Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
04-03-2023

Ιστορική νίκη 4αδας για τον Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων με 3-1 σετ στη Σύρο επί του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ

Rate this item
(0 votes)
Ιστορική νίκη 4αδας για τον Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων με 3-1 σετ στη Σύρο επί του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ
Download attachments:
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλέξανδρο Νανόπουλο ο Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων σημείωσε ιστορική νίκη στη Σύρο επί του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ. Η ομάδα του Σάκη Ψάρρα επικράτησε με 3-1 σετ εξασφαλίζοντας για πρώτη φορά θέση στην πρώτη 4αδα της κανονικής περιόδου και των ημιτελικών των πλέι άοφ αφήνοντας τους συριανούς εκτός 4αδας για πρώτη φορά μετά το 2017.

 

Ο Μίλωνας σημείωσε παράλληλα την πρώτη του νίκη στην έδρα του Φοίνικα ΟΝΕΧ, κλείδωσε την 4η θέση και μαθηματικά ελπίζει και για την τρίτη θέση. Αυτό θα συμβεί εάν την τελευταία αγωνιστική ο Μίλωνας νικήσει 3-0 ή 3-1 σετ τον Άθλο Ορεστιάδας και ο Παναθηναϊκός ηττηθεί 3-0 ή 3-1 στην Κηφισιά από την τοπική ομάδα.

 

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Μίλωνας κατάφερε να πάρει τα δύο πρώτα σετ με το ίδιο σκορ (25-22) κλειδώνοντας την 4η θέση καθώς ήθελε μόλις ένα βαθμό για να τα καταφέρει. Από εκεί και πέρα ο αγώνας είχε διαδικαστικό χαρακτήρα αλλά ο Μίλωνας δεν άφησε την ευκαιρία να δώσει πανηγυρικό τόνο στην επιτυχία του.

 

Ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι στα δύο πρώτα σετ με τον Μίλωνα να έχει τον τελευταίο λόγο, καλύτερη ποιότητα υποδοχής και αποτελεσματικότερο σερβίς αλλά και επίθεση. Μετά το ράλι στο πρώτο μισό του 1ου σετ ο Γιορντάνοφ με επίθεση και ο Νανόπουλος με άσσο έκαναν το 16-14 για τον Μίλωνα ο οποίος με νύχια και με δόντια κράτησε το πολύτιμο προβάδισμα και έφτασε στο 25-22 με μπλοκ του του Μπράιαν στον Φρομ.

 

Στο 2ο σετ ο Φοίνικας μπήκε δυνατά με το σερβίς του Ιερεζουέλο αποκτώντας προβάδισμα 7-3. Ο Μίλωνας ροκάνισε τη διαφορά και ισοφάρισε 16-16 με τον Μολίνα. Ακολούθησε πάλι μάχη πόντο πόντο μέχρι το 21-21 που έγινε με το μπλοκ του Τζούριτς. Ο Μιχάλοβιτς έχασε το σερβίς (21-22) και ο Στράτος με κόντρα επίθεση έκαναν το 23-21. Μείωσε ο Μιχάλοβιτς (22-23) αλλά με το χαμένο σερβίς του Φρομ και το μπλοκ του Γιορντάνοφ στον Παπαδόπουλο τελείωσε το σετ 25-22 για το 2-0 σετ.

 

Έχοντας εξασφαλίσει την 4η θέση μετά την κατάκτηση των δύο πρώτων σετ, ο Μίλωνας χαλάρωσε και ο Φοίνικας με τους Φουρτάδο, Μιχάλοβιτς έκαναν το 6-0. Το σετ κύλησε άνετα για τον Φοίνικα και έκλεισε 25-26 με το μπλοκ του Φουρτάδο.

 

Η αντεπίθεση του Φοίνικα βρήκε σθεναρή αντίσταση στο 4ο σετ καθώς ο Μίλωνας με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Νανόπουλο πήρε τον απόλυτο έλεγχο. Με τρεις συνεχόμενους άσσους του Νανόπουλου ο Μίλωνας προηγήθηκε 10-7, απάντησε ο Φοίνικας με τους Παλαιολόγο, Φρομ και ισοφάρισε 17-17. Αυτή τη φορά μίλησε η εμπειρία του Γιορντάνοφ ο οποίος πήρε δύσκολες μπάλες και μαζί με τον Μπράιαν κράτησαν τον Μιλωνα μπροστά με ένα πόντο μέχρι το 23-22. Ο Νανόπουλος έκανε το 24-22, ο Χερ έχασε το σερβίς και ο Γιορντάνοφ έβαλε την υπογραφή του κάτω από την ιστορική νίκη του Μίλωνα με 25-23 για το 3-1 σετ.

 

Διαιτητές: Κουτσούλας, Βελώνης, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης, Επόπτες: Παπαδημητρίου, Μπαρμπούνης, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

 

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-7, 14-16, 19-21, 22-25

2ο σετ: 8-4, 16-14, 20-21, 22-25

3ο σετ: 8-2, 16-12, 21-15, 25-16

4ο σετ: 7-8, 13-16, 19-21, 23-25

*Οι πόντοι του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ προήλθαν: 5 άσσοι, 55 άσσοι, 6 μπλοκ, 25 λάθη αντιπάλων και του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ οι πόντοι προήλθαν: 4 άσσοι, 49 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 31 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 1-3 (22-25, 22-25, 25-16, 23-25) σε 105΄.

Α.Ο.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΟΝΕΧ (Αλεξάνταρ Σένσιτς): Μιχάλοβιτς 15π. (15/22επ.), Χαραλαμπίδης 2 (2/4επ.), Ιερεζουέλο 3 (1/2επ.), Τζούριτς 14 (7/10επ., 6 μπλοκ, 1 άσσος), Φρομ 4 (4/16επ., 77%υπ., 31%αρ.), Παπαδόπουλος Π. 5 (5/14επ., 44%υπ., 38%αρ.) / Κωνσταντινίδης (λ. - 75%υπ., 33%αρ.), Σωνάκης (λ), Ρουμελιωτάκης 2 (1/6επ., 1 άσσος, 55%υπ., 14%αρ.), Γαλιώτος 1 (1/2επ.), Παλαιολόγος 4 (4/5επ.), Εμανουέλ Φουρτάδο 11 (9/10επ., 2 μπλοκ).

Α.Ο.Ν.Σ.ΜΙΛΩΝ (Σάκης Ψάρρας): Μπράιαν 15π. (12/16επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος), Ανδρεάδης 9 (7/9επ., 2 μπλοκ), Γιορντάνοφ 15 (14/28επ., 1 μπλοκ), Νανόπουλος 15 (11/18επ., 4 άσσοι, 52%υπ., 32%αρ.), Μολίνα 10 (9/31επ., 1 μπλοκ, 55%υπ., 33%αρ.), Χερ 1 (1/1επ.) / Χανδρινός (λ. - 71%υπ., 43%αρ.), Δημητούλης, Θεοδόσης, Στράτος 1 (1/2επ.), Εφραιμίδης.

 

Πριν τον αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

 

 

O προπονητής του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ Αλεξάντερ Σένισιτς δήλωσε: «Ο Μίλωνας έδωσε ένα καλό και μαχητικό παιχνίδι. Βρήκαν κάποιες λύσεις από τον Γιορντάνοφ και κάποιους άλλες παίκτες, να τελειώσουν τις κόντρα μπάλες στα πρώτα δύο σετ. Εμείς δεν μπορούσαμε να βρούμε το παιχνίδι μας. Είναι πολύ δύσκολη η κατάστασή μας, μετά από τρεις διαδοχικές ήττες, θα πρέπει λίγο να ηρεμήσει το κεφάλι μας και να σκεφτούμε τι θα κάνουμε από δω και πέρα. Είμαστε και οριστικά εκτός στόχων, κάποιοι παίκτες μας ήταν εκτός, χρησιμοποίησα κάποιους άλλους παίκτες όπως τον Φουρτάδο, τον συγχαίρω και αυτόν για τη σημερινή εμφάνιση. Τέλος, εύχομαι καλή συνέχεια στον Μίλωνα στα play off».

 

Ο ακραίος του Φοίνικα ΟΝΕΧ Παναγιώτης Παπαδόπουλος είπε: «Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο καιρό μπήκαμε σε μία σειρά παιχνιδιών που ήταν απαιτητικά και εμείς είχαμε μεν μία σταθερότερη απόδοση απ’ ό,τι στο παρελθόν, αλλά σε ορισμένα κρίσιμα σημεία κάποιων σετ, δεν ήμασταν αποφασιστικοί. Όταν έφτασε η περίοδος που στον ΠΑΟΚ είχαμε φτάσει στο σημείο που έπρεπε να κερδίσουμε, οι πιθανότητες ήταν ίσως κατά μας. Πήγαμε, παλέψαμε, είχαμε σήμερα ακόμα μία ευκαιρία, είδαμε ότι το ξεκίνημά μας ήταν νωθρό, πήγαμε σε ένα φυσιολογικό τελείωμα των σετ, που κι εκεί πάλι δεν τα καταφέραμε σε κάποια σκοραρίσματα και το αποτέλεσμα ήταν αυτό. Ο κόουτς δοκίμασε κάποια σχήματα και πήραμε κάποια παιδιά περισσότερο χρόνο, προσπαθήσαμε να το απολαύσουμε κιόλας, πάραυτα δεν τα καταφέραμε. Συγχαρητήρια στον Μίλωνα, έκανε ένα καλό παιχνίδι.

Φέτος δεν ήταν τόσο τεράστια η διαφορά μεταξύ των ομάδων 4-5 και των υπολοίπων, οπότε οι ομάδες που κατάφεραν να πάρουν τους βαθμούς που έπρεπε, ήταν αυτές που κατέκτησαν τελικά και τις 4 πρώτες θέσεις. Εμείς χάσαμε κάποιους βαθμούς στον Α’ γύρο, νομίζω ότι ο Β’ γύρος ήταν μέχρι στιγμής ικανοποιητικός, αλλά στη συγκομιδή βαθμών έπρεπε να είμαστε καλύτεροι στα δύο ματς με την Κηφισιά, ουσιαστικά εκεί χάσαμε 5-1 βαθμούς. Αν είχαμε πάρει 2 βαθμούς παραπάνω θα ήταν τα 2-3 τελευταία παιχνίδια σε ένα άλλο σκεπτικό και ίσως ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟ που θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει και όχι χάσει 3-2. Προφανώς αυτά έπαιξαν σημαντικό ρόλο γιατί προς το τέλος οι ομάδες σταθεροποιούνταν ακόμη περισσότερο και τελικά ωφελήθηκαν αυτές που είχαν μαζέψει περισσότερους βαθμούς στην αρχή».

 

Ο προπονητής του Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων Σάκης Ψάρρας δήλωσε: «Αυτό που κάναμε είναι τεράστιο άλμα. Υπερκεράσαμε ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ και μεγάλη ιστορία και μπήκαμε στην 4αδα με εμφατικό τρόπο. Είναι η επιβλητική νίκη σήμερα και οι νίκες όλη τη χρονιά. Ηταν πολύ δύσκολο να διαχειριστούμε αυτή την πορεία. Παίζαμε υπό το άγχος του φαβορί. Κληθήκαμε να διαχειριστούμε κάτι μεγαλύτερο από αυτό που είχαμε σχεδιάσει στην αρχή της χρονιάς. Σήμερα ήμασταν προγραμματισμένοι για να νικήσουμε. Από εδώ και πέρα θα χαρούμε τα πάντα. Θα παίξουμε για να χαρούμε τη συμμετοχή μας στα ημιτελικά. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Έπαιαξν καταπληκτικά. Είμαστε κάτι παραπάνω από επιτυχημένοι. Θα παίξουμε για να χαρούμε τη συμμετοχή μας στα πλέι οφ και στο φάιναλ-4 του κυπέλλου. Τα πάντα ξεκίνησαν από τη Σύρο και από την άρνηση του Φοίνικα να παίξει στην Ευρώπη. Μας έδωσε την ευκαιρία να παίξουμε εμείς στην Ευρώπη. Από εκεί χτίσαμε κάτι διαφορετικό, κάναμε μία σπουδαία ομάδα με άνοδο της προσωπικότητας της. Συγχαρητήρια και στον Φοίνικα για την προσφορά του στο ελληνικό βόλεϊ. Ευχαριστώ πολύ τους συνεργάτες μου και συγχαρητήρια στην διοίκηση που οργάνωσε όλο αυτό που είδατε σήμερα τα τελευταία τρία χρόνια».

 

Ο διαγώνιος του Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων Μπόγιαν Γιορντάνοφ δήλωσε: «Ενα μεγάλο μπράβο στους συμπαίκτες μου, στον προπονητή μου και στη διοίκηση για τη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε κάνει εφέτος. Οταν ξεκινήσαμε την προετοιμασία είχα πει στον Σάκη Ψάρα, κόουτς πάμε για την πρώτη 4αδα των πλέι οφ. Και σήμερα θυμηθήκαμε αυτά τα λόγια. Μπράβο σε όλους. Θέλουμε να πάμε πολύ ψηλά. Το πρωτάθλημα μπαίνει σε διαφορετική φάση. Από εδώ και πέρα θα κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο για να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση. Δεν ξέρω πότε θα σταματήσω. Παίζω με την καρδιά μου. Αγαπάω το βόλεϊ και την Ελλάδα. Χαίρομαι επίσης που γύρισα στη Σύρο γιατί και εδώ έχω παίξει και έχω καλές εντυπώσεις. Θα σταματήσω μόνο όταν νιώσω πως δε μπορώ να δουλέψω άλλο».

 

 

Media









Βρίσκεστε εδώ: Volley League 2016-17 MVP Α.Ο.Φοίνικας Σύρου Ιστορική νίκη 4αδας για τον Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων με 3-1 σετ στη Σύρο επί του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject