Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
15-09-2013

O Eθνικός και δεύτερο 3-0 με τη Νίκη

Rate this item
(2 votes)

Αλεξανδρούπολη. Ρεπορτάζ Μαρία Σταθάκη:

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης νίκησε τη Νίκη Αιγινίου και πάλι με 3-0 σετ στο δεύτερο φιλικό των δύο ομάδων που δόθηκε μέσα σε 24 ώρες στην πρωτεύουσα του Έβρου. Παίχτηκε και 4ο σετ στους 15 πόντους το οποίο νίκησε ο Εθνικός με 15-11. Με ποσοστό επίθεσης που έφτασε το 71% ο Εθνικός έδειξε εξαιρετικά δείγματα γραφής και μάλιστα απέναντι στη βελτιωμένη Νίκη Αιγινίου.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης συνέχισε με νίκη , όπως ξεκίνησε δηλαδή, καθώς και σήμερα επικράτησε με 3-0 σετ, της Μ.Α.Σ Νίκης Αιγινίου στον δεύτερο , απ τους δύο προγραμματισμένους φιλικούς αγώνες στο διήμερο 14-15 Σεπ.

Οι φίλοι του Εθνικού είχαν την ευκαιρία να δουν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα την ομάδα τους να αποδίδει «ολοκληρωμένο» βόλλευ από τους θεωρητικά, «βασικούς» αλλά και τους «αναπληρωματικούς» παίχτες του. Ο Σάκης Μουστακίδης και ο βοηθός του Ανέστης Γιαννακόπουλος σίγουρα θα έχουν να αντιμετωπίσουν έναν «ευχάριστο πονοκέφαλο» στον καταρτισμό μιάς αξιόμαχης εξάδας, αφού η καταπληκτική απόδοση κάποιων παιχτών που θεωρούνται εναλλακτικές λυσεις, τους δίνει την δυνατότητα να κάνουν συχνό rotation και να κρατούν την ομάδα πάντα σε υψηλό σημείο απόδοσης, ειδικά φέτος που υπάρχει και η ευρωπαική συμμετοχή του Εθνικού που με τα μακρινά ταξίδια της ομάδας θα καταπονίσει το roster πάρα πολύ και θα χρειάζονται «αξιόπιστες» λύσεις για την διατήρηση των στόχων της ομάδας.

Είδαμε λοιπόν από το πρώτο σετ σήμερα , αυτό που περιγράφουμε πιο πάνω.Δηλαδή τη Νίκη Αιγινίου να εκμεταλλεύεται κάποιες λάθος επιλογές και άτυχες επιθέσεις του Εθνικού και να προηγείται στο σκορ μέχρι τα μισά του σετ. Ο Σάκης Μουστακίδης όμως, ανακατεύοντας την τράπουλα , οταν και όπου χρειαζόταν , διόρθωνε το μπλοκ, την υποδοχή, την άμυνα και την επίθεση με παίχτες προερχόμενους από τον πάγκο, που έδιναν ουσιαστικές λύσεις και φυσικά έφεραν την άνετη επικράτηση στο τέλος του σετ με 25-20. Οι λύσεις απέναντι στην αισθητά βελτιωμένη Νίκη Αιγινίου δόθηκαν αρχικά από τις συνεχείς αλλαγές στο block , όπου το τρίο των κεντρικών Ανδρεάδη-Παπάζογλου- Γραμματικάκη, λειτουργούσε πανομοιότυπα και αξιόπιστα δίνοντας το δικαίωμα στον Σιδηρόπουλο να κατευθύνει άριστα τις επιθετικές αιχμές της ομάδας και με ένα ανεπανάληπτο κρεσέντο καταιγιστικών επιθέσεων με επικεφαλής τον νεοαποκτηθέντα Σέρβο Νίκολα Μιγιαήλοβιτς και άξιους συμπαραστάτες , τον δαιμονιώδη Ανέστη Δαλακούρα και Ιβαν Ράιτς να καθαρίσουν εύκολα και τα υπόλοιπα σετ, προσφέροντας υψηλό θέαμα. Το χαρακτηριστικό όμως του ματς είναι ότι και οι αλλαγές που έμπαιναν, απέδιδαν εξίσου θεαματικά και ουσιώδη δείχνοντας την ομοιογένεια και την αφομίωση απ όλους των συστημάτων «τακτικής» .Παίχτες όπως ο φορμαρισμένος φέτος Κ. Δαλακούρας –Γ Κοντοστάθης -Σ Κασαμπαλής και Β Κυριακίδης –Χ Μπουφίδης έδειξαν με την εμφάνισή τους ότι μπορούν φέτος να βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα αν συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Αφήσαμε στο τέλος τον νεοαποκτηθέντα Λίμπερο Θεολόγο Δαρίδη, καθόσον η παρουσία του και οι εμφανίσεις του με την ομάδα εξέπληξε αρκετούς απ τους φίλους του Εθνικού , αφού ο νεαρός άσσος εγκλιματίσθηκε σχετικά πολυ νωρίς με το πνεύμα της ομάδας και όλοι ελπίζουν σε μιά αξιόπιστη λύση στη νευραλγική θέση του Libero.

Απ την αντίπαλη ομάδα είδαμε σήμερα μια καταπληκτική βελτίωση στην επίθεση και σαφώς μία καλύτερη λειτουργία της άμυνας σε σχέση πάντα με τον πρώτο αγώνα, χωρίς φυσικά να λείπουν ορισμένα λάθη που αναμένεται να διορθωθούν από τον κ.Μέλκα στη συνέχεια της προετοιμασίας. Όπλα της φετινής Νίκης θα είναι σίγουρα παίχτες όπως ο Λουστάκου, ο Μακλάχλιν ο έμπειρος Libero Αγγελής και οι Αλ. και Β.Γεωργόπουλος, Γκορίδης, Μαυροβουνιώτης, με τον νεαρό Βουλκίδη.

Τα δύο φιλικά έδωσαν την ευκαιρία στους προπονητές να βγάλουν συμπεράσματα για να διορθώσουν – βελτιώσουν τα λάθη και τις αδυναμίες τους. Σίγουρα ήταν πολύ χρήσιμα και θα βοηθήσουν στην καλύτερη προετοιμασία και εμφάνιση στην φετινή διοργάνωση της μεγάλης κατηγορίας , όπου πιστεύουμε ότι οι ισάξιοι αντίπαλοι θα είναι πολλοί και φέτος θα δούμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα.

 Τα σετ: 25-20, 25-16, 25-19 και 15-12

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Μουστακίδης): Αν.Δαλακούρας, Ράιτς, Σιδηρόπουλος, Μιχαήλοβιτς, Ανδρεάδης, Παπάζογλου / Δαρίδης (λ), Κοντοστάθης (λ), Κ.Δαλακούρας, Γραμματικάκης, Κασαμπαλής, Μπουφίδης, Κυριακίδης.

ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ (Μέλκας): Λουστάκου, Β.Γεωργόπουλος, Γκορίδης, Νταλέιτζ, Μαυροβουνιώτης, Μακλάχλιν / Αγγελής (λ), Αναστασιάδης, Παράσογλου, Βουλκίδης, Ντουντούδης (λ).

«Είδαμε τι πρέπει να είμαστε»

 
Η Νίκη Αιγινίου έπαιξε καλύτερα από το Σάββατο και ο Γιάννης Μέλκας δήλωσε: «Είναι τα δύο πιο χρήσιμα φιλικά που έχω δώσει ποτέ στην προπονητική μου καριέρα. Παίξαμε με μία έμπειρη και δεμένη ομάδα που έχει λίγες αλλαγές από πέρυσι. Είδαμε τι είμαστε και τι πρέπει να είμαστε. Ο Εθνικός είναι καλύτερη ομάδα από εμάς σε σερβίς και επίθεση. Θέλουμε πολύ δουλειά».
 

 

 

Σε λίγο περισσότερα...

 

alex-niki3.jpgalex-niki2.jpgalex.jpgalex-niki5.jpgalex-niki1.jpgalex-niki4.jpgniki.jpg

Βρίσκεστε εδώ: News Volley League - Champioship A1 Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης O Eθνικός και δεύτερο 3-0 με τη Νίκη
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject