Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
18-12-2013

Πρόκριση... θαύμα του Ολυμπιακού στο CEV Cup

Rate this item
(1 Vote)
Μετά από πολλές ανατροπές στους αποψινούς αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ ο Oλυμπιακός προκρίθηκε στα πλέι οφ του CEV Cup ως καλύτερος τρίτος από τους επτά ομίλους του Tσάμπιονς Λιγκ. Χρειάστηκε να αποκλειστούν δύο μεγάλα φαβορί (μεταξύ των οποίων και η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2013 Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ) από ομάδες που μέχρι την τελευταία αγωνιστική δεν είχαν νίκη αλλά και βαθμό στον όμιλο τους.
Η κλήρωση των ζευγαριών του Τσάμπιονς Λιγκ και των ζευγαριών που θα συναντήσουν οι ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ στο CEV Cup θα γίνει την Πέμπτη 19/12 στις 12.30 στο Λουξεμβούργο.
 
Η CEV έδωσε πρόκριση και στην 6η δεύτερη ομάδα των ομίλων επειδή εκτός από από τις 12 ομάδες που θα περάσουν στη Β΄φάση θα προκριθεί απ΄ευθείας στο φάιναλ-4 και η διοργανώτρια.
 
Έτσι η 7η χειρότερη δεύτερη των ομίλων μαζί με τις τρεις καλύτερες τρίτες θα συνεχίσουν στα πλέι οφ του CEV Cup, δηλαδή, τις τέσσερις ομάδες που θα προκύψουν από τα προημιτελικά (15 και 22 Ιανουαρίου 2014) όπου συμμετέχει και ο ΠΑΟΚ.
 
Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός εκτός από τη δική του επικράτηση με 3-0 επί της Οστράβα απόψε στο Ρέντη ζητούσε και δύο «απίθανα» αποτελέσματα. Ζητούσε νίκες δύο ομάδων που δεν είχαν νίκη στους ομίλους τους επί δύο μεγάλων φαβορί.
 
Αρχικά η τουρκική Γαλατασαράι νίκησε την πολωνική Ζάκσα Κιέντζιερτζιν με 3-2 σετ και στη συνέχεια η αυστριακή Πογίλνιτσα νίκησε την ρωσική Νοβοσιμπίρσκ με 3-2 σετ κι έτσι ο Ολυμπιακός διατηρήθηκε καλύτερος τρίτος και προκρίθηκε! 
 
Οι ομάδες που συνεχίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο CEV Cup αλλά και οι αγώνες των προημιτελικών του CEV Cup:
 
Οι 13 ομάδες του Champions League
Πιατσέντσα (Ιταλία)
Τουρ (Γαλλία)
Μπελογκόριε Μπέλγκοροντ (Ρωσία)
Νόλικο Μαασέικ (Βέλγιο)
Ρεσζόβια (Πολωνία)
Μπούντβα Ριβιέρα (Μαυραβούνιο)
Τρεντίνο (Ιταλία)
Μπερλίν (Γερμανία)
Ζενίτ Καζάν (Ρωσία)
Ματσεράτα (Ιταλία)
Γιαστρέμπσκι (Πολωνία)
Χάλκμπανκ (Τουρκία)
Νακ Ροζελάρε (Βέλγιο)
*Η διοργανώτρια του φάιναλ-4 του Τσάμπιονς Λιγκ θα προκριθεί απ΄ευθείας στο φάιναλ-4 και οι άλλες 12 θα παίξουν διπλούς αγώνες στη Β΄φάση (15 και 22 Ιανουαρίου 2014) και οι έξι ομάδες που θα περάσουν στα προημιτελικά θα παίξουν σε διπλές αναμετρήσεις (5 και 12 Φεβρουαρίου 2014) και οι τρεις ομάδες που θα προκύψουν προκρίνονται μαζί με τη διοργανώτρια στο φάιναλ-4.
 
Οι 4 ομάδες του CEV Cup
Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Παρί (Γαλλία)
Τόμις Κονστάντα (Ρουμανία)
Φριντρισχάφεν (Γερμανία)
*Θα αναμετρηθούν στη φάση των πλέι οφ σε διπλές αναμετρήσεις (5 και 12 Φεβρουαρίου 2014) με τις 4 ομάδες που θα προκριθούν από τα προημιτελικά (15 και 22 Ιανουαρίου 2014).
*Στο CEV Cup δεν υπάρχει φάιναλ-4 και οι ημιτελικοί και οι τελικοί είναι διπλοί.
 
 
Στους προημιτελικούς του CEV Cup 15 και 22 Iανουαρίου 2014 θα παίξουν:
Ινγκερσόλ TV Μπουλ (Γερμανία) - ΠΑΟΚ (Ελλάδα)
Μάλιγιε Μίλι Πιγιάνκο (Τουρκία) - CVC Γκάμπροβο (Βουλγαρία)
Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία) - Αραγκό ντε Σετ (Γαλλία)
Τζενεράλι Ουντερχάκινγκ (Γερμανία) - Σκρα Μπελσάτοφ (Πολωνία)
*Οι ομάδες που θα προκριθούν στα πλέι οφ του CEV Cup θα αντιμετωπίσουν τις τέσσερις ομάδες που έρχονται από το Τσάμπιονς Λιγκ σε διπλές αναμετρήσεις (5 και 12 Φεβρουαρίου 2014).
Βρίσκεστε εδώ: CEV Cup Ευρωπαϊκά κύπελλα Πρόκριση... θαύμα του Ολυμπιακού στο CEV Cup
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject