Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
24-06-2019

Οι αποφάσεις της 137ης συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ

Rate this item
(1 Vote)
Στην 137η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ πάρθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

 

1.Eπικυρώθηκε η βαθμολογία και η τελική κατάταξη του πρωταθλήματος 2018-19.

 

2.Έγινε ανάλυση από κάθε εκπρόσωπο Τ.Α.Α. των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και συμφωνήθηκε στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου 15νθημέρου Ιουλίου 2019 να είναι και η προθεσμία για την δήλωση συμμετοχής τους πρωτάθλημα 2019-20.

 

3.Στην συνεδρίαση της Ε.Σ.Α.Π. συμμετείχαν για πρώτη φορά ως παρατηρητές οι εκπρόσωποι των νεοφώτιστων στην κατηγορία εκπροσώπων του Ο.Φ.Η. (Γιάννης Δανδάλης) και της Ελπίδας Αμπελοκήπων (Γιώργος Κασαπίδης). Το Δ.Σ. καλωσόρισε τους εκπροσώπους των δύο ιστορικών σωματείων  και με χαρά ενημερώθηκε από αυτούς πως θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα 2019-20 με άκρως ανταγωνιστικές ομάδες.

 

4.Συζητήθηκε το ενδεχόμενο ενεργοποίησης της επιλογής συμπλήρωσης του πρωταθλήματος Volley League 2019-20 μέσω wild card και εγκρίθηκαν τα σχετικά κριτήρια που θα υποβληθούν στην ΕΟΠΕ για τη σύμφωνη γνώμη της.

 

5.Συζητήθηκαν όλα τα σενάρια συστημάτων του πρωταθλήματος σε συνδυασμό με την συμμετοχή του τελικού αριθμού των ομάδων για τη σεζόν 2019-20.

 

6.Διευκρινίστηκε το καθεστώς των αλλοδαπών αθλητών καθώς σύμφωνα με την περσινή τριμερή συμφωνία (ΕΣΑΠ, ΕΟΠΕ, ΠΑΣΑΠ) κάθε ΤΑΑ θα μπορεί να αποκτά απεριόριστο αριθμό αλλοδαπών ανεξάρτητα προέλευσης (εντός ή εκτός Ε.Ε.) υπό τον όρο πως στο φύλλο αγώνα θα αναγράφονται έως τέσσερις μη Έλληνες..

 

7.Διευκρινίστηκαν από το νομικό σύμβουλο της Ε.Σ.Α.Π. Χρήστο Ηλιάδη θέματα της Επιτροπής της Ε.Σ.Α.Π. στην οποία προεδρεύει ο κύριος Ηλιάδης και ορίστηκαν τα χρονοδιαγράμματα για την κατάθεση των φακέλων του κάθε Τ.Α.Α. αρχικώς στην Επιτροπή Αδειοδότησης της Ε.Σ.Α.Π. και μετά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υπό το πρίσμα του νέου αθλητικού νόμου (4603/2019).

 

8.Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στο Ηράκλειο της Κρήτης με φιλοξενία από την ομάδα του Ο.Φ.Η. λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Πέραν της κλήρωσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής αμοιβόμενης πετοσφαίρισης στην Κρήτη.

 

9.Έγινε συζήτηση για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των χορηγιών ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

 

10.Έγινε ενημέρωση για το τουρνουά beach volley της Volley League Ο.Π.Α.Π. που θα γίνει το σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου στο Karavi Club με μεγάλο χορηγό τον Ο.Π.Α.Π.

 

11.Ο Β΄αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ ο Αλέξης Αλεξίου (πρόεδρος Ερασιτεχνικής ΑΕΚ) εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην αμοιβόμενη πετοσφαίριση και δήλωσε πως δεν επιθυμεί να δηλώσει τη συμμετοχή της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα 2019-20 εφόσον δεν αλλάξουν οι συνθήκες. Αποχώρησε στο μέσον της συνεδρίασης και παραιτήθηκε από το αξίωμα του Β΄αντιπροέδρου της ΕΣΑΠ.

 

Το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ με έκπληξη πληροφορήθηκε τις δηλώσεις του προέδρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ στον Τύπο την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Δ.Σ. και αφού προηγουμένως είχε αποχωρήσει. Το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ σέβεται απόλυτα το όνομα και την ιστορία της ΑΕΚ αλλά δεν αποδέχεται τη λογική μηδενισμού που προβάλει η τοποθέτηση του κυρίου Αλεξίου και δεν έχει κανένα δικαίωμα να αναφέρεται σε ζητήματα και ευαίσθητα δεδομένα που αφορούν άλλα σωματεία του Συνεταιρισμού.

Η Ε.Σ.Α.Π. σε όλη της την πορεία έχει αποδείξει πως αντιμετωπίζει υποστηρικτικά τα σωματεία μέλη της και επιλύει όλα τα μεγάλα προβλήματα με τη δύναμη της ομαδικής προσπάθειας και της αλληλεγγύης.

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject