Print this page
04-02-2015

Η Παναχαϊκή στους «8», 3-2 την ΑΕΚ

Rate this item
(0 votes)
Volleyleague
Με εντυπωσιακή ανατροπή από 1-2 σετ η Παναχαϊκή νίκησε 3-2 την ΑΕΚ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου ανδρών. Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός με την ΑΕΚ να αποκτά προβάδισμα στα σετ με 1-0 και 2-1 σετ αλλά η Παναχαϊκή με αντεπίθεση διαρκείας και αποτελεσματικό σερβίς πήρε τη νίκη και έγινε η πρώτη ομάδα της Α2 ανδρών που πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου.
Η ομάδα του Γιώργου Λυκούδη αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ κατάφερε να ισοφαρίσει και στο τάι μπρέικ να αποκτήσει μια πολύ μεγάλη διαφορά χάρις στα σερβίς του Νίκου Ρουμελιώτη (το σκορ έγινε 7-2 με δικό του άσο) χωρίς η ΑΕΚ να μπορέσει να απειλήσει ξανά.

Κομβικό σημείο του αγώνα έτσι όπως εξελίχθηκε, ήταν το β’ σετ όπου η ΑΕΚ αν και προηγήθηκε με 16-19 και 20-22 δεν μπόρεσε να το κατακτήσει, ενώ παρόλο που πήρε στην κόντρα το τρίτο σετ μετά φάνηκε να μένει από δυνάμεις.

Ο Μπάλσα Ραντούνοβιτς που επέστρεψε σε γνώριμα μέρη, καθώς πέρυσι αγωνιζόταν στην Παναχαϊκή δήλωσε: «Πληρώσαμε τα προβλήματα που έχουμε και το γεγονός ότι δεν κάναμε σωστή προπόνηση τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Παρόλο που καταφέραμε να προηγηθούμε 2-1, από και και πέρα φάνηκαν τα προβλήματα που είχαμε».

Η αλήθεια είναι ότι μας είχε λείψει αυτή η ατμόσφαιρα με το γήπεδο γεμάτο και με έναν μεγάλο αντίπαλο. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την πρόκριση αλλά σίγουρα δεν είναι στόχος μας το Κύπελλο. Αυτό που θέλουμε είναι όσο το δυνατόν περισσότερα τέτοια παιχνίδια που θα μας βοηθήσουν στην προσπάθεια που κάνουμε στο πρωτάθλημα», είπε ο προπονητής της Παναχαϊκής Γιώργος Λυκούδης. 
 
 
Τα σετ: 3-2 (22-25, 26-24, 24-26, 25-18, 15-09).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Λυκούδης): Λιβαθηνός, Ρουμελιώτης Ν., Ντονάς, Βλαχοστάθης, Μαυραγάνης, Βασιλάκος/ Ρουμελιώτης Μ. - λ , Γεωργακόπουλος.

ΑΕΚ (Χριστόφ): Δημητρούδης, Ίλιτς, Ραντούνοβιτς, Αλεξίου, Ανδρεάδης, Χατζόπουλος/ Ωρολογάς –λ, Στούπης, Χριστοφίδης, Δανιάς