Print this page
12-11-2013

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», 13/11, 21.00)

Rate this item
(0 votes)
Πέντε εβδομάδες μετά από τον αρχικό ορισμό του αγώνα ΑΕΚ – Παναθηναϊκού για την 1η αγωνιστική του Β΄ομίλου του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» 2013-14 οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντίπαλες στο φιλέ στο γυμναστήριο «Μάκης Λιούγκας» της Γλυφάδας την Τετάρτη 13/11 στις 21.00.
Στις 5 Οκτωβρίου ο αγώνας είχε αναβληθεί λόγω επειδή το γυμναστήριο δεν είχε άδεια λειτουργίας. Το πρόβλημα ξεπεράστηκε μέχρι το τέλος του 2013 και οι δύο ομάδες θα βρεθούν και πάλι στο ίδιο γυμναστήριο για δεύτερη φορά μετά τις 26 Οκτωβρίου όταν και η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής.

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν για πρώτη φορά αντίπαλοι για τη διοργάνωση του Λιγκ Καπ.

Η ΑΕΚ έχει ήδη νικήσει τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη με 3-2 και θέλει τη νίκη με τον Παναθηναϊκό ώστε να παίξει με την Κηφισιά πάλι στη Γλυφάδα την πρώτη θέση του Β΄ ομίλου που θα οδηγήσει και στο φάιναλ-4 της διοργάνωσης μαζί με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, τον Φοίνικα Σύρου και τη Λαμία η οποία ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα του Β΄ ομίλου έχει εξασφαλίσει την δεύτερη καλύτερη θέση από τους τρεις ομίλους της διοργάνωσης.

Στην ΑΕΚ οι δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα από τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη και τη Λαμία στη Γλυφάδα έχουν προβληματίσει. Μάλιστα την Δευτέρα ο γενικός αρχηγός του τμήματος Μάνος Μακρής μίλησε στους παίκτες λέγοντας τους πως η πίστη της διοίκησης στις δυνατότητές τους δεν έχει κλονιστεί από τα τελευταία αποτελέσματα και ότι στο χέρι τους είναι να ξαναφέρουν την ομάδα στο δρόμο της νίκης και το χαμόγελο πάλι στα χείλη των φιλάθλων.

Γιώργος Κλαρούδας: «Νέα αρχή»

«Βλέπουμε το ματς από δυο σκοπιές. Θέλουμε τη νίκη, αφενός για να διατηρηθούμε σε τροχιά πρόκρισης στο φάιναλ-φορ της διοργάνωσης, αφετέρου για να κάνουμε μια νέα αρχή μετά από τα δυο  στραβοπατήματα, που είχαμε στο πρωτάθλημα (σ.σ με Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Λαμία).
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι αδιάφορος καθώς έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια του Λιγκ Καπ αλλά για εμάς ο αγώνας είναι σημαντικός και τον αντιμετωπίζουμε ως πρόβα τζενεράλε ενόψει της δύσκολης αποστολής που έχουμε το Σάββατο στη Σύρο. Μια νίκη και κυρίως μια καλή εμφάνιση θα τονώσει ψυχολογικά τους παίκτες και θα βοηθήσει την ομάδα να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή της».
 
Δεν ελπίζει σε πρόκριση αλλά θέλει νίκη...

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει βλέψεις για διάκριση στο Λιγκ Καπ αφού μετά τις ήττες από Ολυμπιακό και Κηφισιά δεν έχει ελπίδες πρόκρισης στο φάιναλ-4. Συνεπώς ο Γιάννης Λάιος και οι παίκτες του βλέπουν τον αγώνα ως ευκαιρία για μία καλή εμφάνιση παίζοντας ελεύθερα και χωρίς άγχος υπερασπίζοντας μόνο το γόητρο του συλλόγου.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Λάιος δήλωσε:

«Περιμένω καλύτερη εμφάνιση από αυτή που κάναμε με την ΑΕΚ στη Γλυφάδα για το πρωτάθλημα. Θα δοκιμάσουμε πολλά σχήματα αλλά πάμε για τη νίκη. Δεν υπάρχει παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός να σκέφτεται τίποτα λιγότερο από τη νίκη. Η ΑΕΚ είναι λίγο αποδιοργανωμένη τις τελευταίες ημέρες αλλά αυτό δεν λέει τίποτα».

Για τα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός διεξήχθη σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Γλυφάδας με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δυο ΤΑΑ. Οι τρεις πλευρές συμφώνησαν σε όλα τα προτεινόμενα μέτρα.

Τα εισιτήρια του αγώνα θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου Γλυφάδας δύο ώρες πριν από την έναρξη της αναμέτρησης.

 

League Cup Aνδρών 2013-14

Β΄όμιλος

Τετάρτη 13/11/203

Γλυφάδα - Γυμναστήριο «Μάκης Λιούγκας» - 21.00: ΑΕΚ - Παναθηναϊκός ΑΟ

Διαιτητές: Βουδούρης, -Φραγκάκης. Παρατηρητής: Πέρρος. Επόπτες: Ράντσιου, Οικονόμου Μ., Γραμματεία: Μαυρικίδου.

 

 Πρόγραμμα - Βαθμολογίες - Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» 2013-14