Print this page
03-02-2014

Γιάννης Μαντέκας: «Νέα εποχή για την ΑΕΚ» (video)

Rate this item
(2 votes)
Ο Γιάννης Μαντέκας κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο στην καριέρα του και μίλησε για τη σημασία της κατάκτησης Λιγκ Καπ από την ΑΕΚ.
Έχεις κατακτήσει έναν τίτλο με την Ανόρθωση στην Κύπρο, κι αυτός είναι ο δεύτερος για σένα. Τι έχεις να πεις;

«Πολύ πρωτόγνωρο συναίσθημα γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο να κατακτήσεις έναν τίτλο στην Ελλάδα, είναι μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός. Πρωτόγνωρα συναισθήματα και για την ΑΕΚ γιατί είναι ο πρώτος τίτλος στην ιστορία της ομάδας κι αυτό μας κάνει δύο φορές υπερήφανους και πιο συγκινημένους. Νομίζω ότι το κατακτήσαμε δίκαια, αποκλείσαμε όλες τις ομάδες που βρέθηκαν στο δρόμο μας, παρόλο που βαθμολογικά είναι σε καλύτερο σημείο από εμάς, είναι όλες οι ομάδες της τετράδας. Αυτό δείχνει τη δυναμική της ΑΕΚ και που μπορεί να φτάσει πλέον. Είμαστε πάρα πολύ συγκινημένοι και χαρούμενοι κι αυτό μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια, ώστε να ξεκινήσουμε να φέρουμε κι άλλους τίτλους στην ομάδα».
 
Τι σκοπό είχες πηγαίνοντας στην ΑΕΚ; Με αυτό τον τίτλο ταυτίζεται το όνομα σου;

«Σίγουρα γράφεται και το δικό μου όνομα στην ιστορία της ΑΕΚ γιατί είναι το πρώτο κύπελλο. Νομίζω ότι πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να φτάσουμε την ΑΕΚ ψηλά, εκεί που είναι ο στόχος της ομάδας από την αρχή της χρονιάς. Μαζευτήκαμε πολύ γρήγορα το καλοκαίρι χωρίς να ξέρουμε που μπορούμε να φτάσουμε και τώρα μπορούμε να καταλάβουμε τι μπορούμε να διεκδικήσουμε».
 
Που αφιερώνεις αυτόν τον τίτλο;

«Αφιερώνω αυτόν τον τίτλο σε όλο τον κόσμο της ΑΕΚ που μας πιστεύει και μας στηρίζει. Στους συμπαίκτες μου γιατί δίνουμε πολλές μάχες με πολλά προβλήματα ειδικά τον τελευταίο καιρό. Τα αφήσαμε πίσω μας και κατακτήσαμε το τρόπαιο. Αφιερώνω τον τίτλο και σε εμένα γιατί κι εγώ προσπαθώ πάρα πολύ να γίνω μεγαλύτερος και να αποδείξω ότι η επιλογή μου δεν ήταν τυχαία και βρίσκομαι δίκαια εδώ».
 
Ραντεβού στο Κύπελλο και στο πρωτάθλημα;

«Ναι. Τώρα θα έχουμε μεγάλη συνέχεια με τον Εθνικό. Αυτός ήταν διαφορετικός θεσμός. Άλλος θεσμός είναι στο πρωτάθλημα, άλλος θεσμός στο Κύπελλο Ελλάδος. Τώρα πια κοιτάμε στα μάτια όλους τους αντιπάλους».

Media