Print this page
14-01-2014

Ο ΠΑΟΚ στην καρδιά του Μπάντεν για την πρώτη κόντρα με Μπιούλ

Rate this item
(0 votes)
Με πτήση για την Στουτγκάρδη αναχωρεί την Τρίτη 14/1 στις 15.30 από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» η αποστολή του ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει τελικό τελικό προορισμό την πόλη Μπιούλ στο νοτιοδυτικό κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης, περίπου 10 χιλ. νότια του φημισμένου Μπάντεν Μπάντεν όπου θα αντιμετωπίσει την TV Iνγκερσόλ Mπιούλ στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «8» του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας ανδρών (CEV Cup).
 

Ο ΠΑΟΚ έχοντας νικήσει στο πρωτάθλημα τη Νίκη Αιγινίου με 3-1 στο ντεμπούτο του Θανάση Στράντζαλη στον πάγκο αναχωρεί με την ψυχολογία στα ύψη προκειμένου να δώσει για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα για τη φάση των «8» σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το γυμναστήριο Γκρομπ Σπορτχάλε είναι ηλικίας 3 ετών και έχει χωρητικότητα περίπου 1.000 θεατές με εξέδρες που είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Με τις πτυσσόμενες η χωρητικότητα ανέβηκε στις 1.700 θέσεις. Μέλη οπαδών του ΠΑΟΚ από συνδέσμους της Γερμανίας έχουν ζητήσει εισιτήρια για να στηρίξουν την ομάδα τους. Σύμφωνα με παράγοντες της Μπιουλ θα δοθούν 400 εισιτήρια.

Η TV Iνγκερσόλ Mπιούλ έχει στη σύνθεση της τον ελληνοπολωνό Λούκας Ζάρεκ που αγωνίστηκε σε Άρη, Ολυμπιακό, Παμβοχαϊκό αλλά και τον Αμερικανό κεντρικό Βόγκελ που αγωνίστηκε τη σεζόν 2012-13 στον Παναθηναϊκό.

Πρώτη στη Σύρο

Ήταν η ομάδα που κατέκτησε την πρώτη θέση στο 1ο διεθνές τουρνουά Αιγαίου που διοργάνωσε τον Σεπτέμβριο ο Φοίνικας στη Σύρο και στην παρθενική της συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα έκανε αισθητή την παρουσία της με τον αποκλεισμό της ιταλικής Κούνεο στη φάση των «16». Στη Γερμανία η Κούνεο είχε νικήσει 3-2, αλλά στην Ιταλία η Μπιούλ νίκησε με το ίδιο σκορ και πήρε την πρόκριση στο «χρυσό σετ» με 15-13.

Έλληνας πρόεδρος

Πρόεδρος του γερμανικού συλλόγου είναι ο Γιώργος Βλαχογιάννης. Πασαδόρος είναι ο Δανός Αξέλ Γιάκομπσεν, κεντρικοί ο Εσθονός Αντρί Αγκάνιτς και ο Αμερικανός Νικ Βόγκελ. Διαγώνιος είναι ο Γερμανός Βάλτερς Λάγκζντινς και ακραίοι ο Αμερικανός Γιόσεφ Σάντερ και ο Γερμανός Μπγιόρν Χάνε. Λίμπερο αγωνίζεται ο Ούγγρος Νταβίντ Μόλναρ. Ο Ζάρεκ είναι συνήθως η πρώτη αλλαγή.

Στο γερμανικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Φριντρισχάφεν που έχει 26 βαθμούς και την Τζενεράλι Ουντερχάκινγκ που έχει 23 βαθμούς.

Ατυχία με Χριστοφορίδη

Χωρίς τον Μιχάλη Χριστοφορίδη αναχώρησε ο ΠΑΟΚ για τη Γερμανία.

«Γιορτή για τον ΠΑΟΚ»

Ο Θανάσης Στράντζαλης δήλωσε: «Ξεκινάμε μία δύσκολη αποστολή. Ξέρουμε τη δυναμική του αντιπάλου μας. Την έχουμε αναλύσει μέσα από πολλούς πρόσφατους αγώνες. H Mπιούλ μπορεί να μην έχει μεγάλη ιστορία στο ευρωπαϊκό βόλεϊ έχει πολύ μεγάλη δυναμική και τον ενθουσιασμό του πρωτάρη. Έχει στη σύνθεση της 5 ξένους και 2 Γερμανούς, όλοι τους πολλοί καλοί. Πιέζει πολύ στο σερβίς. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν πρέπει να έχουμε πίεση. Είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στα προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης και για μας αλλά και για τους οπαδούς μας αναμένεται να είναι μια μεγάλη γιορτή».

 * Συνέντευξη του Λούκας Ζάρεκ στο volleyleague.gr: ΕΔΩ

* Ο αγώνας θα αρχίσει την Τετάρτη 15/1 στις 21.00 ώρα Ελλάδας με διαιτητές τον Κροάτη Μπόγιαν Μπάρντιτς και τον Ιταλό Ντιέγκο Πολ. Η ρεβάνς θα γίνει την Τετάρτη 22/1 στις 19.00 στην Πυλαία. Σε περίπτωση πρόκρισης ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την γαλλική Παρί για πρόκριση στα ημιτελικά.

Μαζί με την αποστολή ταξίδεψε και ο πρόεδρος του ΤΑΠ κ.Γιώργος Ανδρέου.

Για το σημερινό αγώνα με την Γερμανική Μπουλ ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ Στέλιος Πιπέργιας τόνισε: «Είναι μια δύσκολη κλήρωση από την αρχή  ξέραμε πως η Μπουλ  είναι μια πολύ δυνατή αντίπαλος καθώς έχει  αποκλείσει μια από τις πιο μεγάλες ομάδες της Ευρώπης την Ιταλική Κούνεο. Από εκεί και πέρα όπως ξέρουμε ότι  τα παιχνίδια είναι διπλά. Πηγαίνουμε χωρίς άγχος για να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα μέσα στην έδρα της Μπουλ και κατά τη γνώμη μου όλα θα κριθούν στο δεύτερο παιχνίδι  που θα γίνει μέσα στην έδρα μας. Έχουμε ακούσει ότι στο ματς με την Μπουλ θα έχουμε πολύ κόσμο καθώς πολύ φίλοι του ΠΑΟΚ ζουν στην Γερμανία και θα έρθουν στο ματς κάτι που μας γεμίζει θετική ενέργεια. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κάνουμε τον κόσμο μας χαρούμενο και γιατί όχι και να συνδυάσουμε την εμφάνιση μας και με μία νίκη».

Από την πλευρά του το λίμπερο της ομάδας του ΠΑΟΚ Λάμπης Μπαμπαλιούτας δήλωσε: «Είναι ένα ματς το οποίο θέλουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση και να προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε φαβορί για την αναμέτρηση αλλά θέλουμε να εξαντλήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε  εάν αναλογιστούμε ότι στην Ευρώπη έχουμε κάνει πολύ καλές εμφανίσεις ως τώρα». Αναφορικά με τι γνωρίζει για την αντίπαλο ο έμπειρος αθλητής τόνισε:  «Την είδαμε σε βίντεο και έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία. Είναι μια ψηλή Γερμανική ομάδα που παίζει πολύ δυνατά στο φιλέ. Για αυτό πρέπει να δώσουμε όλοι το 100% των δυνατοτήτων μας  για να έχουμε τύχη στο παιχνίδι».  Ενώ για τον κόσμο του ΠΑΟΚ που αναμένεται να είναι στις κερκίδες ο έμπειρος λίμπερο τόνισε: «Σίγουρα είναι πάρα πολύ όμορφο να παίζει σε γεμάτες κερκίδες . Ξέρουμε ότι θα έχουμε και δικούς μας οπαδούς αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε έξτρα κίνητρο για να παρουσιάσουμε όσο το δυνατό καλύτερο πρόσωπο» .