Print this page
28-10-2017

ΑΟ Φοίνικας Σύρου - ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου (29/10, 16.30, 1η αγωνιστική)

Rate this item
(0 votes)
Πέρασαν 3,5 χρόνια από την τελευταία αναμέτρηση μεταξύ του Φοίνικα Σύρου και της Νίκης Αιγινίου για την Volley League «Πάμε Στοίχημα» και το «πειρατικό» υποδέχεται στο νησί την ομάδα της Πιερίας (1η αγωνιστική, 29/10, 16.30, Διαιτητές: Μυλωνάκης, Παπακοσμάς).

 

Μετά τη διοργάνωση του ομίλου του Λιγκ Καπ ο Φοίνικας συνεχίζει το σερί των εντός έδρας αγώνων και θέλει να ξεκινήσει με τρίποντο το νέο πρωτάθλημα. Τα δύο προηγούμενα χρόνια ο Φοίνικας έπαιξε στην έδρα του την πρώτη αγωνιστική και σημείωσε νίκες με 3-2 επί της Κηφισιάς (2016-17) και του Ολυμπιακού (2015-16).

 

Εμειναν μόνο τρεις

 

Από την περσινή ομάδα του Φοίνικα έμειναν μόνο οι Αλέξανδρος Χήρας (Κ), Δημήτρης Ζήσης (Λ), Αλβι Σούρδι (Α).

 

Αποκτήθηκαν οι Θάνος Μαρούλης (Π), Χρήστος Στεφανίδης (Α), Καρελ Λινζ (Α – Τσεχία), Κωνσταντίνος Κογκαλίδης (Λ), Θεοδόσης Ηλίας (Π), Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Δ – Βουλγαρία), Φραν Πέτερλιν (Α – Κροατία), Γιώργος Πεντίδης (Κ), Τάσος Σταυρακάκης (Α-Λ), Τάσος Γάτσης (Κ).

 

Εφυγαν οι Μανώλης Δημητριάδης (Π), Γιάννης Μάρκου (Α), Νίκος Κουμιώτης (Α-Λ), Μίλια Μρντακ (Δ – Σερβία), Δημήτρης Εφραιμίδης (Α), Χρίστος Παπαδόπουλος (Κ), Ρεινάλντο Ντε Ουτέιρο (Α – Βραζιλία), Γιώργος Βελέντζας  (Κ-Δ), Πέταρ Τουρανιάνιν (Κ – Σερβία).

 

Γιορντάνοφ: Χαρά στον κόσμο

 

Η ομάδα του Σάσα Στεφάνοβιτς είναι αγωνιστικά έτοιμη και ο Βούλγαρος διαγώνιος Μπόγιαν Γιορντάνοφ δήλωσε: «Θέλω να ευχηθώ αρχικά όλοι οι συναθλητές μου αλλά και οι ομάδες της Volley League να έχουμε την υγεία μας. Θέλουμε να κάνουμε καλή αρχή, να επικρατήσουμε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και πιστεύω πως από παιχνίδι σε παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι. Είμαστε στο σωστό δρόμο, δουλέψαμε πολύ στην προετοιμασία και όλη η καλή κατάστασή μας θα φανεί στην πορεία του πρωταθλήματος. Ο Φοίνικας Σύρου είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα και είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ. Εύχομαι να είμαστε καλά όλη τη χρονιά και να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε και στην... φετινή κούρσα του πρωταθλήματος να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Οι στόχοι μας είναι υψηλοί, θέλουμε να δώσουμε χαρά στο κόσμο μας και σε όλο το νησί».

 

Το πέρασμα του Γάτση από το Αιγίνιο

Ο κεντρικός του Φοίνικα Τάσος Γάτσης ο οποίος για τρία χρόνια (2010-13) αγωνίστηκε στη Νίκη Αιγινίου είπε: «Το πρωτάθλημα για ακόμη μια χρονιά θα είναι ανταγωνιστικό. Οι ομάδες έχουν ενισχυθεί σημαντικά και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει υψηλού επιπέδου βόλεϊ. Είμαστε σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, δουλέψαμε πολύ στην προετοιμασία και θέλουμε να βγάλουμε καλή εικόνα στους αγώνες μας. Στόχος μας την Κυριακή κόντρα στη Νίκη Αιγινίου είναι η νίκη και εύχομαι ο κόσμος μας να γεμίσει το γήπεδο, να δείξει ότι και φέτος θα είναι κοντά μας και ταυτόχρονα να μας ενισχύσει όπως μόνο εκείνος γνωρίζει».

 

Χωρίς Γκόρτσανιουκ η Νίκη

 

Μετά από τρία χρόνια στην Α2 ανδρών η Νίκη Αιγινίου επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία. Ο Θανάσης Στράντζαλης δεν θα έχει στη διάθεση του τον τραυματία Ζένια Γκόρτσανιουκ ο οποίος είχε αγωνιστεί στο Φοίνικα τη σεζόν 2012-13 όπου το «πειρατικό» είχε αντιμετωπίσει στους τελικούς τον Ηρακλή.Από την ομάδα που πήρε την άνοδο έμεινα οι Γιώργος Παπαλεξίου (Α), Αργύρης Μαυροβουνιώτης (Α), Αλέξανδρος Κιοσσές (Π), Χρήστος Γκορίδης (Κ), Νίκος Μήλης (Δ).

 

 Αποκτήθηκαν οι Μανώλης Δημητριάδης (Π), Θανος Ντίνας (Κ), Τζόναθαν Κιχάδα (Κ - Βενεζουέλα), Τάσος Ρεμπούτζιας (Π), Μπόγιαν Στρούγκαρ (Δ - Μαυροβούνιο), Θανάσης Παπάζογλου (Κ), Ζένια Γκόρτσανιουκ (Α), Αλεξάντερ Λουκούμι (Α - Βραζιλία), Βαγγέλης Κουτσονίκας (Α), Μπόγιαν Ραΐκοβιτς (Λ - Σερβία)

Αποχώρησαν από την περσινή ομάδα οι Γιώργος Αγγελίδης (Δ), Αλέξανδρος Αντωνιάδης (Λ), Παυσανίας Αντωνίου (Α), Χρήστος Γκιτέρσος (Π), Παρασκευάς Γκορτσίλας (Α), Χρηστος Γκορτσίλας (Π), Δημήτρης Δημητριάδης (Π), Μιχάλης Ιμβριώτης (Κ), Βασίλης Κόκκινος (Α), Βασίλης Χασιαπέτης (Κ).

 

Γυρίζει στο νησί ο Δημητριάδης

 

Το πρόσωπο του αγώνα θα είναι σίγουρα ο Μανώλης Δημητριάδης. Ο έμπειρος πασαδόρος που στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν αγωνίστηκε στον Φοίνικα συνεχίζει την καριέρα του στη Νίκη Αιγινίου και θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του κόντρα στην παλιά του ομάδα. Μάλιστα λόγω τραυματισμού δεν βοήθησε στους αγώνες του Λιγκ Καπ.

 

Ο Μανώλης Δημητριάδης δήλωσε: «Είχαμε ωραία συνεργασία με τον Φοίνικα αλλά τώρα στην πρεμιέρα θα είμαστε αντίπαλοι. Η ομάδα μας επιστρέφει στην Volley League και υπάρχει μία γλυκιά αναμονή, μία δίψα και εγρήγορση για μία καλή αρχή. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι. Δεν έχουμε κάνει προπονήσεις και δεν έχουμε δώσει αγώνες όλοι οι παίκτες του ρόστερ. Ο Φοίνικας είναι το φαβορί αλλά θα παίξουμε με σοβαρότητα και πάθος για θετικό αποτέλεσμα».

 

 

Μόνο νίκες ο Φοίνικας

Σε τέσσερις αγώνες που έχουν γίνει στο παρελθόν μεταξύ των δύο ομάδων ο Φοίνικας έχει ισάριθμες νίκες.

 

Η ιστορία των αναμετρήσεων Φοίνικας Σύρου - Νίκη Αιγινίου
2013-14
05/04/2014: Volleyleague 22η Νίκη Αιγινιου - ΑΟ Φοίνικας Σύρου 0-3 (24-26, 23-25, 19-25)
21/12/2013: Volleyleague 11η ΑΟ Φοίνικας Σύρου - Νίκη Αιγινιου
3-0 (25-15, 25-20, 25-17)
2012-13
26/01/2013: Volleyleague 15η Νίκη Αιγινιου - ΑΟ Φοίνικας Σύρου
1-3 (28-30, 25-18, 25-23, 25-21)
03/11/2012: Volleyleague ΑΟ Φοίνικας Σύρου - Νίκη Αιγινιου
3-0 (25-15, 25-21, 25-13)

 

27-10-2017 - Το 50ο σερβίς της Volley League «Πάμε Στοίχημα»
27-10-2017 - Συνεργασία σταθμός ΕΣΑΠ και Genius Sport για στατιστικά, ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα, αξιοπιστία
27-10-2017 - Live Streaming το ΠΑΟΚ - Κηφισιά και Volley League σε κάθε γωνιά του πλανήτη!
26-10-2017 - Οι 42 ξένοι της σεζόν 2017-18: Εθνικότητες, θέσεις, ηλικίες
26-10-2017 - Τα ρόστερ των ομάδων στο πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» 2017-18
26-10-2017 - Οι εκτιμήσεις των προπονητών για το 50ο σερβίς της Volley League «Πάμε Στοίχημα»

 

 

Volley league «Πάμε Στοίχημα»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (1η αγωνιστική)

Σάββατο 28 Οκτωβρίου

Γυμναστήριο Εσπέρου 17.00 (ΕΡΤ-2): Εθνικός ΟΦΠΦ - Παναχαϊκή Πετ. 2013

Διαιτητές: Γεωργουλέας, Φραγκάκης, Επόπτες: Παπαχατζής, Κουρπανίδης, Παρατηρητής: Ράπτης, Γραμματεία: Καλιγέρη.

Κυριακή 29 Οκτωβρίου

Γυμναστήριο «Δ. Βικέλας» 16.30: ΑΟ Φοίνικας Σύρου - ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Παπακοσμάς, Επόπτες: Καλπακίδου, Βρούτσης, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Γραμματεία: Κούτρα

Γυμναστήριο Μετς 17.00: Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Διαιτητές: Βουδούρης, Μουλά Λ., Επόπτες: Σκριμπώνης, Διαμάντης, Παρατηρητής: Βασιλειάδης, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena 18.00 (Live Streaming): ΠΑΟΚ - ΑΟΠ Κηφισιάς

Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Γεωργιάδης, Επόπτες: Ανθυμίδης, Δρανίτσας, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Γραμματεία: Κουμπλή.

Γυμναστήριο Κανήθου 18.00: Ηρακλής Χαλκίδας - Ηρακλής Πετ. 2015

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Θεμελής, Επόπτες: Μαύρος, Οικονομοπούλου, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Γραμματεία: Τριανταφύλλου.

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου

Γυμναστήριο «Γ. Τριαντάφυλλος» 18.00 (ΕΡΤ-2): Παμβοχαϊκός - Ολυμπιακός

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Ονόπας, Επόπτες: Καραγιαννόπουλος, Γλωσσίδης, Παρατηρητής: Ιορδανίδης, Γραμματεία: Παπακυριακοπούλου