Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
04-05-2022

Ο Άθλος Ορεστιάδας πήρε την άνοδο για τη Volley League, υποβιβάστηκε ο Α.Π.Σ.Φίλιππος Βέροιας

Rate this item
(1 Vote)
Μεγάλες στιγμές ζει ξανά η Ορεστιάδα με την παρθενική άνοδο του Άθλου στη Volley League. Ο Άθλος Ορεστιάδας μαζί με τον Πήγασο Πολίχνης και τον Αριστοτέλη Σκύδρας τη σεζόν 2022-23 θα αγωνίζονται στην Volley League. Yποβιβάστηκε στην Pre League ο Α.Π.Σ.Φίλιππος Βέροιας.

 

Ο Άθλος Ορεστιάδας επικράτησε στο σχεδόν κατάμεστο γυμναστήριο Νίκος Σαμαράς με 3-0 σε του Φίλιππου Βέροιας και με 2-0 νίκες στη σειρά των μπαράζ ανόδου πήρε το εισιτήριο για την επαγγελματική μεγάλη κατηγορία, υποβιβάζοντας παράλληλα την ομάδα της Ημαθίας στην Pre League.

Ο Άθλος Ορεστιάδας γίνεται η τρίτη ομάδα από τον Έβρο που θα αγωνιστεί στη Volley League μετά τον Α.Ο. Ορεστιάδας και τον Μ.Γ.Σ.Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Η άνοδος αυτή είναι μία μεγάλη επιτυχία για τον βόλεϊ του Έβρου που στο παρελθόν έχει ζήσει μεγάλες στιγμές.

Ο Φίλιππος Βέροιας μετά από δύο σεζόν στη Volley League υποβιβάζεται και τη σεζόν 2022-23 θα αγωνιστεί στη Pre League ανδρών.

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Ιωαννίδης. Παρατηρητής: Σαρδάνης. Γραμματεία: Σαρδάνη.

Τα σετ: 3-0 (25-21, 25-15, 25-13)

Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Θοδωρής Χουσίδης): Καψαλιάρης, Ριζόπουλος, Στοϊλούδης, Φερέιρα, Ντα Σίλβα, Αλεξάκης / Αρχοντούδης (λ), Διαμαντίδης (λ), Καζαντζίδης, Ράπτης.

Α.Π.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Τάκης Χριστοφορίδης): Γιάγκος, Βαρβεσιώτης, Στουντζίνσκι, Χουάν, Γραμμενούδης, Στεφανίδης / Μιχελάκης (λ), Κουπατσιάρης, Σιούτης, Ντουντούδης.


Πρώτο παιχνίδι - Σάββατο 30 Απριλίου 2022

ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας - ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας 1-3 (25-22, 22-25, 19-25, 21-25) (νίκες: 0-1)

Δεύτερο παιχνίδι - Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας - ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας (νίκες 2-0) 3-0 (25-21, 25-15, 25-13)

 

Ο προπονητής του Άθλου Ορεστιάδας Θοδωρής Χουσίδης δήλωσε: «Η άνοδος αυτή σημαίνει ότι η μητρόπολη του βόλεϊ, η Ορεστιάδα έχει σφυγμό και παλμό. Ο Άθλος έχει ακαδημίες, δυναμική για να κάνει κάτι καλό γενικότερα στο χώρο του βόλεϊ. Ανέλαβα την ομάδα στις αρχές του έτους και ήταν όλο αυτό το διάστημα πολύ πιεστικό. Κληθήκαμε να εκπληρώσουμε ένα δύσκολο έργο και το φέραμε εις πέρας. Είναι ημέρα γιορτής και επιστροφής του βόλεϊ της Ορεστιάδας στη Volley League. Είμαστε όλοι πανευτυχής. Είχα τη χαρά και τη τιμή να βρίσκομαι στον ΑΟ Ορεστιάδας και να ζήσω την άνοδο του 2014 ως παίκτης και το 2022 ως προπονητής του Άθλου Ορεστιάδας. Το να βλέπεις το γήπεδο γεμάτο είναι κάτι που δεν το συναντάς κάθε μέρα. Μας γεμίζει ελπίδα να βλέπουμε παιδιά στο γήπεδο που σήμερα ήταν πάρα πολλά. Αφιερώνω την επιτυχία στην οικογένειά μου που με ανέχεται, στους γονείς μου και στους δικούς μου ανθρώπους. Στους φανερούς και κρυφούς υποστηρικτές αλλά ιδιαίτερα θέλω να το αφιερώσω σε έναν δικό μου άνθρωπο που χάσαμε πέρυσι αδίκως, τον Κωνσταντίνο Τοτολίδη».

Ο κεντρικός του Άθλου Ορεστιάδας Βασίλης Στοϊλούδης συμπλήρωσε:
«Μεγάλη επιτυχία για τη πόλη και το σύλλογο. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν κοντά μας και μας στήριξε. Ήταν δύσκολη αγωνιστική χρονιά με πολλά ταξίδια και υποχρεώσεις. Ήμασταν όλοι συνεπής και οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Ήταν πραγματικά ένας άθλος. Νιώσαμε όλοι μία ανατριχίλα με τόσο γεμάτο γήπεδο. Μοναδικό συναίσθημα. Ελπίζω πως ο κόσμος και του χρόνου θα είναι κοντά στην ομάδα και θα την στηρίζει. Έχουμε να δείξουμε πολλά στη Volley League».

Το λίμπερο του Άθλου Ορεστιάδας Σταυρός Αρχοντούδης είπε:
«Υπήρχε άγχος λόγω της κρισιμότητας του παιχνιδιού. Δώσαμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό και όσο κυλούσε το παιχνίδι γινόμασταν καλύτεροι. Ο κόσμος ήταν πολύς και κατέκλυσε το γήπεδο. Ουσιαστικά παίξαμε τρία πλέι οφ ανόδου που όλες ήταν δύσκολες. Αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση, ιδιαίτερα στον πρόεδρο κ. Τσολακίδη γιατί σήκωσε και αυτός το δικό του γολγοθά, όπως επίσης και στο κόσμο που μας στήριξε από τη 1η αγωνιστική μέχρι σήμερα».

Το λίμπερο του Άθλου Ορεστιάδας Βαγγέλης Διαμαντίδης τόνισε:
«Είναι η δεύτερη φορά που πανηγυρίζω άνοδο στην Ορεστιάδα. Η πρώτη ήταν το 2014 με τον ΑΟ και τώρα με τον Άθλο. Είμαι ευτυχισμένος που στο τέλος πετύχαμε το στόχο μας και ανεβήκαμε κατηγορία. Για την πόλη σημαίνει πάρα πολλά γιατί διψάει για το βόλεϊ και εδώ και πολλά χρόνια που ήταν σε χαμηλότερες κατηγορίες δεν το απολάμβανε. Αφιερώνω την επιτυχία αυτή στην οικογένειά μου και σε όλη την Ορεστιάδα».

Ο ακραίος του Άθλου Ορεστιάδας Δημήτρης Ριζόπουλος δήλωσε:
«Η σημερινή μέρα είναι ιστορική για την ομάδα και την πόλη. θα πρέπει να είναι όλοι περήφανοι για αυτή την ομάδα. Όλη τη χρονιά και από τον Αύγουστο που ξεκινήσαμε παλεύαμε για αυτό το στόχο. Άλλες ομάδες μας υποτίμησαν, άλλοι έχριζαν φαβορί άλλους αλλά εμείς ξέραμε από την αρχή τι μπορούμε να κάνουμε και που μπορούμε να φτάσουμε. Πιστεύαμε στους εαυτούς μας. Περάσαμε δυσκολίες, αλλά τις ξεπεράσαμε ως οικογένεια. Σήμερα ο Άθλος πέτυχε έναν τεράστιο άθλο. Πρώτα απ'όλα το αφιερώνω στο κόσμο της Ορεστιάδας που είναι μία πόλη καθαρά βολεϊκή με μεγάλη ιστορία. Φυσικά το αφιερώνω στην οικογένειά μου, στους γονείς μου, στον αδερφό μου που είναι τα στηρίγματά μου σε ότι και αν κάνω δίνοντας μου το κάτι παραπάνω για να πετυχαίνουμε άθλους».

Ο προπονητής του Α.Π.Σ.Φιλίππου Βέροιας Τάκης Χριστοφορίδης δήλωσε: «Τα δώσαμε όλα για να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία, αλλά ο Άθλος ήταν καλύτερος και του αξίζουν συγχαρητήρια για την άνοδο. Εμείς παρά τα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίσαμε κάναμε μέχρι τέλους την προσπάθειά μας, για την ιστορία του συλλόγου, τους φίλους της ομάδας, αλλά και για εμάς τους ίδιους, το όνομα, την προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά μας. Δυστυχώς όπως αποδείχθηκε οι παράγοντες και οι «άρχοντες» της Βέροιας, δεν αγάπησαν το βόλεϊ. Το ίδιο συνέβη και το 2000 που έφυγα,,, Μόνο κάποιοι χορηγοί ήταν στο πλευρό μας σε όλη αυτή την προσπάθεια και τους ευχαριστούμε…Εύχομαι η ομάδα του Φιλίππου να βρει ξανά το δρόμο της, να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα που την ταλανίζουν και να επιστρέψει σύντομα στην ελίτ του ελληνικού βόλεϊ».

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject