Print this page
09-11-2017

Ο Ζένια Γκόρτσανιουκ της Νίκης Αιγινίου MVP Βίκος Cola της 2ης αγωνιστικής

Rate this item
(0 votes)
Ο ακραίος του Μ.Α.Σ.Νίκη Αιγινίου Ζένια Γκόρτσανιουκ αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής - MVP Βίκος Cola της 2ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» 2017-18.


Ο 30χρονος ελληνοουκρανός ακραίος στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη Νίκη Αιγινίου έσπασε τα... κοντέρ σημειώνοντας 25 πόντους συνολικά στη νίκη της ομάδας του επί του Παναθηναϊκού με 3-2 σετ. Το εντυπωσιακό είναι πως άντεξε την πίεση στην τακτική του Παναθηναϊκού να τον σημαδεύει στο σερβίς καθώς πήρε 56 υποδοχές με συνολικά ποσοστά υποδοχής 73% και 38% άριστες. Εκανε μόνο 4 λάθη στην υποδοχή. Στην επίθεση είχε 24 τελειωμένες επιθέσεις στις 34 προσπάθειες που έκανε, δηλαδή, ποσοστό αποτελεσματικότητας 71% και μόλις ένα λάθος. Πήρε και έναν πόντο από μπλοκ.

O Zένια Γκόρτσανιουκ κατακτά τον τίτλο του MVP για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Η πρώτη ήταν στην 3η αγωνιστική της σεζόν 2010-11 με τη φανέλα του Ηρακλή στο νικηφόρο εκτός έδρας ντέρμπι επί του Ολυμπιακού με 3-1 σετ.

Eίναι επίσης ο δεύτερος παίκτης της Νίκης Αιγινίου μετά τον Σίμο Ντάμπουβιτς που κατακτά τίτλο MVP. O Nτάμποβιτς είχε δύο διακρίσεις τη σεζόν 2012-13.

«Ο Φίνος είναι ΜVP»

Στην είδηση της διάκριασης του ο Ζένια Γκόρτσανιουκ πετάχτηκε από τη θέση του και χωρίς δεύτερη σκέψη είπε: «Είναι καταπληκτικό νέο. Μου δίνεται πολύ μεγάλη χαρά γιατί αυτές τις μέρες είμαι πολύ πιεσμένος. Το μυαλό μου είναι στο πλευρό του φίλου Δημήτρη Φίνου. Αυτός είναι ο MVP της ζωής. Θα νικήσει σίγουρα. Εμείς απλά παίζουμε, πότε καλά, πότε άσχημα».

Για την εμφάνιση του κόντρα στον Παναθηναϊκό είπε: «Είχε να παίξω επίσημο αγώνα από τις 10 Απριλίου όταν αγωνίστηκα για τελευταία φορά στην Τουρκία με την Τοκάτ. Προετοιμάστηκα καλά και να ΄μαι πάλι. Εχουμε καλή ομάδα και μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο. Χάρηκα πολύ που δώσαμε χαρά στον κόσμο του Αιγινίου. Κάνουν μεγάλη προσπάθεια οι άνθρωποι εκεί για να έχουν το βόλεϊ ψηλά και τους αξίζει».

Η σύγκριση με την Τουρκία

Ο Γκόρτσανιουκ αναφέρθηκε και στο πέρασμα του από την Τουρκία και έκανε συγκρίσεις με το ελληνικό πρωτάθλημα: «Κοιτάξτε οι τουρκικές ομάδες σε αυτή τη φάση μπορούν να αγοράσουν όποιον αθλητή θέλουν. Εχουν χρήματα αλλά ο κόσμος δεν έχει αθλητική και βολεϊκή κουλτούρα. Τα γήπεδα είναι εντελώς άδεια. Δεν υπάρχει προβολή, ούτε τηλεόραση, ούτε mvp και τέτοια πράγματα. Εδώ μπορεί να γκρινιάζουμε αλλά έστω και με λίγα χρήματα γίνονται πολλά πράγματα. Αυτή είναι η αλήθεια. Αρκεί να μην σταματήσουμε την προσπάθεια. Η χώρα περνάει κρίση, ο κόσμος δεν έχει τα απαραίτητα για να ζήσει αλλά ο αθλητισμός είναι μία διέξοδος. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια στις μικρές ηλικίες για να φέρουμε τα παιδιά και τις οικογένειας στα γήπεδα».

Οσο για τη δική του οικογένεια είπε: «Είμαι ευτυχισμένος με τη Μελίνα και αυτό μου βγαίνει και στο γήπεδο. Είμαστε παντρεμένοι τρία χρόνια. Της αφιερώνω επίσης αυτή τη διάκριση. Με στηρίζει στη ζωή μου και κάνει μεγάλη υπομονή. Θέλουμε και σκεφτόμαστε να μεγαλώσουμε σύντομα την οικογένειας μας αλλά όλα θα γίνουν βήμα, βήμα». 




ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ 2ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» 2017-18

MVP ΒΙKOΣ COLA: Zένια Γκόρτσανιουκ (Μ.Α.Σ.Νίκη Αιγινίου)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ 7ΑΔΑ 2ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 2017-18
ΜVP: Zένια Γκόρτσανιουκ (Μ.Α.Σ.Νίκη Αιγινίου)
Πασαδόρος: Κώστας Προύσαλης (Ηρακλής Πετοσφαίριση)
Διαγώνιος: Απόστολος Αρμενάκης (Ηρακλής Πετοσφαίριση)
Λίμπερο: Χρήστος Βουλουδάκης (ΟΦΠΦ Εθνικός)
Κεντρικοί: Αλέξανδρος Τουρνάκης (ΟΦΠΦ Εθνικός), Γιάννης Τακουρίδης (ΠΑΟΚ)
Ακραίοι: Zένια Γκόρτσανιουκ (Μ.Α.Σ.Νίκη Αιγινίου), Tέιλορ Χάντ (ΑΟΠ Κηφισιάς)
*Ο Καναδός Τέιλορ Χαντ της Κηφισιάς στον αγώνα με τον Ηρακλή Χαλκίδας (3-1) αγωνίστηκε για δύο σετ ακραίος και δύο σετ διαγώνιος.

 

Δεύτερη 7αδα της 2ης αγωνιστικής 2017-18:
Πασαδόρος: Δημήτρης Νικολάκης (ΑΟΠ Κηφισιάς)
Διαγώνιος:
Μίκο Οϊβάνεν (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Λίμπερο:
Γιώργος Κάπελας (ΑΟΠ Κηφισιάς)
Κεντρικοί:
Αλέξανδρος Χήρας (ΑΟ Φοίνικας), Μάθιου Σέιφερτ (Εθνικός ΟΦΠΦ)
Ακραίοι:
Αργύρης Μαυροβουνιώτης (Νίκη Αιγινίου), Δημήτρης Εφραιμίδης (Ηρακλής Πετ.)


 

 

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΝ 2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 2017-18:
ΓΑΣ Παμβοχαϊκός (Μαγκαλάες Γκλαντστόουν) - ΟΦΠΦ Εθνικός (Αλέξανδρος Τουρνάκης)
Ολυμπιακός (Μίκο Οϊβάνεν) - Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Λούκα Βελίτσκοβιτς)
Ηρακλής Πετ. (Κώστας Προύσαλης) - ΑΟ Φοίνικας Σύρου (Φραν Πέτερλιν)
Νίκη Αιγινίου (Ζένια Γκόρτσανιουκ) - Παναθηναϊκός (Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος)
ΑΟΠ Κηφισιάς (Τέιλορ Χαντ) - Ηρακλής Χαλκίδας (Ομάρ Τάπια)
Παναχαϊκή Πετοσφαίριση (Μπριζουέλα Οράμας) - ΠΑΟΚ (Γκιόν Μαρτίνεζ)

 

 

 

ΟΙ MVP ΒΙΚΟΣ COLA ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-17
1η αγωνιστική: Ντέιβιντ Σιλβέιρα Μότα (ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας)
2η αγωνιστική: Zένια Γκόρτσανιουκ (Μ.Α.Σ.Νίκη Αιγινίου)
3η αγωνιστική: 
4η αγωνιστική: 
5η αγωνιστική: 
6η αγωνιστική: 
7η αγωνιστική: 
8η αγωνιστική: 
9η αγωνιστική: 
10η αγωνιστική: 
11η αγωνιστική: 
12η αγωνιστική: 
13η αγωνιστική: 
14η αγωνιστική: 
15η αγωνιστική: 
16η αγωνιστική: 
17η αγωνιστική: 
18η αγωνιστική: 
19η αγωνιστική: 
20η αγωνιστική:  
21η αγωνιστική: 
22η αγωνιστική:  

 

Ανάδειξη και προβολή των MVP Bikos Cola και των δύο κορυφαίων 7αδων

*Η ανάδειξη των κορυφαίων κάθε αγωνιστικής MVP Βίκος Cola γίνεται μέσω των στατιστικών των αγώνων. Λαμβάνονται υπ΄όψη τα index, οι προτάσεις των στατιστικολόγων, τα ποσοστά αποτελεσματικότητας σε επίθεση, σερβίς, υποδοχή, μπλοκ, η κρισιμότητα του αγώνα, ο αριθμός των σετ, η βαθμολογική θέση των ομάδων, εάν η νίκη είναι εντός - εκτος έδρας και το αγωνιστικό και βαθμολογικό ενδιαφέρον της αναμετρησης. Επίσης λαμβάνονται υπ΄όψη τα δημοσιογραφικά - δεοντολογικά κριτήρια σε συνεργασία με τους υπευθύνους Τύπου των ΤΑΑ και τον υπεύθυνο Τύπου της ΕΣΑΠ.

*Η ΕΣΑΠ ακολουθώντας την πρακτική των διεθνών διοργανώσεων της FIVB και της CEV αλλά και των κορυφαίων επαγγελματικών πρωταθλημάτων από τη σεζόν 2015-16 θα αναδεικνύει και την δεύτερη 7αδα κάθε αγωνιστικής.

*Η βράβευση του αθλητή - MVP θα γίνεται στον επόμενο εντός έδρας αγώνα της ομάδας που αγωνίζεται. Η διαδικασία της βράβευσης θα γίνεται αμέσως μετά την παρουσίαση των ομάδων του αγώνα και αφού ο παρατηρητής έχει κάνει έλεγχο για την παρουσία επίσημου φωτογράφου του γηπεδούχου σωματείου.