Print this page
23-04-2013

«Το Τσάμπιονς Λιγκ, ο κόσμος και η οργάνωση»

Rate this item
(0 votes)
«Το Τσάμπιονς Λιγκ, ο κόσμος και η οργάνωση»
Download attachments:
Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra Fm 103,3 ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ και αντιπρόεδρος του ΤΑΑ Ολυμπιακός Παντελής Ταρνατόρος κάνοντας την απολογισμό της αγωνιστικής περιόδου και αναφέρθηκε και για τη νέα σεζόν:
«Η περσινή ομάδα του Ολυμπιακού δεν άξιζε την πέμπτη θέση, γιατί είχε πολλές ατυχίες με τραυματισμούς. Άλλωστε είχαμε βάλει στόχο να ξεκαθαρίσουμε τα οικονομικά του συλλόγου και από εκεί και πέρα πάνω σε υγιείς βάσεις να χτίσουμε μια ομάδα, η οποία θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Φέτος το καλοκαίρι είδαμε τα λάθη που κάναμε πέρσι και ξεκαθαρίσαμε όλες τις οικονομικές οφειλές που είχε το ΤΑΑ. Πιστέψετε με, το νούμερο ήταν πολύ μεγάλο. Αυτή τη στιγμή σε ό,τι αφορά το παρελθόν, η ομάδα έχει ξεκαθαρίσει το 100%. Από εκεί και πέρα, η διοίκηση του κύριου Κουντούρη είχε τις λύσεις, έκανε τις κατάλληλες επιλογές, με τα αποτελέσματα που είδαμε.

Αυτό που θέσαμε ως βάση το καλοκαίρι ήταν ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή. Πήραμε τον Δημήτρη Καζάζη γιατί είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Ένας προπονητής, ο οποίος άδικα βρισκόταν εκτός Α1 για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Πήραμε το ρίσκο, γιατί υπήρχε ένα θέμα, λόγω του ό,τι την πεσινή χρονιά ήταν στον Παναθηναϊκό. Όμως αυτό που ενδιέφερε εμάς ήταν ότι ο συγκεκριμένος προπονητής μπορούσε να οδηγήσει την ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Από εκεί και πέρα διαλέξαμε μεγάλους παίκτες, όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο προσωπικοτήτων. Το μεγάλο μυστικό του Ολυμπιακού ήταν τα αποδυτήρια. Το κλίμα ήταν πολύ καλό ακόμα και στις μέρες που ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε καλά».
 
Ο Ολυμπιακός της επόμενης χρονιάς και το Τσάμπιονς Λιγκ

«Ο προγραμματισμός της ομάδας έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση μήνα. Έχουμε τα πλάνα μας, τα οποία συζητήσαμε με τον προπονητή. Είχαμε κάνει μια πολύωρη συνάντηση, και θα συνεχίσουμε να συζητάμε με τον κύριο Κουντούρη σε καθημερινή βάση, βλέποντας πού μπορεί να βελτιωθεί η ομάδα. Συζητάμε το θέμα του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω τίποτα για αυτό. Έχουμε βάλει τους ανθρώπους μας να μελετήσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις της συμμετοχής μας. Πέρα απ΄το οικονομικό κομμάτι και το υψηλά ποσά, πρέπει να κάνεις και μια ομάδα που να είναι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε μια ομάδα που δεν θα μπορεί να αντέξει σε τέτοιο επίπεδο.
Μας ενδιαφέρει να ξέρουμε που πατάμε και να κάνουμε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό. Γιατί εδώ και δύο χρόνια προσπαθούμε με πολύ μεγάλο κόπο να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να τα επαναλάβουμε».
 
Η βοήθεια της Θύρας 7

«Ο ρόλος των οργανωμένων οπαδών σε πολλές ομάδες είναι παρεξηγημένος. Αν δεν υπήρχε η θύρα 7 την εποχή που οι παίκτες είχαν να πληρωθούν πολλούς μήνες, η ομάδα δεν θα είχε πετύχει τίποτα. Εδώ και πολλά χρόνια, η θύρα 7 είναι πάντα κοντά μας. Αυτά τα παιδιά, παρά την οικονομική κρίση και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί παντού, όταν μιλάμε για το βόλεϊ και τον ερασιτέχνη, θα βγάλουν από το υστέρημά τους για να βοηθήσουν. Το ευχαριστήριο πανό ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε, όπως και να βάλουμε στη φανέλα το σήμα της θύρας 7, γιατί μας τιμούν τόσα χρόνια».
Τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων και η στάση των αθλητών

«Κάποια στιγμή, οι ομάδες που είναι μεγάλες, πρέπει να σκέφτονται με ωριμότητα και να κοιτάζουν το αύριο. Ευτυχώς για εμάς που θυσιάσαμε έναν χρόνο για να εξυγιάνουμε την κατάσταση. Πλέον δεν έχει κανένα νόημα, όλοι οι τίτλοι να βασίζονται σε λόγια. Είναι σαφές ότι πλέον μπορούν να προχωρήσουν μόνο οι υγιείς ομάδες. Όλους μας λυπεί ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ηρακλής βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση. Σαν Ολυμπιακός, μας ενδιαφέρει να υπάρχει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και να υπάρχουν σύλλογοι με μεγάλα ονόματα, αλλά και μεγάλες ομάδες. Γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα νόημα η ομάδα με το μεγάλο όνομα μπαίνει μέσα στο γήπεδο και να μη δείχνει ότι είναι μεγάλη ομάδα. Δεν το λέω γιατί είμαι μέλος του Ολυμπιακού, αλλά θα πρέπει όλες οι ομάδες να ακολουθήσουν το επιτυχημένο μοντέλο του Ολυμπιακού. Να δουν τι κάναμε και να το ακολουθήσουν με τον δικό τους τρόπο, μήπως και καταφέρουν να ξεπεράσουν την κρίση.

Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, υπήρξαν χρονιές στον Ολυμπιακό που είχε μπάτζετ τριών εκατομμυρίων. Αυτά τα λεφτά δεν τα δικαιολογούσε ποτέ το άθλημα του βόλεϊ. Απλά ήμασταν στην τρέλα που είχαν όλα τα αθλήματα. Έχουν πέσει πολλά λεφτά, χωρίς να έχουμε πάρει σαν βόλεϊ το αντίστοιχο αντίτιμο που λέγεται πολλοί ευρωπαϊκοί τίτλοι.

Τα τελευταία δύο χρόνια, όλοι οι παράγοντες καθίσαμε σε ένα τραπέζι, κοιταχτήκαμε στα μάτια γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση άλλα να λέμε, άλλα να κάνουμε και άλλα να εννοούμε. Έχει ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια, από όλα τα σωματεία και σιγά σιγά προσπαθούν να καλύψουν τα κενά του παρελθόντος για να μπορέσουν να δουν πιο αισιόδοξα τα μέλλον.

Αυτή τη στιγμή, μέσω των χορηγών μας, του ΟΠΑΠ και της Nova κάνουμε μια προσπάθεια να χρηματοδοτούμε κάποιες ομάδες. Από εκεί και πέρα πρέπει να προσπαθήσουν τα χρηματοδοτήσουν εκ νέου τους συλλόγους, για να μπορέσουμε να ξανά έχουμε το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που είχαμε. Πλέον οι προϋπολογισμοί είναι ρεαλιστικοί και προσωπικά θεωρώ ότι μπορούμε να πέσουμε περισσότερο.

Θεωρώ ότι οι αθλητές το βλέπουν και αν μιλήσετε μαζί τους θα δείτε ότι το έχουν καταλάβει. Στο παρελθόν μιλούσαν με μια ομάδα, τους έταζε 100.000 ευρώ ξέροντας ότι δεν θα τα πάρουν. Υπήρχε και μια φερέγγυα ομάδα που τους έλεγε 70. 000 ευρώ και πήγαιναν στην ομάδα των 100.000 ευρώ. Ήθελαν να ακούνε νούμερα που ήξεραν ότι δεν θα τα πάρουν. Βλέπουμε λοιπόν ότι άλλαξαν και οι αθλητές και σκέφτονται ότι κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι. Πλέον οι αθλητές θέλουν, τώρα που έχουν πέσει τα νούμερα, οι ομάδες να τηρούν τις υποχρεώσεις τους. Έχουν απόλυτο δίκιο».
 
Ο απολογισμός του πρωταθλήματος

«Θεωρώ ότι έγινε ένα πάρα πολύ ωραίο πρωτάθλημα, το οποίο παίχτηκε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, δεν είχαμε καθόλου βία, ο αθλητικός δικαστής ασχολήθηκε μαζί μας ελάχιστες φορές, είχαμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, καλύτερη οργάνωση των ομάδων, και υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο.

Από εκεί και πέρα, σαν διοργανώτρια αρχή, πρέπει να συνεχίσουμε να διορθώνουμε στα κακώς κείμενα, γιατί δεν τα έχουμε διορθώσει όλα. Για να είναι ακόμα καλύτερο το επόμενο πρωτάθλημα».