Print this page
02-12-2022

Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας - Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ (Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς, A προημιτελικός, 3/12, 18.00, Live Streaming ESAP T.V.)

Rate this item
(0 votes)
Από την Ορεστιάδα αρχίζει το ταξίδι της προημιτελικής φάσης του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς με την έναρξη του πρώτου χρονικά αγώνα μεταξύ του τοπικού Άθλου και του Φοίνικα ΟΝΕΧ και μάλιστα στο γυμναστήριο Νίκος Σαμαράς. Eίναι ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων για το Λιγκ Καπ και η ρεβάνς θα γίνει στη Σύρο την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου. (Ορεστιάδα, Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς, A προημιτελικός, 3/12, 18.00, Live Streaming ESAP T.V., Διαιτητές: Βασιλειάδης, Ιωαννίδης).

 

O Άθλος μετά την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα εκτός έδρας επί της Κηφισιάς με 3-2 σετ έχει ανεβασμένη ψυχολογία ενώ το γυμναστήριο Νίκος Σαμαράς αναμένεται να είναι κατάμεστο για τον πρώτο εντός έδρας αγώνα του συλλόγου στη διοργάνωση που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του ορεστιαδίτη Νίκου Σαμαρά που έφυγε πρόωρα από τη ζωή στις 4 Ιανουαρίου 2014.  

«Θεωρώ πως θα είναι μια ακόμη γιορτή για το ελληνικό βόλεϊ. Παίζουμε για το Λιγκ Καπ, που φέρει το όνομα του αείμνηστου Νίκου Σαμαρά και όπως σε κάθε μας συμμετοχή, ιδιαίτερα σε αυτό το θεσμό πρέπει να τιμήσουμε το όνομα του “αετού του ελληνικού βόλεϊ“ και την πόλη της Ορεστιάδας» τόνισε αρχικά ο τεχνικός μας Ηλίας Κρεούζης και συνέχισε:  «Σίγουρα το σαββατιάτικο ματς στους “8“ του Λιγκ Καπ “Ν. Σαμαράς“ δεν θα έχει ομοιότητες με αυτό του πρωταθλήματος στη Σύρο. Πρώτον γιατί παίζουμε εντός έδρας, στην Ορεστιάδα, όπου έχουμε δείξει πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε και δεύτερον γιατί το Σάββατο θα έχουμε κανονικά στη διαθεσή μας τον Σταύρο Κασαμπαλή, που στον αγώνα της πρεμιέρας της Volleyleague δεν έπαιξε λόγω ίωσης».

Από την πλευρά του ο Συριανός λίμπερο του Άθλου Ορεστιάδας, Σπύρος Βελούδης δήλωσε: «Έχουμε μπροστά μας δύο παιχνίδια με τον Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ για το Λιγκ Καπ “Ν. Σαμαράς“. Ερχόμαστε από την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα και η ψυχολογία μας είναι ανεβασμένη. Θεωρώ ότι αυτά τα ματς δεν θα έχουν καμία σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, γιατί εκεί είχαμε σημαντικές απουσίες, όπως του Κασαμπαλή. Εκτός από αυτό, στην Ορεστιάδα έχουμε δείξει πολύ καλή εικόνα μέχρι τώρα. Με τη βοήθεια ξανά του κόσμου μας θέλουμε πολύ να το επαναλάβουμε στο α’ ματς, ώστε να ταξιδέψουμε στη Σύρο με ένα αποτέλεσμα που θα μας δίνει ελπίδες πρόκρισης».

Ο Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ είναι ο κάτοχος του τίτλου το 2021 και ο φιναλίστ του 2022 και στοχεύει να φτάσει ψηλά και στη διοργάνωση της σεζόν 2022-23.

Στο ρόστερ του Φοίνικα βρίσκονται δύο παίκτες με γενέτειρα την Ορεστιάδα, ο λίμπερο Δημήτρης Κωνσταντινίδης και ο κεντρικός, Δημήτρης Τζούριτς, οι οποίοι θα αγωνιστούν μπροστά σε οικεία τους πρόσωπα, αλλά ως αντίπαλοι της τοπικής ομάδας.

Ο Δημήτρης Τζούριτς αναφερόμενος στην αναμέτρηση αυτή δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι επιστρέφει στην Ορεστιάδα, ενώ ζήτησε από το κοινό της πόλης να γεμίσει το γήπεδο, όπως κάνει και στα παιχνίδια του πρωταθλήματος κόντρα στους ισχυρούς αντιπάλους του Άθλου.

Αναλυτικά ο Δημήτρης Τζούριτς είπε: Είναι League Cup, θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη, ξέρουμε ότι μας περιμένει μια έδρα πολύ καυτή, μία ομάδα που θέλει να κερδίζει, δυνατή ομάδα. Εμείς τα ξέρουμε από την αρχή αυτά. Δεν βλέπουμε την ώρα να παίξουμε.

Πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην Ορεστιάδα, μια πόλη που αγαπώ πολύ, μεγάλωσα εκεί, έχω συγγενείς και φίλους. Στο γήπεδο πρώτη φορά πάω σαν αντίπαλος με τον Φοίνικα, μετά από πολλά χρόνια. Είναι μια καυτή ατμόσφαιρα, αυτό είναι χρόνια γνωστό. Είδαμε δυο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό όπου το γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο. Ελπίζω και με μας να είναι, θέλουμε αυτή την καυτή ατμόσφαιρα, να παίξουμε σε γεμάτο γήπεδο και σίγουρα χαίρομαι για την ομάδα και για τα αποτελέσματα που κάνει. Είναι μία ομάδα που θα υποστηρίζω πάντα, άσχετα που παίζουμε σε δύο μέρες και θέλω να κερδίσω".

Eίναι ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων για το Λιγκ Καπ και η ρεβάνς θα γίνει στη Σύρο την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου. Μέσα στη σεζόν είναι η δεύτερη αναμέτρηση τους μετά τη νίκη επί του Φοίνικα στη Σύρο επί του Άθλου με 3-0 (25-16, 25-17, 25-16) στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Volley League στις 22 Οκτωβρίου.

 

 

League Cup «Νίκος Σαμαράς» 2022-23

Προημιτελικά

Πρώτοι αγώνες

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 Δεκεμβρίου 2022

Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», 18.00 (Live Streaming ESAP T.V.): Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας - Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ

Διαιτητές: Βασιλειάδης, Ιωαννίδης, Παρατηρητής: Σαρδάνης, Επόπτες: Βαγγέλογλου, Ζηλιασκοπούλου, Γραμματεία: Σαρδάνη.

Γυμναστήριο «Κροίσος Πέρσης», 20.00 (Live Streaming ESAP T.V.): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Πήγασος Πολίχνης

Διαιτητές: Ονόπας, Κυριοπούλου, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης, Επόπτες: Χατζηβασιλείου, Αρβανίτης, Γραμματεία: Μπίτσικα.

Γυμναστήριο Ζηρινείου, 21.30 (EΡT-3 HD T.V.): Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Διαιτητές: Πρέντζας, Γεροθόδωρος, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτε: Κατσιάρας, Σταθοπούλου, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 Δεκεμβρίου 2022

Γυμναστήριο Αγίου Θωμά, 16.30 (Live Streaming PAO T.V.): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Π.Α.Ο.Κ.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Κουτσούλας, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Αρβανίτης, Μαλλιάρα, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

Δεύτεροι αγώνες

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 Δεκεμβρίου 2022

Γυμναστήριο «Δ. Βικέλας», 18.00 (Live Streaming ESAP): Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ - Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας

Διαιτητές: Βελώνης, Μενεσλής, Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Βρούτσης, Παπαδημητρίου, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Πολίχνης, 19.00 (Live Streaming ESAP): Πήγασος Πολίχνης - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων

Διαιτητές: Γεωργιάδης Εμ., Αβραμίδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Παπαδοπούλου Χρ., Κουκουμάκας Π., Γραμματεία: Χατζηγεωργίου.

Γυμναστήριο «Μ. Μερκούρη», 19.30 (Live Streaming ESAP): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ο.Π. Κηφισιάς

Διαιτητές: Κουτσούλας, Νικάκης, Παρατηρητής: Πολίτης, ΕΠόπτες: Κατσιάρας, Σαμοθράκης, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 Ιανουαρίου 2023

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena, Πυλαία, 16:30 (ΕΡΤ-3 H.D. T.V.): Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο.

*Οι διαιτητές θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

 

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022
Δ.Α.Κ. Πολίχνης 17.00 (Live Streaming ESAP TV): Πήγασος Πολίχνης - Φ.Ε.Σ. Αριστοτέλης Σκύδρας 3-0 (25-16, 25-17, 25-20)
Δ.Α.Κ. Πολίχνης 20.00 (Live Streaming ESAP TV): Ο.Φ.Η. - Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας 0-3 (20-25, 18-25, 15-25)
Σάββατο 15 Οκτωβρίου
Δ.Α.Κ. Πολίχνης 17.00 (Live Streaming ESAP TV): Ο.Φ.Η. - Φ.Ε.Σ. Αριστοτέλης Σκύδρας 1-3 (26-28, 25-21, 19-25, 20-25)
Δ.Α.Κ. Πολίχνης 20.00 (Live Streaming ESAP TV): Πήγασος Πολίχνης - Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας 3-1 (25-22, 25-19, 21-25, 25-16)
Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Δ.Α.Κ. Πολίχνης 15.00 (Live Streaming ESAP TV): Ο.Φ.Η. - Πήγασος Πολίχνης 0-3 (19-25, 25-27, 19-25)
Δ.Α.Κ. Πολίχνης 18.00 (Live Streaming ESAP TV): Φ.Ε.Σ. Αριστοτέλης Σκύδρας - Α.Σ.Άθλος Ορεστιάδας 0-3 (19-25, 23-25, 23-25)
 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Θ. ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΘΜΟΙ ΣΕΤ
1. Πήγασος Πολίχνης 3 9 9-1
2. Άθλος Ορεστιάδας 3 6 7-3
3. Φ.Ε.Σ. Αριστοτέλης Σκύδρας 3 3 3-7
4. Ο.Φ.Η. 3 0 1-9
* Οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στη φάση των "8"



Όλες οι διευθύνσεις Live Streaming των αγώνων της προκριματικής φάσης του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς 14-16 Οκτωβρίου στο γυμναστήριο Πολίχνης, είναι διαθέσιμες από το κανάλι της Volley League - ESAP TV στο You Tube:


Πατήστε ΕΔΩ

Το σύστημα διεξαγωγής του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς»

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει με τον προκριματικό όμιλο, όπου συμμετέχουν οι τρεις νεοφώτιστες ομάδες (Πήγασος Πολίχνης, ΦΕΣ Αριστοτέλης, ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας) και ο ΟΦΗ (ως 7ος του περυσινού πρωταθλήματος). Οι αγώνες θα είναι μονοί και θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ Πολίχνης, το τριήμερο 14-16 Οκτωβρίου.

Στη τελική φάση του θεσμού θα προκριθούν οι δύο πρώτοι του ομίλου και θα αγωνιστούν με τις άλλες έξι ομάδες της κατηγορίας ως εξής:

Άθλος Ορεστιάδας - Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ
Α.Ο.Π.Κηφισιάς - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Παναθηναϊκός Α.Ο. - ΠΑΟΚ
Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Πήγασος Πολίχνης
*Οι αγώνες θα είναι διπλοί.

 

 

 

Media