Print this page
30-10-2014

Ο Πάρις των 10 άσσων: «Πρώτη φορά στην καριέρα μου σημείωσα τέτοια επίδοση»

Rate this item
(0 votes)
Ο Ιταλός πασαδόρος της ΜΕΝΤ Ματέο Πάρις έγραψε ιστορία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ.
Μπορεί η ομάδα του να γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό με 3-2 ύστερα από πολύ ωραίο αγώνα, αλλά ο Πάρις σημείωσε 10 άσσους και μπήκε στο κλειστό κλαμπ των αθλητών που πετυχαίνουν διψήφιο αριθμό πόντων από τη θέση του σερβίς.
 
«Είναι η καλύτερη προσωπική μου επίδοση. Όσα χρόνια παίζω βόλεϊ δεν έχω πετύχει 10 άσσους σε έναν αγώνα. Βρέθηκα σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και είχα πολύ καλό ρυθμό» είπε στο volleyleague.gr.
 
Πως βλέπεις τα πράγματα στην Ελλάδα;
 
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος, η ζωή είναι πολύ καλή, οι συνθήκες εργασίας είναι άριστες και νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου να έρθω στην Ελλάδα. Στην ομάδα μου όλα τα παιδιά με έχουν βοηθήσει να προσαρμοστώ».
 
Είχες έρθει στο παρελθόν στην Ελλάδα;
 
«Οχι, είναι η πρώτη φορά, αλλά γνωρίζω πολλά από αυτά που έχω διαβάσει. Πολλές συνήθειες και αρκετές λέξεις είναι κοινές και τις καταλαβαίνω».
 
Ο Ματέο Πάρις έχει γεννηθεί στην Anguillara Sabazia που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης. Ξεκίνησε επαγγελματικά από την Καστελάνα και αργότερα σε Μολφέτα, Γκαέτα, Ρέτζιο Καλάμπρια, Σιντιγκάς Αντιπάλντα, Καφέ Αϊέλο Κοριλιάνο και τη σεζόν 2013-14 στη Λατίνα. Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεσαι εκτός Ιταλίας;
 
«Ναι, και θεωρώ πως θα μπορούσα να το είχα κάνει και λίγο νωρίτερα. Είμαι χαρούμενος για την επιλογή μου και θέλω να βοηθήσω ώστε η ομάδα μου να πετύχει το στόχο της παραμονής στην κατηγορία».
 
Πως είδες το επίπεδο στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και πως βλέπεις τον αγώνα που έρχεται με τον Φοίνικα;
 
«Δεν έχω παίξει πολλούς αγώνες αλλά το επίπεδο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ήταν αρκετά υψηλό με πολλές εναλλαγές. Αυτό συμβαίνει γιατί ακόμα είμαστε στην αρχή. Αγώνα με αγώνα θα γινόμαστε καλύτεροι. Εχω μάθει πως ο Φοίνικας έχει πολύ καλή και δυνατή ομάδα. Επίσης μου είπαν πως το ταξίδι είναι δύσκολο και μεγάλο αλλά πως η Σύρος είναι πολύ ωραίο νησί. Είμαι ανυπόμονος να ζήσω όλη την εμπειρία του ελληνικού πρωταθλήματος που θεωρείται μέσα στα καλύτερα και πιο σκληρά της Ευρώπης».
 
 
Γεννήθηκε στην πόλη Anguillara Sabazia
13/09/1983 - Yψος: 1.88. Θέση: Πασαδόρος
Η πορεία του Paris Matteo
2014-15: ΜΕΝΤ
2013-14: Αntreolι Latina - A1
2012-13: Caffe Aiello Corigliano - Α2
2011-12: Sidigas Atripalda - A2
2010-11: My Mami Reggio Calabria - B1
2008-10: Pallavolo Gaeta - B2
2007-08: Pallavolo Molfetta - B1
2006-07: Civita Castellana - B2
Πόλη: Αnguillara Sabazia (RM)