Print this page
27-12-2014

Συγκίνηση για τους «θρύλους» του ελληνικού βόλεϊ στη γιορτή του ΣΕΠΠΕ

Rate this item
(1 Vote)
Μεγάλες δόξες του ελληνικού βολεϊ «παρέλασαν» απόψε από το κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας στην πανηγυρική εκδήλωση του Συνδέσμου Προπονητών Πετοσφαίρισης.
Ήταν μία ξεχωριστή και καλά οργανωμένη εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν περίπου 1.000 θεατές αλλά και μικρά παιδιά από σχολεία της Αττικής. Δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, η συγκίνηση αλλά και οι «αποκαλύψεις»...
 
 
Τιμήθηκαν κατά σειρά για την προσφορά τους ο Νίκος Παπαγεωργίου, η Άγκι Μπάμπουλι, ο Φρέντι Μπρουκς, η Ήρα Φεντότοβα, ο Ραϊμόν Βίλντε, η Φιντάνκα Σαπαρέφσκα, ο Νικολάι Ζελιάσκοφ, η Μαρία και η Νίκη Γκραγκούνη, ο Αντρέι Κράβαρικ, η Έφη Σφυρή και ο Λιούμπομιρ Γκάνεφ.
 
 
«Kάναμε καράφλα επειδή πανηγυρίζαμε με τα κούτελα»
 

Η κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν όταν με την ευκαιρία της βράβευσης του Λετονού Ραϊμόν Βίλντε ανέβηκαν στο βάθρο τα μέλη της ομάδας του Ολυμπιακού που το 1992 έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου πρωταθλητριών. Μετά την βράβευση του Λετονού Βίλντε ανέβηκαν στη σκηνή ο Γιώργος Ντράγκοβιτς, ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, ο Λευτέρης Τερζάκης, ο Γιάννης Φάκας, ο Ανδρέας Θεοδωρίδης και ο Σωτήρης Αμαριανάκης, αλλά και ο πρώτος προπονητής Γιάννης Λάιος μαζί με τον συνεργάτη του Στέφανο Πολύζο. Όλοι αναφέρθηκαν στον Σάκη Μουστακίδη αλλά και στη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό και την πρόκριση στον τελικό.

Γιώργος Ντράγκοβιτς: «Αυτό που θυμάμαι περισσότερο από το 1992 ήταν τον Σωτήρη (Αμαριανάκη), μιλάμε για μεγάλη παιχτούρα».
 
Μιχάλης Τριανταφυλλίδης: «Είναι στιγμές που μένουν για πάντα σε έναν αθλητή και τον ακολουθούν παντού. Είναι και το παράδειγμα που πρέπει να δώσουμε στον κόσμο, η μόνη ευχή είναι να ζήσουν τέτοιες στιγμές. Μετά τη χαρά της δημιουργίας οικογένειας είναι το πιο δυνατό συναίσθημα που μπορεί να ζήσει κανείς».
 
Στέφανος Πολύζος: «Είχαμε μία σπουδαία ομάδα, με μεγάλη διάρκεια και ήταν οι καλύτεροι αθλητές του ελληνικού βόλεϊ για πολλά χρόνια. Συγκινούμαι που τους ξαναβλέπω και μακάρι να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές στην Ελλάδα». 
 
Γιάννης Φάκας: «Εκείνη η ομάδα του Ολυμπιακού είχε γίνει μία οικογένεια από σπουδαία παιδιά και καταπληκτικούς παίκτες. Ήταν μεγάλη τιμή για όλους μας». 
 
Λευτέρης Τερζάκης: «Μακάρι η νέα γενιά αθλητών να ζήσει τέτοιες στιγμές. Εμείς το ζήσαμε, το ευχαριστηθήκαμε και το κυριότερο συσταστικό της επιτυχίας ήταν η παρέα».
 
Ανδρέας Θεοδωρίδης: «Γενικά ήταν ωραίες στιγμές, όμορφες εποχές, κάτι που όλοι μας εδώ θα θυμόμαστε για πάντα».
 
Σωτήρης Αμαριανάκης: «Ο Τριανταφυλλίδης έκανε την καράφλα του επειδή πανηγυρίζαμε με το κούτελο. Το κάναμε μια φορά και μετά το είχαμε σαν γούρι».
 
 
«Οφείλω την ύπαρξη μου»

 

Την βράβευση του φυσιοθεραπευτή Νίκου Παπαγεωργίου συνόδευσε βίντεο με δήλωση του Κώστα Χριστοφιδέλη ο οποίος ανέφερε: «Οφείλω την ύπαρξη μου σε ανθρώπους σαν τον Παπαγεωργίου».

 

«Δώρο στα γενεθλιά μου»

 

Η Άγκι Μπάμπουλι που χθες είχε γενέθλια είπε φανερά συγκινημένη: «Είναι το καλύτερο δώρο για την γιορτή μου. Είναι ωραίο να σε θυμούνται για την προσφορά σου».

 

«Δουλειά, δουλειά»

 

Ο Φρέντι Μπρουκς θυμήθηκε την πρώτη φορά που ήρθε στην Ελλάδα: «Πριν έρθω το 1998 για μόνιμη εγκατάσταση είχα έρθει το 1995 με την Εθνική Κούβας και έμεινα έξι μήνες. Μετά γνώρισα την Ντίνα Λαμπράκη και ρίζωσα».

 

Στην παρουσίαση του Μπρουκς ξεχώρισε και το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Κουβανού πρώην προπονητή της Εθνικής Ελλάδας Χιλμπέρο Ερέρα που είπε: «Η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να φτάσει πάλι στην κορυφή. Για να το πετύχουμε θα χρειαστεί μόνο ένα πράγμα: Δουλειά, δουλειά, δουλειά».

 

Η Ηρα Φεντότοβα που σταμάτησε πριν λίγο καιρό από την ενεργό δράση και πλέον προπονεί τα παιδιά στα τμήματα υποδομής του Ρεθύμνου.

 

Η Φιντάνκα Σαπαρέφσκα που ακόμα αγωνίζεται στο Ρέθυμνο είπε: «Αφιερώνω αυτή τη διάκριση στον Σούλι Τουρσούγκα. Εφέτος θα σταματήσω οριστικά την ενεργό δράση».

 

«Να πάρει τίτλο η Ορεστιάδα»

 

Ο Νικολάι Ζελιάσκοφ τόνισε: «Αισθάνομαι πως ακόμα ζω ακόμα αυτές τις μεγάλες στιγμές που έζησα στις ομάδες που αγωνίστηκα. Ειδικά η Ορεστιάδα ήταν κάτι το ξεχωριστό και εύχομαι κάποια στιγμή να κατακτήσουν τον τίτλο πρωταθλήματος που δεν καταφέραμε να πάρουμε εμείς».

 

Η οικογένεια Γκαραγκούνη

 

Συγκινημένη η Μαρία Γκαραγκούνη μαζί με την αδελφή της Μαρία και τον σύζυγο της και πρώην προπονητή της Δημήτρη Μπαχράμη αλλά και τον υιό της Αλέξανδρο είπε: «Ευχαριστώ τους προπονητές μου με βοήθησαν να γίνω καλύτερη και σαν αθλήτρια και σαν άνθρωπος. Δεν ήμουν και η πιο εύκολη αθλήτρια. Θεωρώ σημαντική αυτή την βράβευση γιατί γίνεται από τους προπονητές».

 

Η Νίκη Γκαραγκούνη τόνισε: «Συγκινήθηκα πολύ σήμερα. Χαίρομαι που είμαι εδώ και μου έρχονται στο νου όλες οι ώρες στιγμές που έζησα στον αθλητισμό».

 

«Αν ξαναγιενιόμουν»

 

Την παράσταση έκλεψε ο Αντρέι Κράβαρικ ο οποίος ως πραγματικός σταρ χαιρέτησε τους θεατές, παρέλαβε το βραβείο του από τον παλαίμαχο Νίκο Αντωνιάδη και δήλωσε: «Αν ξανάρχιζα το βόλεϊ τώρα θα ερχόμουν πάλι στην Ελλάδα. Ευχαριστώ όσους με βοήθησαν. Είναι ωραίο αλλά και πολύ υπεύθυνο να είσαι το ίνδαλμα νέων παιδιών. Ευχαριστώ τη γυναίκα μου που με έχει στηρίξει στη ζωή μου».

 

«Τους ευχαριστώ»

 

Η Έφη Σφυρή τιμήθηκε για την προσφορά της στο βόλεϊ και στο μπιτς βόλεϊ και δήλωσε για την πορεία της ως προπονήτρια: «Ευχαριστώ τους ομοσπονδιακούς προπονητές Μπαρζούκα και Φλώρο. Μου άλλαξαν την τεχνική μου και βοήθησαν την εξέλιξη μου όπως και οι Τουρσούγκας, Μπακοδήμος, Νικολάκης. Ασχολούμαι με την προπονητική σε ερασιτέχνες παίκτες και αυτό είναι κάτι που με ενθουσιάζει».

 

Ο ηγέτης Γκάνεφ

 

Η βραδιά έκλεισε με τη βράβευση στον Λιούμπομιρ Γκάνεφ. Ο γιγαντόσωμος Βούλγαρος βραβεύτηκε από τον πρόεδρο του ΣΕΠΠΕ και προπονητή του στην ομάδα του Άρη που το 1997 κατέκτησε το πρωτάθλημα. «Ο Γκάνεφ ήταν ένας ηγέτης, ένας πραγματικός ηγέτης, ένας γεννημένος πρωταθλητής», είπε ο Κώστας Χαριτωνίδης και ο Γκάνεφ πρόσθεσε: «Η παρουσία μου στον Άρη ήταν ο καλύτερος χρόνος στην καριέρα μου. Ο Χαριτωνίδης είχε πάθος, ήταν ο καλύτερος προπονητής».

 

 


AdmirorGallery 4.5.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.