Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
26-11-2023

Πρώτη νίκη του Π.Α.Ο.Κ. με σούπερ Κοκκινάκη, Βαν Γκάρντερεν 3-0 τον Πήγασο (vid)

Rate this item
(0 votes)
Πρώτη νίκη του Π.Α.Ο.Κ. με σούπερ Κοκκινάκη, Βαν Γκάρντερεν 3-0 τον Πήγασο (vid)
Download attachments:
Νέα αρχή στο πρωτάθλημα της Volley League κάνει ο ΠΑΟΚ μετά την πρώτη του νίκη και μάλιστα με 3-0 επί του Πηγάσου Πολίχνης στον αγώνα που ολοκλήρωσε την 5η αγωνιστική στο πρωτάθλημα Volley League. Με πρωταγωνιστές τους Κοκκινάκη, Βαν Γκάρντερεν ο Δικέφαλος έκανε την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση και σε 73 λεπτά ολοκλήρωσε την πρώτη του νίκη - τρίποντο για τη σεζόν 2023-24, ανέβηκε στους 4 βαθμούς και ισοβαθμείς με τον Άθλο στους 4 βαθμούς.

 

Ειδικά ο Κοκκινάκης που από λίμπερο αγωνίζεται ακραίος άγγιξε το τέλειο με την απόδοση του με 13/17 τελειωμένες επιθέσεις και ποσοστό αποτελεσματικότητας στην επίθεση 76% και με 15 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ.

Γενικά ο ΠΑΟΚ είχε εντυπωσιακά ποσοστά στην επίθεση (62%) έναντι 42 του Πηγάσου. Η άριστη υποδοχή και τα κέφια του Μπλανκενάου ήταν η βάση της επιτυχημένης συνταγής και του γρήγορου παιχνιδιού βγάζοντας νοκ άουτ όχι μόνο τους κεντρικούς του Πήγασου (συνολικά πήρε μόλις 2 πόντους από μπλοκ) που σημειωτέων την προηγούμενη εβδομάδα νίκησε το Μίλωνα 3-0.

Ο Πήγασος αγωνίστηκε χωρίς τον Τζιουμάκα που είχε πρόβλημα στο χέρι και με διαγώνιο τον Μήλη. Ταλαιπωρήθηκε στο μεγάλο γήπεδο, οι Μαυροβουνιώτης, Καπετανίδης και Λεόν πιέστηκαν πολύ και έτσι η ομάδα του Γιάννη Ορφανού δε μπόρεσε να σταθεί με αξιώσεις. Ο Πήγασος με 3 βαθμούς βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Διαιτητές: Δανιηλίδου, Παπακοσμάς, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης, Επόπτες: Παπαδοπούλου, Ψύχου, Γραμματεία: Εμμανουηλίδου.

Διακύμανση:
1ο σετ: 8-6, 16-11, 21-15, 25-19
2ο σετ: 8-1, 16-6, 21-11, 25-19
3ο σετ: 8-6, 16-9, 21-11, 25-12

*Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν απΌ: 9 άσσους, 40 επιθέσεις (62% αποτελεσματικότητα), 9 μπλοκ και 17 λάθη αντιπάλων (9 χαμένα σερβίς). Οι πόντοι του Πήγασου Πολίχνης προήλθαν από: 5 άσσους, 35 επιθέσεις (42% αποτελεσματικότητα), 2 μπλοκ και 8 λάθη αντιπάλων (4 χαμένα σερβίς).

Τα σετ: 3-0 (25-19, 25-19, 25-12) σε 73'

Π.Α.Ο.Κ. (Γιόσκο Μιλενκόσκι): Βαν Γκάρντερεν 14 (11/17 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 45% υπ. - 20% άριστες), Μπλάνκεναου 4 (1/2 επ., 3 μπλοκ), Γάτσης 6 (3/5 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Τακουρίδης 5 (3/3 επ., 2 μπλοκ), Βαν Ντε Ντρις 14 (9/20 επ., 3 άσσοι, 2 μπλοκ), Κοκκινάκης 15 (13/17 επ., 2 άσσοι, 57% υπ. - 57% άριστες) / Κωνσταντινίδης (λ, 65% υπ. - 41% άριστες), Μούχλιας.

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Γιάννης Ορφανός): Καπετανίδης 10 (6/13 επ., 4 άσσοι, 47% υπ. - 32% άριστες), Μαυροβουνιώτης 2 (2/14 επ., 41% υπ. - 29% άριστες), Προύσαλης, Κανέλλος 4 (4/6 επ.), Αρμενάκης 4 (4/11 επ.), Μίλης 10 (9/23 επ., 1 μπλοκ) / Μπουράκης (λ, 60% υπ. - 20% άριστες), Γιαμακίδης, Κεσεσίδης, Λεόν 11 (10/17 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ. - 40% άριστες), Τσαλικιάν 1 (1 άσσος).

 

O προπονητής του ΠΑΟΚ Γιόσκο Μιλενκόσκι δήλωσε: «Ήταν μία σημαντική νίκη για εμάς. Μπορεί να είχαμε ένα κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, ωστόσο παίξαμε και τρία δύσκολα παιχνίδια τις πρώτες αγωνιστικές. Σήμερα κερδίσαμε λίγο ευκολότερα απ' όσο πιστεύαμε, ήμασταν συγκεντρωμένοι, αντιμετωπίζοντας το παιχνίδι με απόλυτη σοβαρότητα. Ελπίζω σήμερα να παίξαμε το τελευταίο μας παιχνίδι με αυτή τη σύνθεση, διότι ο Κοκκινάκης μπορεί να έχει την ικανότητα να παίζει σε όλες τις θέσεις, ωστόσο είναι το καλύτερο λίμπερο του πρωταθλήματος, και σε αυτή την θέση μας δίνει πολύτιμη βοήθεια. Περιμένουμε το νέο μας παίκτη να προσαρμοστεί, ώστε να παίξει δίπλα στον Φαν Χάρντερεν, και ο Κοκκινάκης να επιστρέψει στην θέση του».

 

Ο Μάρτεν Βαν Γκάρντερεν δήλωσε: «Ήταν μία καλή νίκη για εμάς, διότι μετά από τρεις ήττες, θέλουμε να κάνουμε ένα σερί νικών. Ξέραμε ότι ήμασταν καλύτερη ομάδα, αλλά αυτό δεν το δείχναμε στον αγωνιστικό χώρο, οπότε θέλαμε να το αποδείξουμε στους εαυτούς μας. Σήμερα ήμασταν δυναμικοί από την αρχή, θέλαμε από την αρχή τη νίκη, και αυτή πετύχαμε».

 

Ο προπονητής του Πήγασου Πολίχνης Γιάννης Ορφανός δήλωσε: «O ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος από μας σε όλους τους τομείς. Ξέφευγε στην αρχή στο σκορ και αυτό μετά ήταν για μας πολύ δύσκολο. Επίσης είχε σε εξαιρετική μέρα τον Κοκκινάκη που έκανε πολύ δουλειά μέσα στο γήπεδο και συγχαρητήρια. Αντίθετα εμείς δεν ήμασταν καλοί σήμερα οπότε εντάξει δικαιότατα ο ΠΑΟΚ είχε ένα εύκολο απόγευμα. Δεν ήταν έκπληξη ο Μένιος (σ.σ. Κοκκινάκης). Τον ξέρουμε πολύ καλά την ποιότητα του αθλητή όταν έπαιζε ακραίος ξέραμε ότι ήταν από τους καλύτερους ακραίους στο πρωτάθλημα οπότε σιγά σιγά βρίσκει τα πατήματά του όχι για πολύ φαντάζομαι γιατί ο ΠΑΟΚ πήρε και ξένο παίκτη αλλά ήταν εξαιρετικός σήμερα και μπράβο του. Εχουμε δύο παιχνίδια. Αρχίζουμε με τον Μίλωνα που παίζουμε το παιχνίδι για το λιγκ καπ και μετά με την Ορεστιάδα εντός έδρας. Είναι δύο παιχνίδια και όπως εχουμε πει τα θέλουμε. Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια και θα παίξουμε εννοείται άλλο βόλεϊ όπως παίζουμε εντός έδρας. Η ομάδα δείχνει πολύ καλύτερη απόδοση. Ο Λεόν προέρχεται από έναν τραυματισμό. Ήταν το πρώτο παιχνίδι που έπαιξε. Λογικό είναι και αυτός να έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του περιμένω από δω και πέρα ότι όσο συμμετέχει στις προπονήσεις και είναι εκατό τοις εκατό θα βγει και μέσα στο παιχνίδι».


Ο κεντρικός του Πήγασου Πολίχνης Μάκης Κανέλλος δήλωσε: «Το θέμα δεν είναι η νίκη ή η ήττα. Το θέμα είναι ο τρόπος που παίζεις. Σήμερα μπορώ να πω, πως δεν παιξαμε όπως με τον Μίλωνα. Αν είχαμε παιξει όπως στο προηγούμενο ματς σίγουρα θα είχαμε κάνει κάτι καλύτερο, δεν θα χάναμε τα σετ με τόσο μεγάλη διαφορά. Η εμφάνιση δεν είναι καλή. Μείναμε στο παιχνίδι με τον Μίλωνα. Πρέπει να το ξεχάσουμε γρήγορα, τώρα έχουμε και το ρεπό, έχουμε δέκα μέρες μέχρι τον επόμενο αγώνα που είναι για το λιγκ καπ. Πρέπει πρώτα να προετοιμάσουμε το μυαλό μας, να μπούμε πιο έτοιμοι και να παίξουμε όπως μπορούμε. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που πιέζει πάρα πολύ στο σέρβις, είναι φυσιολογικό, έχει παίκτες όπως είναι ο Van Den Dries, όπως είναι ο Κοκκινάκης που σήμερα για άλλη μια φορά έκανε ματσαρα. Μη τον βγάζουμε απ’ έξω. Κάποτε έπαιζε βασικός στην Εθνική ανδρών σαν ακραίος. Έμενε δεν μου έκανε εντύπωση ότι έπαιξε έτσι. Ο Γάτσης εχει τρομερό φλοτ σέρβις. Αυτά είναι σέρβις που αν δεν πάρεις κατευθείαν την αλλαγή και τους δώσεις ρυθμό τελείωσε. Μετά είναι δύσκολο για τον πασαδόρο να κάνει το οτιδήποτε. Για εμάς τα παιχνίδια που μένουν εντός έδρας και ένα εκτός πρέπει να τα κερδίσουμε. Είναι ομάδες που εννοείται θέλουμε να είμαστε από πάνω τους. Αυτός είναι ο στόχος για εμάς. Ο Μίλωνας ήταν μια πάρα πολύ καλή νίκη αλλα ας μείνουμε εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε στον στόχο που έχουμε βάλει από την αρχή. Θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από την παραμονή στην κατηγορία, πέρυσι μπήκαμε στα πλέι άουτ, ήταν εύκολη υπόθεση, φέτος θέλουμε να κάνουμε το παραπάνω να μη πάμε πάλι στην ίδια διαδικασία, να πάμε πιο ψηλά».


 

Volley League - 5η αγωνιστική

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, Ρέντη, 15:30, (Live Streaming ESAP T.V.): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ο. Καλαμάτα 80 3-0 (25-16, 32-30, 25-22)

Γυμναστήριο Κροίσος Πέρσης, Νέα Σμύρνη, 20:30, (Live Streaming ESAP T.V.): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας 3-0 (25-12, 25-19, 25-12)

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Γυμναστήριο Μετς, Αθήνα, 16:30 (PAO T.V.): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Ο.Π. Κηφισιάς

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena, Πυλαία, 19:00 (ERT Sports 2): Π.Α.Ο.Κ. - Πήγασος Πολίχνης

Διαιτητές: Δανιηλίδου, Παπακοσμάς, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης, Επόπτες: Παπαδοπούλου, Ψύχου, Γραμματεία: Εμμανουηλίδου.

Ρεπό ο Α.Ο. Φοίνικας Σύρου

 

Σε λίγο περισσότερα...

 

Media











Βρίσκεστε εδώ: CEV Cup Π.Α.Ο.Κ. Πρώτη νίκη του Π.Α.Ο.Κ. με σούπερ Κοκκινάκη, Βαν Γκάρντερεν 3-0 τον Πήγασο (vid)
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject