Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
10-12-2022

Με σούπερ Στερν ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 την Κηφισιά και διατηρήθηκε στην κορυφή

Rate this item
(0 votes)
Με σούπερ Στερν ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 την Κηφισιά και διατηρήθηκε στην κορυφή
Download attachments:
Με πρωταγωνιστή τον Τόντσεκ Στερν ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 σετ τον Α.Ο.Π.Κηφισιάς στον αγώνα που άνοιξε την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League ανδρών και φτάνοντας τους 18 βαθμούς οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος Volley League. O Στερν σημείωσε 23 πόντους (17/26επ., 1 μπλοκ, 5 άσσοι). Βασικός ακραίος στο 3ο σετ στη θέση του Ιντάλγκο αγωνίστηκε ο Χανδρινός.

 

Η Κηφισιά αγωνίστηκε χωρίς τον Γρηγόρη Κοντοστάθη και τον Ρικάρντο που έχουν ίωση και υψηλό πυρετό. Λίμπερο αγωνίστηκε ο Γιάννης Κοσμάς κάνοντας μάλιστα θετική εμφάνιση. Βασικός ακραίος αγωνίστηκε ο Παπαδόπουλος στη θέση του Ρικάρντο.

Στο πρώτο σετ του αγώνα ο Ολυμπιακός μπήκε πιέζοντας από τα 9 μέτρα και με δύο άσσους του Παγιένκ προηγήθηκε 8-4. Η Κηφισιά αντέδρασε και με μπλοκ του Μαϊκόν μείωσε 8-6, όμως στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι «πληγώνοντας» την υποδοχή των φιλοξενούμενων πήραν σημαντική διαφορά 16-10.

Οι παίκτες του Κώστα Χριστοφιδέλη ανέβασαν την απόδοση τους «ροκανίζοντας» τη διαφορά μειώνοντας 21-17, ενώ έφτασαν και στο -2 (21-19) με μπλοκ του Τσέιβρες και έξυπνο πλασέ του Οκοσάνοβιτς. Ο Ολυμπιακός αν και πιέστηκε κράτησε το προβάδισμα και έφτασε σε τριπλό σετ μπολ 24-21 με τον Ιντάλγκο, με τους γηπεδούχους να το κλείνουν 25-21 με κόντρα μπάλα του Δαλλακούρα.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άρχισαν καλύτερα στο 2ο σετ μπαίνοντας σε «θέση οδηγού 5-2, όμως η Κηφισιά «ανεβάζοντας στροφές» ισοφάρισε 5-5 μετά από εντυπωσιακό μπλοκ του Οκοσάνοβιτς στον Ιντάλγκο. Οι ερυθρόλευκοι δείχνοντας αποφασιστικότητα στο φιλέ ανέκτησαν το προβάδισμα φτάνοντας μάλιστα στο 12-7 με διαδοχικούς πόντους του Δαλλακούρα. Ο Ολυμπιακός με συνεχόμενους πόντους έφτασε μέχρι το 20-11, η Κηφισιά με τους Σιημητρά και Μαϊκόν στο σερβίς έφτασε μέχρι το 24-19 με τον Στέρν να τελειώνει το σετ 25-19.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο 3ο σετ με τον Ολυμπιακό να έχει …υπεροπλία και να μπαίνει μπροστά στο σκορ από νωρίς με 5-1 με τα ισχυρά σερβίς του Στερν. Η ομάδα των βορείων προαστίων μείωσε προσωρινά 6-4, όμως το κερδισμένο μπλοκ άουτ του Δαλλακούρα άνοιξε ξανά τη διαφορά 10-5. Με επίθεση του Οκοσάνοβιτς η Κηφισιά πλησίασε 12-9, όμως μετά από φάση διαρκείας ο Παγιένκ διαμόρφωσε το 14-9.

Οι «κυανόλευκοι» έβγαλαν «πείσμα» και με κόντρα του Οκοσάνοβιτς και μπλοκ του Μαϊκόν επέστρεψαν στη διεκδίκηση του σετ μειώνοντας 16-14, ενώ στην εξέλιξη του σετ με πλασέ του Τσέιβερς έφτασαν σε απόσταση «αναπνοής» 17-16. Καθοριστικό για την τελική έκβαση του αγώνα ήταν το κερδισμένο μπλοκ άουτ του Χανδρινού με το οποίο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 20-17. Η Κηφισιά δεν μπόρεσε να επιστρέψει με τον Ολυμπιακό να κατακτά το σετ 25-18 με διαδοχικούς άσσους του Στερν.

 

Διαιτητές: Ιωαννίδης, Μουλά Λ., Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Καπότης, Σταθοπούλου, Γραμματεία: Καλιγέρη.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-4, 16-10, 21-16, 25-21

2ο σετ: 8-6, 16-9, 21-12, 25-19

3ο σετ: 8-4, 16-11, 21-17, 25-18

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. προήλθαν: 7 άσσοι, 48 επιθέσεις, 6 μπλοκ, 14 λάθη αντιπάλων και του Α.Ο.Π.Κηφισιάς προήλθαν: 3 άσσοι, 22 επιθέσεις, 5 μπλοκ, 28 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-21, 25-19, 25-18) σε 73΄

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Αλμπέρτο Τζιουλιάνι): Παγιένκ 8π. (6/7επ., 2 άσσοι), Στερν 23 (17/26επ., 1 μπλοκ, 5 άσσοι), Τράβιτσα 2 (1/1επ., 1 μπλοκ), Δαλακούρας 10 (10/17επ., 31%υπ., 25%αρ.), Λινάρδος 8 (5/10επ., 3 μπλοκ), Ιντάλγκο 4 (4/11επ., 81%υπ., 75%αρ.) / Τζιάβρας (λ. - 40%υπ., 20%αρ.), Χανδρινός 6 (5/8επ., 1 μπλοκ, 50%υπ., 50%αρ.), Πετσιάς.

Α.Ο.Π.ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Κώστας Χριστοφιδέλης): Οκοσάνοβιτς 10π. (8/24επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος), Στιβαχτής, Παπαδόπουλος 5 (5/14επ., 22%υπ., 6%αρ.), Σπηλιώτης 2 (1/2επ., 1 μπλοκ), Μορέιρα 4 (2/5επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος), Τσέιβερς 8 (6/21επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος, 47%υπ., 41%αρ.) / Κοσμάς (λ. - 33%υπ., 33%αρ.), Ρουσσόπουλος, Σιημήτρας, Οικονομόπουλος.

 

O προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζουλιάνι δήλωσε: «Είναι σημαντικό που κερδίσαμε. Είναι, επίσης, σημαντικό που κερδίσαμε και τα τρία ματς με την Κηφισιά με 3-0 σετ, κάτι που σημαίνει ότι… σώσαμε ενέργεια, για το δύσκολο παιχνίδι που έχουμε στο Μπούργκας, ένα πραγματικά δύσκολο παιχνίδι. Στο πρώτο ματς με την Μπουργκάς, η ομάδα αυτή δεν είχε αρκετούς βασικούς παίκτες, γνωρίζουμε ότι τώρα θα παίξουν και είναι πολύ καλοί. Θέλουμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο».

Ο ακραίος του Ολυμπιακού Ανέστης Δαλακούρας δήλωσε: «Πολύ σημαντική νίκη. Είμαστε Ολυμπιακός και πάνω από όλα, πρέπει να νικάμε! Είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας, θέλουμε να το συνεχίσουμε αυτό. Παίξαμε πολύ καλά σήμερα, ο προπονητής μας είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει και κάποιους παίκτες, έχουμε πολύ δύσκολη συνέχεια, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εγώ, όποτε αγωνίζομαι, θέλω να δίνω το 100% μου».

 

O προπονητής του Α.Ο.Π. Κηφισιάς Κώστας Χριστοφιδέλης δήλωσε: "Το να σου δίνεται η ευκαιρία να παίζεις μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας 3 παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό, μόνο κέρδος μπορεί να σου αποφέρει. Πόσο μάλλον όταν η ομάδα που εκπροσωπείς αποτελείται από πολλούς νεαρούς αθλητές. Σίγουρα κερδίσαμε κάτι από αυτά τα παιχνίδια γιατί ως ομάδα δεν έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε τέτοιες συνθήκες όσον αφορά στην προπονητική διαδικασία μέσα στην εβδομάδα. Το τι θα μας αποφέρει αυτό στη συνέχεια θα το δείξουν τα αποτελέσματα. Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ποιες είναι οι δυνατότητες της ομάδας μας, ποιοι είναι οι ξεκάθαροι  στόχοι μας και πάνω σε δουλεύουμε.  Παραμένουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας χωρίς να μας επηρεάζουν ήττες από ομάδες που είναι σαφώς καλύτερες από εμάς. Είμαστε αισιόδοξοι και αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι να επιστρέψουν τα παιδιά που έλλειπαν σήμερα για να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί στο επόμενο παιχνίδι".

Ο λίμπερο του Α.Ο.Π. Κηφισιάς Γιάννης Κοσμάς που πήρε τη θέση του Γρηγόρη Κοντοστάθη δήλωσε: "Γνωρίζαμε από την αρχή τον βαθμό δυσκολίας του αγώνα, ο οποίος έγινε ακόμα μεγαλύτερος λόγω των δύο σημαντικών απουσιών που είχαμε σήμερα. Προσπαθήσαμε να αντέξουμε στην πίεση που μας άσκησε ο Ολυμπιακός με το σερβίς αλλά δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στο επίπεδο που θα θέλαμε. Για εμένα ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία να αγωνίζομαι σε αυτό το επίπεδο και μάλιστα σε μία καινούργια θέση, αυτή του λίμπερο. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα μου όσο μπορούσα και ελπίζω να ανταποκρίθηκα".

 

 

Media






Βρίσκεστε εδώ: CEV Cup Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. Με σούπερ Στερν ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 την Κηφισιά και διατηρήθηκε στην κορυφή
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject