Print this page
02-12-2014

Σαφράνοβιτς: «Αφιερωμένο στην ομάδα και στους συμπαίκτες μου»

Rate this item
(1 Vote)
Στην ομάδα του και στους συμπαίκτες του αφιέρωσε ο Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς τη διάκριση του MVP της 6ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ.
«Δεν ξέρω πως προκύπτει αυτή η διάκριση αλλά ξέρω πως χωρίς τους συμπαίκτες μου δεν τα κατάφερνα να κερδίσω αυτό το έπαθλο. Όλοι μαζί προσπαθήσαμε στο ματς. Ήταν ομαδική προσπάθεια για να ανατρέψουμε τον δύσκολο αγώνα με τον Εθνικό».
 
Φοβήθηκες όταν το σκορ έγινε 2-0 ότι θα χάσετε ένα δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι;
 
«Όχι σε καμία περίπτωση. Στο βόλεϊ κάθε σετ ξεκινά από το 0-0 και μέχρι να γράψει το ταμπλό 3-0 κανένα ματς δεν τελειώσει. Έχω βρεθεί πολλές φορές σε ανάλογη ή και σε χειρότερη θέση με την ομάδα μου να χάνει με 2-0 σετ και να είναι πίσω με 3-4 πόντους στο τρίτο σετ, όμως στο τέλος καταφέραμε να κερδίσουμε. Ήταν ακριβώς αυτό που έγινε την προηγούμενη αγωνιστική με εμάς και τον Ολυμπιακό. Ο Εθνικός μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ και κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 σετ. Στο πρώτο σετ είχαμε κάποιες ευκαιρίες για να προηγηθούμε αλλά στο δεύτερο ο Εθνικός μας διέλυσε. Ήταν σχεδόν τέλειος σε όλους τους τομείς, χωρίς λάθη και άσκησε τρομερή πίεση πάνω μας. Το θετικό είναι ότι παρά το γεγονός ότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 2-0 και ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε το δεύτερο σετ βρήκαμε τη δύναμη, όχι μόνο την αγωνιστική αλλά και ψυχική για να αντιδράσουμε και να πάρουμε το ματς. Ακόμα και στο τέταρτο σετ κινδυνέψαμε με τα σερβίς του Τσουκ. Ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά. Είναι πραγματικά δύσκολο να παίζεις μέσα στην Αλεξανδρούπολη γιατί το γήπεδο είναι πολύ μικρό -οικογενειακό και δεν έχει καμία σχέση με το δικό μας γήπεδο».
 
Ο ΠΑΟΚ και ο Εθνικός θα είναι οι βασικοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού;
 
«Αυτή τη στιγμή οι αυτές οι τρεις ομάδες ξεχωρίζουν. Δεν βρίσκονται τυχαία στις πρώτες θέσεις. Ωστόσο υπάρχουν πολύ καλές ομάδες και πιο κάτω και θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Περιμένω ακόμα πιο δύσκολα παιχνίδια στη συνέχεια. Στόχος μας είναι να είμαστε μέσα στην διεκδίκηση των στόχων. Αποκλειστήκαμε από το Λιγκ Καπ αλλά είμαστε εντός στόχων και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο».
 
Αυτή η ανατροπή ήταν μία απόδειξη των ικανοτήτων που έχει η ομάδα σου φέτος και μια επιβεβαίωση ότι θα διεκδικήσει τους εγχώριους τίτλους;
 
«Νομίζω πως ναι ήταν μια επιβεβαίωση των όσων μπορεί να πετύχει ο φετινός ΠΑΟΚ, αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για τίτλους. Έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα που συνδυάζει την εμπειρία με το ταλέντο, έχουμε μια καταπληκτική συνεργασία με το προπονητικό τιμ και κάθε εβδομάδα που περνά γινόμαστε καλύτεροι. Ακόμη όμως η ομάδα φτιάχνεται και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο μπροστά του».
 
Πόσο διαφορετικό είναι πλέον το Ελληνικό πρωτάθλημα συγκρινόμενο με την προηγούμενη θητεία σου στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας όταν είχες φορέσει τη φανέλα της ΕΑ Πατρών;
 
«Υπάρχουν σημαντικές διαφορές… Τότε υπήρχαν σπουδαίοι ξένοι στα ρόστερ των ομάδων, τα μπάτζετ ήταν διαφορετικά, αλλά νομίζω ότι την τελευταία διετία το πρωτάθλημα αρχίζει και πάλι να ανεβαίνει επίπεδο. Γα μένα πάντως είναι πάντα πολύ όμορφο να βρίσκεσαι στην Ελλάδα και περνάμε υπέροχα με την οικογένεια μου στην Θεσσαλονίκη».