βοηθά.
 
Σωτήρης Σωτηρίου: Οι τραυματισμοί μας πονάνε αλλά θα τους ξεπεράσουμε. Το Κύπελλο θα μας δώσει δύναμη.

Για τον Κουρνέτα:
 
Θάνος Μαρούλης: Είχαμε κάτι σχολικούς αγώνες στην Ιεράπετρα και είχαμε βγάλει κάποιες φανέλες με ονόματα παικτών. Εγώ είχα το όνομα του Κουρνέτα, του το είπα και λύθηκε στα γέλια. Ήταν ο αγαπημένος μου πασαδόρος και όταν ανανέωσα πέρσι είπα πως το έκανα για τον Βασίλη και το Τσάμπιονς λιγκ. Έχει ποιότητα, προσωπικότητα και είναι σπουδαίος άνθρωπος. Είναι τιμή που συνεργάζομαι μαζί του. Όταν δεν παίζαμε καλά ήμασταν πολύ κοντά.
 
Σωτήρης Σωτηρίου: Είναι μύθος για τον Ολυμπιακό και ευτυχώς αποφάσισε να γυρίσει για να πάρει και κάνα τίτλο (γέλια). Έχει εξελιχθεί σε πρώτο μπλοκέρ της ομάδας.
 
Μενέλαος Κοκκινάκης: Πάντα τον θαύμαζα, είναι καλός αθλητής, παίκτης και μεγάλος ατακαδόρος. Είμαι πολύ χαρούμενος που είναι συμπαίκτης μου για όσο αντέξει. Μακάρι να παίζει μέχρι τα σαράντα του.
 
Για τους τέσσερις φετινούς στόχους της ομάδας:
 
Σωτήρης Σωτηρίου: Δεν έχουν σχέση οι ηλικίες των παικτών. Ότι έγινε φέτος έγινε λόγω των τραυματισμών. Ειδικά στο λιγκ καπ. Στο ξεκίνημα ήμασταν σούπερ αλλά μετά ήρθαν οι τραυματισμοί.
 
Μενέλαος Κοκκινάκης: Φυσικά και μπορεί ο Ολυμπιακός να κυνηγά όλους τους στόχους. Φέτος κάναμε αξιοπρεπή πορεία και στην Ευρώπη, πήραμε Κύπελλο, στο Λιγκ Καπ δεν ήμασταν έτοιμοι και σε αυτό έπαιξαν ρόλοι οι τραυματισμοί. Άλλες ομάδες μπορεί να μην τα κατάφερναν καθόλου.

Για τον φυσιοθεραπευτή του Ολυμπιακού Γιώργο Παπαγεωργίου:
 
Κοκκινάκης-Μαρούλης-Σωτηρίου: Είναι ο MVP του Κυπέλλου με αυτά που πέρασε.

Για τους τραυματισμούς και πόσο μπορεί να επηρεάσουν την συνέχεια:
 
Μενέλαος Κοκκινάκης: Δυστυχώς ο Σμαραγδής δεν θα μπορέσει να μας βοηθήσει άλλο στην φετινή περίοδο. Ο Στεφάνου, υπολογίζουμε πως σε 1-2 εβδομάδες θα είναι και πάλι μαζί μας. Θα βρούμε λύσεις όπως πάντα. Βέβαια υπάρχει στους τραυματίες η άσχημη ψυχολογία. Είσαι στο γήπεδο κάθε μέρα και ξαφνικά τρελαίνεσαι. Θα το αφιερώσουμε στο Νίκο το πρωτάθλημα.
 
Θάνος Μαρούλης: Η κατάκτηση του τροπαίου μας δίνει τη δύναμη να αντέξουμε τη δύσκολη συνέχεια. Είναι δύσκολο αλλά η ομάδα έχει πάθος και εμπειρία. Ελπίζω να τερματίσουμε πρώτοι.
 
Σωτήρης Σωτηρίου: Είναι δύσκολο να καλύπτουμε συνεχώς ο ένας τον άλλο, ειδικά στην προπόνηση. Δεν θα επηρεαστούμε όμως από τους τραυματισμούς. θα βοηθήσει πολύ κι ο Κιόσης. Καταλαβαίνω τον Νίκο (σ.σ. Σμαραγδή) πως νιώθει κι εγώ περίπου το ίδιο είχα πάθει πέρσι. Ο πόνος είναι μεγάλος και δεν μπορείς να σκεφτείς πολύ. Εύχομαι περαστικά. Θα είναι δύσκολες μέρες αλλά εύχομαι να πάει καλά.

Για τους διεκδικητές του τίτλου:
 
Μενέλαος Κοκκινάκης: Η Κηφισιά πιστεύω μπορεί να μας πιέσει όπως το έκανε και στο κύπελλο. Είναι καλή ομάδα με διάρκεια. Ο Φοίνικας και ο Εθνικός δεν μπαίνουν στην άκρη όμως. Είναι δυνατοί αντίπαλοι.
 
Θάνος Μαρούλης: Δίνω ίσες πιθανότητες και στους τέσσερις. Η Κηφισιά είναι η πιο σταθερή ομάδα.
 
Σωτήρης Σωτηρίου: Πιο δυνατή αντίπαλος είναι η Κηφισιά. Είναι η πιο σταθερή ομάδα.
Βρίσκεστε εδώ: News Hellenic Cup «Θέλουμε το πρωτάθλημα για τον Σμαραγδή»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject