Print this page
09-12-2015

Ο Μπλάζο Μίλιτς MVP της 5ης αγωνιστικής

Rate this item
(3 votes)
Ο Μαυροβούνιος κεντρικός του Α.Ο.Ορεστιάδας Μπλάζο Μίλιτς αναδείχτηκε MVP της 5ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα». Ο Μίλιτς ήταν ο κορυφαίος της Ορεστιάδας στη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 3-2 σετ και μάλιστα με ανατροπή από 0-2 σετ.
Ο Μπλάζο Μίλιτς σημείωσε 17 πόντους που προήλθαν από 10/13 τελειωμένες επιθέσεις, 5 μπλοκ και 2 άσσους.
Eίναι γεννημένος 21 Νοεμβρίου 1987, έχεις ύψος 2μ.10 και αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού φορώντας το Νο 13 στο ρόστερ της Ορεστιάδας. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που ο Μίλιτς λαμβάνει ατομική διάκριση mvp. 
 
«Στην ομάδα που πέρασε δύσκολα»

Ο Μίλιτς είπε για την διάκριση του: «Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πολλούς καλύτερους αθλητές από εμένα και δεν περίμενα ποτέ πως θα μου γίνονταν αυτή η τιμή. Πρώτη φορά στην καριέρα μου λαμβάνω αυτή τη διάκριση. Την αφιερώνω στην ομάδα μου που πέρασε δύσκολα το προηγούμενο διάστημα αλλά και στην γυναίκα μου Μαρίνα που βρίσκεται στο Μαυροβούνιο και τον Φεβρουάριο θα μου χαρίσει ένα κοριτσάκι που θα είναι και το πρώτο μας παιδί».
 
Σχετικά με την Ορεστιάδα, το κακό ξεκίνημα, τις τρεις σερί νίκες και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο Μίλιτς είπε: «Εχουμε κάνει πολύ δουλειά και τώρα μας βγαίνει στο γήπεδο. Ήταν θέμα χρόνου να έρθουν τα αποτελέσματα. Η αλλαγή προπονητή και η νίκη επί του Παναθηναϊκού μας βοήθησαν πολύ και μας γέμισαν αυτοπεποίθηση. Η αλήθεια είναι πως μετά τις τεσσερις ήττες έγιναν πολύ άσχημες σκέψεις αλλά όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Είμαι πολύ χαρούμενος τις τελευταίες ημέρες γιατί αισθάνομαι δικαιωμένος και βλέπω πως η προσπάθεια μας δεν πήγε χαμένη. Έχουμε κάνει τρεις νίκες που δείχνουν τις δυνατότητες της ομάδας μας. Έχουμε μπροστά μας τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ που είναι πολύ δυνατή ομάδα. Δεν έχουμε άγχος για αυτό τον αγώνα. Θα παίξουμε ελεύθερα και θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας με τον πρωταθλητή».
 
 
ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ 5ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ»
 
MVP: Μπλάζο Μίλιτς (Α.Ο.Ορεστιάδας)
 
Bασική 7αδα της 5ης αγωνιστικής:
Πασαδόρος: Χουάν Καμίγιο Αμπουίλα (Α.Ο.Ορεστιάδας)
Διαγώνιος: Ζόραν Γιοβάνοβιτς (Α.Ο.Π.Κηφισιάς)
Λίμπερο: Κώστας Ταμπουρατζής (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
Kεντρικοί: Μπλάζο Μίλιτς (Α.Ο.Ορεστιάδας), Παναγιώτης Πελεκούδας (Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός)
Ακραίοι: Γιάννης Ρουμελιωτάκης (Α.Ο.Π.Κηφισιάς), Λεάντρο Ονόριο ντα Σίλβα Ροντρίγκο (Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός)
 
Δεύτερη 7αδα της 5ης αγωνιστικής:
Πασαδόρος: Ματέο Πάρις (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
Διαγώνιος: Τόμισλαβ Ντόκιτς (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
Λίμπερο: Νικήτας Εφραιμίδης (Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός), 
Κεντρικοί: Δημήτρης Χαραλαμπίδης (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου), Φράντισεκ Όγκουρτσακ (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
Ακραίοι: Χαβιέ Χιμένες (ΠΑΟΚ), Φρέντερικ Φέργκουσον (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
 
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΝ 5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 
Α.Ο.Ορεστιάδας (Μπλάζο Μίλιτς) - Παναθηναϊκός (Ούγκο Λεόν)
Π.Α.Ο.Κ. (Χαβιέ Χιμένες) - Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Πέταρ Τουράνιανιν)
Φοίνικας Σύρου (Ματέο Πάρις) - Α.Σ.Άρης (Ανδρέας Ανδρεάδης)
Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 (Νίκος Παλέντζας) - Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός (Ονόριο ντα Σίλβα Ροντρίγκο)
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Μενέλαος Κοκκινάκης) - Παναχαϊκή (Γιάννης Τακουρίδης)
Α.Ο.Π.Κηφισιά (Γιάννης Ρουμελιωτάκης) - Γ.Σ.Λαμία (Κόλιν Έντουαρν Χάκγουρθ)
 
 
 
 
Ανάδειξη και προβολή των MVP και των δύο κορυφαίων 7αδων
 
*Η ανάδειξη των κορυφαίων κάθε αγωνιστικής γίνεται μέσω των στατιστικών των αγώνων. Λαμβάνονται υπ΄όψη τα index, οι προτάσεις των στατιστικολόγων, τα ποσοστά αποτελεσματικότητας σε επίθεση, σερβίς, υποδοχή, μπλοκ, η κρισιμότητα του αγώνα, ο αριθμός των σετ, η βαθμολογική θέση των ομάδων, εάν η νίκη είναι εντός - εκτος έδρας και το αγωνιστικό και βαθμολογικό ενδιαφέρον της αναμετρησης. Επίσης λαμβάνονται υπ΄όψη τα δημοσιογραφικά - δεοντολογικά κριτήρια σε συνεργασία με τους υπευθύνους Τύπου των ΤΑΑ, τον υπεύθυνο Τύπου της ΕΣΑΠ και του δημοσιογραφικού επιτελείου των καναλιών Novasports. 
 
*Η ΕΣΑΠ ακολουθώντας την πρακτική των διεθνών διοργανώσεων της FIVB και της CEV αλλά και των κορυφαίων επαγγελματικών πρωταθλημάτων από τη σεζόν 2015-16 θα αναδεικνύει και την δεύτερη 7αδα κάθε αγωνιστικής.
 
*Η βράβευση του αθλητή - MVP θα γίνεται στον επόμενο εντός έδρας αγώνα της ομάδας που αγωνίζεται. Η διαδικασια της βράβευσης θα γίνεται αμέσως μετά την παρουσίαση των ομάδων του αγώνα και αφού ο παρατηρητής έχει κάνει έλεγχο για την παρουσία επίσημου φωτογράφου του γηπεδούχου σωματείου.