Print this page
01-12-2013

Νίκος Κρέτσης: «Οι παλιοί βάζουν τα χαλινάρια...»

Rate this item
(0 votes)

Ο εκ των αρχηγών της ΑΕΚ, Νίκος Κρέτσης, από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης ανατροπής και της σπουδαίας νίκης με 3-2 σετ επί της Κηφισιάς στο «Ζηρίνειο» μίλησε για το χτεσινό παιχνίδι και τις προοπτικές που αυτό ανοίγει για την ομάδα του. Είπε συγκεκριμένα για:

Την ανατροπή στο σκορ:

«Παρά 7-1 στο τέταρτο σετ, δεν το βάλαμε κάτω… Με τον ΠΑΟΚ ήμασταν σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Χάναμε 19-12 και 24-21 και το γυρίσαμε. Με την Κηφισιά το χάντικαπ ήταν στην αρχή του σετ. Συνήθως τα ματς αυτά γυρνάνε, είτε με άσους , είτε με μπλοκ. Αυτό κάναμε και εμείς. Σε αυτές τις περιπτώσεις συμβαίνει το εξής. Βλέποντας ο αντίπαλος το παιχνίδι να του γλιστράει από τα χέρια, πέφτει ψυχολογικά.

Η ομάδα πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει όλα τα ματς, έστω κι αν βρεθεί πολύ πίσω στο σκορ. Τη διακρίνει μαχητικότητα και θέληση για τη νίκη. Ιδιαίτερα στο ματς με την Κηφισιά βοήθησαν πολύ τα παιδιά, που ήρθαν από τον πάγκο. Ακόμη και ο Παγιάν που ήταν ανέτοιμος… Η ομάδα είναι φτιαγμένη έτσι, που δεν τα παρατάει… Είναι ένα κράμα έμπειρων και νέων. Οι νέοι βάζουν τον ενθουσιασμό και οι έμπειροι τα… χαλινάρια…»

Τα ψυχικά αποθέματα της ομάδας:

«Το ματς με την Κηφισιά δεν ήταν τόσο ποιοτικό. Ούτε η απόδοσή μας έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Πιο πολύ το κερδίσαμε με την ψυχή. Ξέραμε ότι το παιχνίδι ήταν κομβικό. Γιατί αν το χάναμε, θα απομακρυνόμασταν από την 4αδα. Τώρα είμαστε πιο κοντά στο στόχο αυτό. Μπορούμε να κοιτάμε ψηλότερα χωρίς ωστόσο να ξεχνάμε ποιοι είμαστε. Μια ομάδα νεοφώτιστη πρέπει να έχει πάντα ως πρώτο στόχο το πώς θα εξασφαλίσει την παραμονή».

Το χάραγμα πορείας...

«Πιστεύω ότι με τη δυναμική που έχουμε αυτή τη στιγμή, θα μπούμε στην 8αδα. Αν θα κάνουμε το κάτι παραπάνω, αυτό θα εξαρτηθεί και από το επόμενο ματς, στην έδρα μας με τον Ολυμπιακό. Αν το κερδίσουμε, θα έχουμε άλλη προοπτική… Θα μας δώσει ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια…».

Την παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ:

«Η νίκη επί της Κηφισιάς ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή μας και έδωσε χαρά στον κόσμο μας. Τώρα τον περιμένουμε στο ματς με τον Ολυμπιακό για να μας βοηθήσει να φτάσουμε στη νίκη. Παίζουμε αλλιώς με τους φιλάθλους μας στην εξέδρα. Για παράδειγμα με το Αιγίνιο, που η εξέδρα ήταν σχεδόν άδεια, η απόδοσή μας ήταν κακή.

Όλοι χαιρόμαστε διαφορετικά τα ματς που έχουν κόσμο. Κι όχι μόνο εμείς. Τα χαίρονται και οι αντίπαλοι… Θυμάμαι από τον εαυτό μου, όταν έπαιζα αντίπαλος της ΑΕΚ. Απολάμβανα την ατμόσφαιρα, που δημιουργούσαν οι φίλαθλοι στους αγώνες. Οι παίκτες θέλουν το γήπεδο γεμάτο. Το άδειο δεν αρέσει σε κανένα…».

Το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια:

«Υπάρχει καλή σχέση μεταξύ μας. Ακόμη και με παίκτες , που παίζουν σε ανταγωνιστικές θέσεις. Όπως εγώ με τον Γιόρντι (Γκενς). Κανείς δεν στραβοκοιτάζει τον άλλο, ή να μουρμουράει, γιατί παίζει αυτός και όχι εγώ. Τέτοια δεν έχουμε εμείς. Γι αυτό ο καθένας, όταν μπαίνει στο ματς, κοιτάζει να βοηθήσει και ο άλλος απ έξω τον εμψυχώνει. Είμαστε μια οικογένεια. Μπορεί να έχεις καλούς παίκτες αλλά αν δεν έχεις χημεία… Σημασία έχει πως θα δέσουν οι χαρακτήρες αλλά και πως θα γίνει η διαχείριση από τον προπονητή, την διοίκηση κλπ..».