Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
26-09-2021

Ο ΠΑΟΚ νίκησε την Παρί στο φινάλε του τουρνουά «Memorial Velikana»

Rate this item
(1 Vote)
Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο «Memorial Velikana» ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας της γαλλικής, Pari Volley, με 2-3 σετ.


Σε ένα πρώτο σετ με «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοση των δύο ομάδων, οι Γάλλοι ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν στους πρώτους πόντους, 8-4, με τον Δικέφαλο να απαντά και να φέρνει το σετ στα μέτρα του, 15-16. Έχοντας καλή λειτουργία στο μπλοκ και σωστές επιλογές στην επίθεση, ο ΠΑΟΚ άνοιξε περισσότερο την διαφορά σε κομβικό σημείο, 18-21, για να φτάσει με 21-25 στο 0-1 στα σετ. 

Πιο ξεκάθαρη ήταν η εικόνα του δεύτερου σετ, με τον ΠΑΟΚ να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Με τρομερή λειτουργία στο μπλοκ, έχοντας τον Μπράουν σε καλή μέρα, ο Δικέφαλος ξέφυγε από νωρίς στο σετ, 12-16, και έβαλε «πλώρη» για το 0-2. Ο Μπράουν βρήκε συμπαραστάτες τους Γιούντρις και Πετρέα στο μπλοκ, ο Δικέφαλος άνοιξε περισσότερο την διαφορά, 15-21, για να κάνει με 18-25 στη συνέχεια το 0-2 στα σετ. 

Σε ένα τρίτο σετ το οποίο ήταν «ντέρμπι», οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι. Με τον Γιάννη Καλμαζίδη να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής στους αθλητές του, ο Δικέφαλος είχε ένα ισχνό προβάδισμα στα μέσα του σετ, 15-16. Στη συνέχεια σε κομβικό σημείο, ο ΠΑΟΚ με μπλοκ του Μπράουν πήρε «αέρα» δύο πόντων, 19-21, ωστόσο οι Γάλλοι απάντησαν και έστειλα το σετ σε «παράταση», 24-24. Σε εκείνο το σημείο, η Παρί ήταν πιο ψύχραιμη και μείωσε στα σετ με 26-24, 1-2. 

Σε ένα τέταρτο σετ δοκιμών, ο Γιάννης Καλμαζίδης παρέταξε διάφορα σχήματα, με πολλές εναλλαγές προσώπων. Ο Δικέφαλος παρουσιάστηκε καλός κατά διαστήματα, ωστόσο ήταν καθαρά ένα σετ συμπερασμάτων για τους παίκτες του ρόστερ. Οι Γάλλοι με 25-20 έκαναν το 2-2, και ο αγώνας οδηγήθηκε στο τάι-μπρέικ. 

Στο τάι μπρέικ, οι δύο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ μέχρι και τα μισά του σετ. Με υπέροχη λειτουργία στο μπλοκ, ο ΠΑΟΚ «έχτισε» σερί σε κομβικό σημείο. Η διαφορά η οποία έχτισε του έδωσε ψυχολογία, και εν τέλη πήρε τη νίκη με 11-15 κάνοντας παράλληλα το 2-3. 

Η διακύμανση:

1ο σετ: 8-4, 15-16, 18-21, 21-25

2ο σετ: 6-8, 12-16, 15-21, 18-25

3ο σετ: 8-7, 15-16, 19-21, 24-24, 26-24

4ο σετ: 8-7, 16-11, 21-16, 25-20

5ο σετ: 7-8, 11-15

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Μπράουν 15, Τερζής, Πετρέας 8, Ουόλς 5, Κοκκινάκης, Κουμεντάκης, Σωτηρίου 6, Γάτσης 6, Τακουρίδης, Κουκλίνσκι 11, Γιούντρις 17, Αντωνίου, Μπούτος, Τζιουμάκας 6.

Για την φιλική νίκη επί της Pari Volley, μίλησε στο acpaok.gr, ο προπονητής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ, Γιάννης Καλμαζίδης.

«Σήμερα είδαμε περίπου ότι και στους υπόλοιπους αγώνες, βέβαια προσπαθήσαμε να δώσουμε χρόνο σε όλους τους παίκτες, είχαμε κάποιες αλλαγές στη διάταξη μας. Είναι περίοδος δοκιμών και περίοδος ομοιογένειας της ομάδας. Ξεκινήσαμε καλά, στη συνέχεια «ξεφουσκώσαμε», χάσαμε την ενέργεια μας, και αυτός ήταν ο λόγος που μας πήραν τα δύο σετ. Στο τάι μπρέικ μπορέσαμε να βρούμε το μυαλό μας και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. 

Τα οφέλη από αυτό το τουρνουά είναι πολλαπλά, σε όλα τα επίπεδα. Σίγουρα τα παιδιά κουράστηκαν, κάτι που είναι μέσα στο πρόγραμμα. Η ομάδα ταξίδεψε, έπαιξε συνεχόμενα παιχνίδια, και είναι φυσιολογική η κούραση αφού βρισκόμαστε σε προαγωνιστική περίοδο με πολλά βάρη και επιβαρύνσεις στις προπονήσεις, και παίζοντας τρία συνεχόμενα παιχνίδια, το χθεσινό τελείωσε στις 21:30 και το επόμενο ξεκίνησε σήμερα στις 10:30, μέσα σε 13 ώρες δώσαμε δύο παιχνίδια, ωστόσο βγάλαμε πολλά θετικά συμπεράσματα. Όσο βρισκόμαστε και γνωριζόμαστε θα μειώνονται τα πολλά λάθη, από τα οποία μαθαίνουμε πολλά πράγματα. 

Οπωσδήποτε θέλαμε να τελειώσουμε με νίκη στο τουρνουά, αλλά όχι με κάθε κόστος. Κρατήσαμε εκτός τον Κουμεντάκη που είχε μία μικρή ενόχληση. Φτάσαμε σε τέτοιο σημείο, στο τάι μπρέικ, που είπα ότι πρέπει να το πάρουμε το παιχνίδι, κάτι στο οποίο συμφώνησαν και τα παιδιά, τα οποία θέλουν πάντα να κερδίζουν».

Aπό το Γραφείο Τύπου του ΤΑΑ ΠΑΟΚ

Βρίσκεστε εδώ: News Volley League - Champioship A1 Π.Α.Ο.Κ. Ο ΠΑΟΚ νίκησε την Παρί στο φινάλε του τουρνουά «Memorial Velikana»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject