Print this page
17-04-2013

Συνέντευξη Δρίκου: «Μπήκε χρώμα στους τελικούς»

Rate this item
(0 votes)

Πριν από ένα χρόνο τέτοιες ημέρες ο Ηρακλής με τον Φοίνικα Σύρου έδιναν τις δικές τους μάχες στους τελικούς των πλέι οφ. Και οι δύο φιναλίστ είχαν εκμεταλευτεί την έδρα τους. Ο προπονητής του περσινού πρωταθλητή Ηρακλή και πλέον ομοσπονδιακός Σωτήρης Δρίκος βλέπει τους τελικούς του εφετινού πρωταθλήματος με απόλυτη ηρεμία, καταγράφει και συγκρίνει. Το volleyleague.gr ζήτησε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό τις εκτιμήσεις του:

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των τελικών της περιόδου 2011-12 (Ηρακλή – Φοίνικα Σύρου) και των τελικών της σεζόν 2012-13 (Ολυμπιακού – Παμβοχαϊκού);

«Δεν είναι δυνατόν να γίνει σύγκριση. Είναι διαφορετικές ομάδες, διαφορετικές συνθήκες, διαφορετικό επίπεδο, διαφορετικές ιδιαιτερότητες, διαφορετικές έδρες και άλλοι ρυθμοί. Πέρα από το ότι το ζούσα ως προπονητής του Ηρακλή είναι φανερό πως υπήρχε μεγαλύτερη ένταση και μεγαλύτερη πίεση στους περσινούς τελικούς. Επίσης είμαι σίγουρος και για κάτι άλλο: Ο Φοίνικας λείπει από τους τελικούς. Τώρα που τα σκέφτομαι ήρεμα και βλέποντας τις μεγάλες προσπάθειες που έχουν κάνει οι άνθρωποι στο νησί μπορώ να βεβαιώσω πως η υπέρβαση για μία ομάδα από τη νησιωτική Ελλάδα σε σύγκριση με όλες τις υπόλοιπες είναι τεράστια. Εξάλλου, ο Φοίνικας είχε τα φόντα να είναι μέσα στους τελικούς αλλά για διάφορους λόγους δεν τα κατάφερε και αυτό λείπει από το πρωτάθλημα. Δε μπορώ να πω το ίδιο για τον Ηρακλή διότι οι στόχοι του ήταν διαφορετικοί από τον Φοίνικα και είναι σημαντικό που κατάφερε να μείνει στην κατηγορία».

Που κρίθηκαν οι δύο τελικοί;

«Μου έχουν κάνει εντύπωση οι εφετινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Οι δύο τελικοί είναι σαν να είδαμε δύο μεγάλης διάρκειας διαφορετικά σετ. Στο πρώτο... σετ ο Παμβοχαϊκός είχε σταθερό ρυθμό με καλό σερβίς και αποτελεσματικότητα σε μπλοκ – άμυνα. Στο δεύτερο... σετ αυτός ο ρυθμός ήταν για τον Ολυμπιακό. Δεν είχαμε μεταβολές μέσα στη διάρκεια των αγώνων και αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον στοιχείο για μια ανάλυση».

Μετά από δύο τελικούς στην έδρα του Ολυμπιακού η σειρά είναι 1-1 στις νίκες. Αυτό είναι πλεονέκτημα για τον Παμβοχαϊκό;

«Η νίκη αυτή του Παμβοχαϊκού έδωσε χρώμα στους τελικούς. Το ένιωσε και ο Ολυμπιακός. Ο Παμβοχαϊκός είχε πολύ καλό σερβίς και καλή τακτική στον πρώτο τελικό».

Μπορεί ο Παμβοχαϊκός να γράψει ιστορία;

«Όλα είναι πιθανά. Πολλά θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο ο Παμβοχαϊκός θα αξιοποιήσει την έδρα του και θα σηκώσει το βάρος του να στεφθεί πρωταθλητής. Σίγουρα έχει τις δυνατότητες. Πολλά θα εξαρτηθούν από την συμμετοχή του Γιοβάνοβιτς. Εάν δεν αγωνιστεί θα είναι ένα μεγάλο ντεζαβαντάζ για τον Παμβοχαϊκό που θα επηρεάσει τις ισορροπίες».

Ο Ολυμπιακός παρά την ήττα στον πρώτο τελικό παραμένει φαβορί;

«Φαβορί παραμένει ο Ολυμπιακός κυρίως λόγω φανέλας και εμπειρίας διαχείρισης τέτοιων αγώνων από παίκτες που ξέρουν από πίεση και ανατροπές».

Θα παιχτούν όλοι οι τελικοί;

«Δεν μπορεί κανείς να κάνει πρόβλεψη. Αναλύουμε αυτά που βλέπουμε και μέχρι στιγμής οι ομάδες μας δείχνουν πως ίσως παίξουν και τα πέντε ματς».

Σας λείπει η ένταση και το σασπένς των τελικών του πρωταθλήματος;

«Είναι εμπειρία που θέλει να ζήσει κάθε προπονητής. Ο πάγκος των μεγάλων ομάδων πάντα δημιουργεί έντονα συναισθήματα και κάθε προπονητής θέλει να έχει αυτή την καθημερινή προετοιμασία. Την έζησα αυτή την εμπειρία και στο μέλλον θα ήθελα να την ξαναζήσω. Για την ώρα είναι επιλογή μου να παρακολουθώ από άλλη σκοπιά τα πράγματα και σε συνεργασία με τον Αλέκο Λεώνη να παρακολουθούμε και να καταγράφουμε τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος και των Ελλήνων παικτών. Κάποια πράγματα έχουν βελτιωθεί, κάποια χρίζουν βελτίωσης και δουλειάς. Εχουμε πολλά να κάνουμε για το άθλημα αυτές τις δύσκολες ώρες. Οι ευθύνες μας είναι μεγαλύτερες και σε λίγες μέρες θα πάρουμε εμείς την σκυτάλη και μαζί με τους παίκτες θα κληθούμε να κρατήσουμε ψηλά την σημαία».