Print this page
30-12-2022

Απόφαση του Μ.Δ.Ο. της Ε.Σ.Α.Π. για τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο

Rate this item
(0 votes)
Το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ...

 

Έχοντας υπ’ όψη τις διατάξεις των άρθρων 1, 10, 11, 12, 14, 17, 18, 19, 22, 23, 25, 28, 37, 38, 49 και 50 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τους ισχυρισμούς του εγκαλούμενου Δημητρίου Ανδρεόπουλου, προπονητή του Τ.Α.Α. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., όπως αναπτύχθηκαν δια του από 22.12.2022 απολογητικού υπομνήματός του.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ

Στον ανωτέρω την ποινή της αυστηρής έγγραφης επίπληξης με δημοσίευση στον τύπο με πρόσκληση για την ανάκληση των δηλώσεών του που δημοσιεύτηκαν (άρθρο 49 αριθ. 2 και 4 και στοιχ. Β υποστ. α Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.). Συγκεκριμένα ο εγκαλούμενος, μετά τον αγώνα που διεξήχθη στο Γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Πολίχνης Αλέξανδρος Νικολαΐδης, μεταξύ των Τ.Α.Α. Πήγασος Πολίχνης και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., την 10.12.2022, προέβη, μεταξύ άλλων, στις εξής δηλώσεις στο τηλεοπτικό κανάλι ΕΡΤ- 3, που παρατίθενται αυτολεξεί: «Τους απαράδεκτους τους διαιτητές δεν τους είδατε … αυτό που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε είναι ότι είναι ανίκανοι …είναι απαράδεκτοι …οι ταχύτητες είναι υψηλές, οι διαιτητές είναι ανίκανοι, πολλοί απ΄αυτούς δηλαδή …». Οι ανωτέρω δηλώσεις, που αναπαρήχθησαν και σχολιάστηκαν περαιτέρω στον έγγραφο και ηλεκτρονικό τύπο, συνιστούν δημόσιες, δυσμενείς και προσβλητικές κρίσεις σε βάρος των διαιτητών του συγκεκριμένου αγώνα, αλλά και της πλειοψηφίας των Ελλήνων διαιτητών και θεωρούνται δυσφημιστικές για το άθλημα της πετοσφαίρισης στη συνείδηση του φίλαθλου κόσμου. Σημειώνεται επιπροσθέτως ότι στο σχετικό βίντεο αποτυπώνεται ολόκληρη η συνέντευξη του εγκαλούμενου, ακολούθως δε συντρέχει περίπτωση παραποίησης των λεγομένων του, όπως ο ίδιος διατείνεται.

 

Η Πρόεδρος του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΠ