Print this page
17-10-2014

Ορεστιάδα, ΠΑΟΚ, Παμβοχαϊκός και Ολυμπιακός «μπαίνουν» στο League Cup

Rate this item
(0 votes)
Η Ορεστιάδα, ο ΠΑΟΚ, ο Παμβοχαϊκός και ο Ολυμπιακός μετά τα ρεπό που είχαν στην πρεμιέρα των αγώνων της Α΄φάσης του League Cup «Νίκος Σαμαράς» 2014-15 ετοιμάζονται για τις πρώτες αναμετρήσεις που θα δώσουν το Σάββατο.
Στον Α΄ όμιλο στην Ορεστιάδα η Ορεστιάδα θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Για την ακριτική ομάδα αυτός είναι ο πρώτος αγώνας στη διοργάνωση. Ο προπονητής της Ορεστιάδας Κώστας Δεληκώστας παραδέχτηκε πως η ΑΕΚ είναι πιο έμπειρη ομάδα και πως οι δύο αγώνες στον όμιλο θα είναι μια ευκαιρία για γιορτή του εβρίτικου βόλεϊ.

«Γιορτάζουμε την επιστροφή της Ορεστιάδας και πάλι στο κλαμπ των καλύτερων ομάδων του ελληνικού βόλεϊ. Αυτό έχει και δικαιώματα και υποχρεώσεις. Είμαστε υποχρεωμένοι να παρουσιάσουμε κάτι νέο πρώτα για τους εαυτούς μας, μετά για τον σύλλογο και φυσικά για τον κόσμο που τον περιμένουμε να έρθει στο γήπεδο να δει τους αγώνες. Η Ορεστιάδα σε αυτή τη φάση δεν στοχεύει στους τίτλους αλλά στο να φτιάξει μια νέα ομάδα με προσωπικότητα και χαρακτήρα. Κάναμε αλλαγές την τελευταία στιγμή και είναι λογικό να χρειαζόμαστε χρόνο. Είμαι αισιόδοξος πως θα πετύχουμε το μεγάλο στόχο που είναι η καθιέρωση μας στην ελίτ του ελληνικού βόλεϊ».

Στον Β΄ όμιλο που γίνεται στο ανακαινισμένο γυμναστήριο της ΜΕΝΤ το Σάββατο ο ΠΑΟΚ θα κάνει τα «αποκαλυπτήρια» του κόντρα στην Ένωση Τούμπας (έτσι θα αποκαλείται από σήμερα 17/10 το νέο ΤΑΑ). Ουσιαστικά οι δύο σύλλογοι έχουν κοινή... έδρα αλλά οι στόχοι τους είναι διαφορετικοί. Ο δικέφαλος στοχεύει αρχικά στην δεύτερη πρόκριση του σε φάιναλ-4 League Cup.
 
Ο λίμπερο του δικεφάλου Δημήτρης Γκαράς τόνισε: «Στα τελευταία φιλικά με την Ορεστιάδα είχαμε την ευκαιρία να βγάλουμε αρκετά συμπεράσματα και να δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες μας. Μετά από αρκετά τεστ είμαστε πια έτοιμοι για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων και ανυπομονούμε να ξεκινήσουν οι αγώνες. Ο στόχος μας στο Λιγκ Καπ είναι να πάρουμε την πρόκριση για την επόμενη φάση και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος ή με ποια ομάδα θα παίξουμε πρώτα. Κοιτάμε τη δική μας ομάδα και στόχος μας είναι σε κάθε παιχνίδι να δίνουμε όλα και να φεύγουμε ευχαριστημένοι από το γήπεδο. Σαν δυναμική ομάδας είμαστε καλύτεροι από τους αντίπαλους αλλά αυτό πρέπει να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο». Όσο για το αν οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες ο Δημήτρης Γκαράς είπε με νόημα: « Μια ομάδα που έχει βάλει τον πήχη ψηλά πρέπει να είναι σοβαρή και αγωνιστική από την αρχή. Όλο αυτό το διάστημα δώσαμε πολλά φιλικά για να είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα».

Στον Γ΄ όμιλο, οι αγώνες του οποίου γίνονται στο Βραχάτι ο οικοδεσπότης Παμβοχαϊκός θα δώσει τον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν κόντρα στον Γ.Σ.Λαμία διεκδικώντας την παρθενική του πρόκριση σε φάιναλ-4 League Cup. Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντίπαλες για δεύτερη φορά στη διοργάνωση μετά τη σεζόν 2013-14 όπου και πάλι για την Α΄φάση η Λαμία είχε νικήσει στο Βραχάτι με 3-1.

«Κάθε αρχή είναι δύσκολη. Ακόμα θέλουμε χρόνο για να παρουσιάσουμε τις δυνατότητες μας. Θέλουμε να πάμε στο φάιναλ-4 αρκεί να μπορέσουμε να ηρεμήσουμε και να βρούμε τα πατήματα μας. Περιμένουμε τον κόσμο μας να μας στηρίξει», είπε ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Γιώργος Κλαρούδας.

Στον Δ΄ όμιλο οι αγώνες του οποίου γίνονται στο γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη ο Ολυμπιακός θα κάνει τα «αποκαλυπτήρια» του κόντρα στον Α.Ο.Φοίνικα Σύρου. Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι απέκτησε τρεις παίκτες από τον Α.Ο.Φοίνικα Σύρου, τον Αντρί Ντιάτσκοφ, τον Παναγιώτη Πελεκούδα και τον Γιάννη Τακουρίδη.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης μιλώντας για την πρεμιέρα τόνισε: «Ξεκινάμε τους επίσημους αγώνες μας και αυτό είναι πολύ θετικό. Μετά από την Τουρκία και την συμμετοχή μας στο πολύ δυνατό τουρνουά της Γαλατασαράι δεν είχαμε αντιπάλους για φιλικά παιχνίδια εάν εξαιρέσουμε τον αγώνα μας στη Λαμία. Η ομάδα πρέπει μέσα από τα επίσημα παιχνίδια ν' αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό. Σίγουρα δεν είμαστε στην κατάσταση που θα επιθυμούσαμε αλλά πρέπει να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Το Λιγκ Καπ είναι ένας από τους τρεις στόχους μας. Το Πρωτάθλημα είναι ο μεγάλος στόχος αλλά διεικδικούμε κάθε τίτλο. Τα παιχνίδια του Λιγκ Καπ θα είναι και μια καλή προετοιμασία για το πρωτάθλημα».