Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
07-01-2023

Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ πήρε τη νίκη επί του Άθλου στην Ορεστιάδα 3-0 στο ντεμπούτο του Σένισιτς

Rate this item
(0 votes)
Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ πήρε τη νίκη επί του Άθλου στην Ορεστιάδα 3-0 στο ντεμπούτο του Σένισιτς
Download attachments:

Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ με νέο προπονητή τον Αλεξάντερ Σένισιτς στον πάγκο και κορυφαίους τους δύο ακραίους του Κλίνκενμπεργκ και Φρομ πήρε καθαρή νίκη με 3-0 από τον Άθλο στην Ορεστιάδα και έβαλε στο ενεργητικό του πολύτιμο τρίποντο και πήρε βαθιά ανάσα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

 

Ο αγώνας στο φινάλε είχε νεύρα και κόκκινη κάρτα στον Δημήτρη Ριζόπουλο και σημαδεύτηκε από δύο διαιτητικά λάθη καθώς δεν αφαιρέθηκε πόντος από τον Άθλο όταν μετά από Τσάλεντζ σε σερβίς του Κασαμπαλή αρχικά η μπάλα δόθηκε στον Άθλο αλλά όπως φάνηκε στο βίντεο η μπάλα ήταν άουτ. Δόθηκε πόντος στον Φοίνικα αλλά και στον Άθλο ενώ στη συνέχεια των διαμαρτυριών δέχτηκε κόκκινη κάρτα ο Ριζόπουλος που δεν γράφτηκε στο σκορ. Ετσι αντί να γίνει το σκορ 18-24 έγινε 19-23.

 

Γενικά ήταν ένας αγώνας που είχε ωραίες φάσεις και ένα δυνατό φινάλε εφάμιλο των δύο σπουδαίων ομάδων. Πρώτοι σκόρερ του Φοίνικα ήταν οι Φρομ, Κλίνκεμπεργκ που πήραν από 15 πόντους, ενώ ο Άθλος υστέρησε επιθετικά και είχε πρώτο σκορερ τον Αλγκούλ με 11 πόντους.

 

Ο Φοίνικας χρειάστηκε χρόνο για να μπει στο παιχνίδι, ειδικά στην υποδοχή, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι πιέζοντας από το σερβίς. Με τον Ριζόπουλο να ηγείται των προσπαθειών, ο Άθλος προηγήθηκε 6-2, ενώ στην πορεία αύξησε τη διαφορά στο 11-6 και κατόπιν στο 14-8. Με άσσο του Κασαμπαλή έγινε το 16-10, ωστόσο ο Φοίνικας από το σημείο εκείνο ανέβασε στροφές και έτρεξε ένα σερί 3-0 για το 16-13. Η είσοδος του Παπαδόπουλου αντί του Φρομ για την υποδοχή βοήθησε στην άμυνα, ενώ δύο επιθέσεις από Κλίνκενμπεργκ μείωσαν τη διαφορά ακόμα περισσότερο στο 18-16. Η ισοφάριση ήρθε στο 18-18 με άουτ σερβίς του Γκένοφ, ενώ το μπλοκ του βέλγου ακραίου έφερε τον Φοίνικα για πρώτη φορά μπροστά στο παιχνίδι. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι από εκεί και πέρα και πήγε στην παράταση. Ο Φρομ με τρεις επιθέσεις και κατόπιν ο Μιχάλοβιτς με άλλες τρεις οδήγησαν τον Φοίνικα στην κατάκτηση με 28-26, παρότι προηγήθηκαν τρία set balls του Άθλου.


Το παιχνίδι ήταν πιο ελεύθερο στο δεύτερο σετ και κατ’ επέκταση στο θέαμα από τις δύο ομάδες, με τις εντυπωσιακές άμυνες να χαρίζουν αρκετές φάσεις διαρκείας. Αναφορικά με το σκορ, μετά το 5-5 που ήρθε με pipe του Φρομ, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν πρόσκαιρα με +2, αλλά η ισοφάριση ήρθε εκ νέου στο 10-10 με τον Τζούριτς. Μετά το 14-14 ο Φοίνικας προσπέρασε και ανάγκασε τους αντιπάλους του σε πολλά λάθη, ενώ ο Ντε Πρα αντικαταστάθηκε από τον Μποζίδη για το υπόλοιπο του σετ. Έτσι η διαφορά έφτασε στο +5, στο 16-21 με επίθεση του Φρομ, ο οποίος συνέχισε με μία ακόμα επίθεση και έναν άσσο για να “γράψει” το 17-23. Ο Άθλος μείωσε με δύο πόντους του Μποζίδη στο 21-24, αλλά δύο λάθος σερβίς των γηπεδούχων διαμόρφωσαν το σκορ στο 21-25.

 

Παρότι το τρίτο σετ ξεκίνησε ως μονόλογος του Φοίνικα και μέχρι το 7-12 έδειξε ότι έτσι θα κυλήσει μέχρι τέλους, οι γηπεδούχοι με μαχητικότητα και πάθος από τους νεαρούς Μποζίδη και Τσιουτσιουλούδη έφεραν την ισοφάριση στο 14-14 και έκαναν το παιχνίδι ντέρμπι. Ο Φοίνικας υπήρξε καθοριστικός σε πολλά σημεία και χάρη στον Κλίνκενμπεργκ με τρεις συνεχόμενους πόντους, έκανε το 17-20. Ένα έξυπνο πλασέ του Μιχάλοβιτς και μια λάθος επίθεση του Ριζόπουλου διαμόρφωσαν το 17-22 για τον Φοίνικα. Ο Κλίνκεμπεργκ έχασε το σερβίς (18-22).

 

Ο Κασαμπαλής έκανε σερβίς. Αρχικά δόθηκε άσσος στον Άθλο για το 19-22 αλλά μετά το Τσάλεντζ ρέφερι αποδείχτηκε πως η μπάλα ήταν άουτ στο σερβίς του Κασαμπαλή.

 

Αντί όμως να γίνει το 18-23, διατηρήθηκε ο πόντος του Άθλου και το ματς συνεχίστηκε με το 19-23. Και σα να μην έφτανε αυτό δεν χρεώθηκε η κόκκινη κάρτα που χρεώθηκε ο Δημήτρης Ριζόπουλος για διαμαρτυρία προν τον πρώτο διαιτητή. Ετσι, συνολικά το σκορ έπρεπε να γίνει 18-24, αντ αυτού συνεχίστηκε στο 19-23 και το ματς πήρε φωτιά καθώς ο Άθλος κατάφερε να ισοφαρίσει...

 

Ο Αλγκούλ έκανε το 20-23 παρότι και εδώ χρειάστηκε πάλι το Τσάλεντζ που αυτή τη φορά ήταν υπέρ της Ορεστιάδας. Ο Ντε Πρα πήρε μπλοκ και μείωσε κι άλλο 21-23. Ακολούθησε μία ακόμα αμφισβητούμενη φάση. Ο Μιχάλοβιτς κάρφωσε άουτ. Αρχικά οι διαιτητές έδωσαν τη μπάλα στον Φοίνικα αλλά άλλαξαν απόφαση και δόθηκε ο πόντος στον Άθλο και σωστά καθώς η μπάλα φάνηκε να φεύγει ψηλά χωρίς να υπάρχει στο μπλοκ του Κασαμπαλή. Ετσι το σκορ έγινε 22-23. Στην επόμενη φάση έγινε το 23-23. Μετά από από δύο δύσκολες φάσεις ο Μιχάλοβιτς και ο Τζούριτς με επιθέσεις έκαναν το 25-23 για τον Φοίνικα ΟΝΕΧ ο οποίος πήρε και το νίκη με 3-0 σετ.

 

Διαιτητές: Ιωαννίδης, Τζεπκινλής, Παρατηρητής: Κωστόπουλος Δ., Επόπτες: Μέκιος, Πιλούδης, Γραμματεία: Σαρδάνη.

Διακύμανση:

1ο σετ:  8-4, 16-10, 21-20, 26-28

2ο σετ:  8-6, 15-16, 16-21, 21-25

3ο σετ:  4-8, 15-16, 17-21, 23-25

* Οι πόντοι του Άθλου Ορεστιάδας προήλθαν: 2 άσσοι, 41 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 20 λάθη αντιπάλων και του Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ προήλθαν: 2 άσσοι, 47 επιθέσεις, 9 μπλοκ, 20 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (26-28, 21-25, 23-25) σε 94΄.

ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Ηλίας Κρεούζης): Γκλαντστόουν 8π. (5/9επ., 3 μπλοκ), Κάιο ντε Πρα 10 (10/25επ.), Κασαμπαλής 3 (2/3επ., 67%υπ.), Αλγκούλ 11 (9/11επ., 2 μπλοκ), Ριζόπουλος 9 (8/16επ., 1 άσσος, 85%υπ., 38%αρ.), Γκένοφ 3 (3/14επ., 53%υπ., 21%αρ.) / Βελούδης (λ. - 86%υπ., 50%αρ.), Τσιουτσιουλούδης, Μποζίδης 5 (4/8επ., 1 μπλοκ), Διαμαντίδης (50%υπ., 25%αρ.), Τσολακίδης.

Α.Ο.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΟΝΕΧ (Αλεξάντερ Σένισιτς): Μιχάλοβιτς 10. (10/30επ.), Παπαλεξίου 4 (2/3επ., 2 μπλοκ), Ιερεζουέλο 6 (3/4επ., 3 μπλοκ), Κλίνκενμπεργκ 15 (12/19επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος, 64%υπ., 36%αρ.), Τζούριτς 8 (7/12επ., 1 μπλοκ), Φρομ 15 (13/23επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος, 54%υπ., 27%αρ.) / Κωνσταντινίδης (λ. - 45%υπ., 23%αρ.), Χαραλαμπίδης, Παπαδόπουλος.

 

Ο προπονητής του Άθλου Ορεστιάδας Ηλίας Κρεούζης είπε: «Συγχαρητήρια στο Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ, ήταν καλύτερος και κέρδισε. Έδειξε ότι έχουμε διαφορετικούς στόχους, γιατί ενώ ξεκινήσαμε πολύ σωστά, κάναμε ακριβώς ό,τι είχαμε σχεδιάσει στο χαρτί .καταφέραμε να είμαστε μπροστά στο α’ σετ με πολύ καλό βόλεϊ και σχετικά εύκολα, είχαμε στόχο να χαμηλώσουμε τα ποσοστά ευστοχίας και το καταφέραμε αφού έπαιξε με 38% και ακόμη και ο Φρομ όταν βγήκε είχε χαμηλά ποσοστά. Όμως ο Κ. Σένισιτς «ανακάτεψε την τράπουλα», κατάφερε να βρει άλλες λύσεις, που μας εγκλώβισαν αφού αντίστοιχα εμείς δεν βρήκαμε τις απαραίτητες λύσεις. Κάπως έτσι κρίθηκε στον πόντο το ’α σετ, το β’ σετ έφυγε εύκολα και στο γ’ σετ είχαμε πάλι μια μεγάλη μάχη. Εγώ κρατάω τα θετικά, γιατί έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα μου, ήρθαν τα παιδιά από τον πάγκο και βοήθησαν και τους ευχαριστώ πολύ. Γενικά δείχνουμε ότι έχουμε και εμείς λύσεις, θα πρέπει να διαβάσουμε το παιχνίδι σωστά και να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε για την επόμενη μέρα. Για μας το σημερινό ματς ήταν διδακτικό και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα και στη διοίκηση και είμαι βέβαιος πως στη συνέχεια θα εμφανιστούμε καλύτεροι».

 

Ο κεντρικός του Άθλου Ορεστιάδας Μοχάμεντ Αλγκούλ δήλωσε: «Ήταν το πρώτο ματς για εμάς στο β’ γύρο, ο Φοίνικας Σύρου είναι καλή ομάδα, έπαιξε καλά, έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση, αλλά κι εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο για να κερδίσουμε το ματς. Έγινε ένα καλό παιχνίδι, το παλέψαμε μέχρι το τέλος, αλλά αυτό είναι το βόλεϊ! Πάντα λέμε μεταξύ μας ότι είμαστε πολύ καλή ομάδα, προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι και δεν θέλω να δώσω κάποια υπόσχεση, αλλά ελπίζω να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να είμαστε στις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας».

 

Ο προπονητής Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ Αλεξάντερ Σένισιτς στις πρώτες του δηλώσεις στη Volley League είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην Ορεστιάδα, διότι δύο πρώην παίκτες μου έπαιζαν στην Ορεστιάδα, ο Ντέγιαν Μπρντζόβιτς και ο Βέλικο Πέτκοβιτς. Σήμερα ένιωσα ότι η Ορεστιάδα είναι μία βολεϊκή πόλη, ότι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά το βόλεϊ και υποστηρίζουν την ομάδα τους και εφόσον ο Φοίνικας έχει κερδίσει τρεις φορές τον Άθλο, έχουμε έρθει εδώ με πολύ μεγάλο σεβασμό στον αντίπαλο. Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Άθλο Ορεστιάδας στο πρωτάθλημα. Ευχαριστώ τους παίκτες μου οι οποίοι είχαν πάρα πολλή πίεση αυτές τις μέρες, κατάφεραν όμως και το έβγαλαν με θετικό τρόπο μέσα στο γήπεδο, ενώ ευχαριστώ και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Θα συνεχίσουμε να προπονούμαστε πολύ σκληρά και να παίζουμε δυνατούς αγώνες με δυνατούς αντιπάλους. Πιο συγκεκριμένα τους ευχαριστώ για την αντίδραση στο πρώτο σετ, διότι όποιος κι αν κλήθηκε να μπει έδωσε το 100% των δυνάμεών του και πρόσφερε στη θετική εικόνα, με αποτέλεσμα να κατακτήσουμε και τα επόμενα σετ. Παρά το γεγονός ότι αισθανόμουν ότι οι παίκτες μου είχαν άγχος, είδα ότι ο ένας πίστευε στον άλλο και έτσι ήμουν σίγουρος ότι θα παίρναμε και το πρώτο και το τρίτο σετ. Να συγχαρώ τέλος τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και δημιούργησε αυτή την ωραία ατμόσφαιρα».

Ο λίμπερο Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ Δημήτρης Κωνσταντινίδης: «Ξέραμε ότι ο Άθλος θα μας πίεζε, ξεκινάει ο Β’ γύρος και όλες οι ομάδες προετοιμάζονται ώστε να είναι πιο δυνατές, να μαζέψουν βαθμούς. Εμείς κάναμε έναν μέτριο πρώτο γύρο και είχαμε στόχο το τρίποντο, κάτι που ήρθε για την ομάδα. Κομβικό ήταν το πρώτο σετ, όπου παρότι ήμασταν πίσω, καταφέραμε και το αντιστρέψαμε. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας, γιατί χτίζουμε έτσι χαρακτήρα, αποκτάμε αυτοπεποίθηση και θέλουμε να το κρατήσουμε και στα επόμενα ματς. Σχετικά με τις αλλαγές/προσθήκες που πραγματοποιήθηκαν στην ομάδα, οι δύο νέοι παίκτες θα μας βοηθήσουν και στις προπονήσεις και όποτε χρειαστεί στους αγώνες. Ο προπονητής είναι μία εβδομάδα στη Σύρο, δεν μπορέσαμε να κάνουμε πολλές προπονήσεις, αλλά θέλει να μας περάσει κάποια δικά του πράγματα στη φιλοσοφία του παιχνιδιού μας, θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά και πιστεύω αγώνα με τον αγώνα θα είμαστε καλύτεροι και θα διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν. Τέλος, είμαι πολύ χαρούμενος που μία ομάδα από την πόλη εκπροσωπεί το ελληνικό βόλεϊ στην Α1 και πάλι. Χαίρομαι που βλέπω νέα παιδιά, οικεία πρόσωπα στις κερκίδες. Έχω παρακολουθήσει σχεδόν όλα τα παιχνίδια του Άθλου και βλέπω ότι γεμίζουν το “Νίκος Σαμαράς».

 

Media









Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject