Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
07-12-2013

Ο Ολυμπιακός 3-1 την ΑΕΚ στην πρώτη εκτός έδρας νίκη (φωτό)

Rate this item
(1 Vote)
Ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη εμφάνιση του στο εφετινό πρωτάθλημα και νίκησε την ΑΕΚ με 3-1 στο ντέρμπι που έγινε στο γυμναστήριο «Κροίσος Πέρσης» του Μίλωνα. Αυτή ήταν και η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στο εφετινό πρωτάθλημα διατηρώντας και το αήττητο του στις αναμετρήσεις με τους «κιτρινόμαυρους» στην Volleyleague.
Η ΑΕΚ έχει παράπονα από τη διαιτησία για φάση που έγινε στο 24-23 υπέρ του Ολυμπιακού στο 3ο σετ. Σε φάση διαρκείας ο Γιορντάνοφ κάρφωσε μέσα με τον Νώντα Γεροθόδωρο να υποδεικνύει σωστά το δύσκολο χτύπημα αλλά νωρίτερα μέσα στη φάση και όπως φάνηκε στο τηλεοπτικό ριπλέι ο Βασίλης Κουρνέτας πέρασε το χέρι του κάτω από το φιλέ για την άμυνα αλλά δεν υποδείχτηκε η παράβαση από την δεύτερη ρέφερι. Ο Ολυμπιακός έχει παράπονα επειδή δεν υπήρχε αυστηρή αστυνόμευση πίσω από τους πάγκους των ομάδων, ενώ μπέρδεμα έγινε και τα ταμπελάκια των αλλαγών καθώς το No14 δεν υπήρχε στο κουτί της ΑΕΚ αλλά στου Ολυμπιακού που είχε δύο ίδια νούμερα.
 
Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός έπαιξε για πρώτη φορά με φοβερό πάθος από τον πρώτο κιόλας πόντο του αγώνα και με έναν εκπληκτικό Μπόγιαν Γιορντάνοφ πήρε τη νίκη θυμίζοντας τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2012-13. Η ΑΕΚ ταλαιπωρήθηκε από τους τραυματισμούς των παικτών της που προηγήθηκαν και επηρεάστηκε πολύ από τη φάση στο φινάλε του 3ου σετ με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αγώνα στο 4ο σετ.
 
Eντυπωσιακό ξεκίνημα Ολυμπιακού

O Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα και με τον Μαρούλη πασαδόρο, σταθερή υποδοχή και έναν εντυπωσιακό Γιορντάνοφ πήρε τον έλεγχο του αγώνα παρότι η ΑΕΚ ξεκίνησε με μικρό προβάδισμα 7-5. Τα φλοτ σέρβις του Μαρούλη χάλασαν τη υποδοχή της ΑΕΚ και έδωσαν στον Ολυμπιακό πολύτιμο σερί 4-0 και μαζί προβάδισμα με 9-7 και 13-10. Η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 13-13 με δύο επιθέσεις από τον Πέτρογλου αλλά ο Ολυμπιακός με καλύτερες άμυνες και κορυφαίο τον Γιορντάνοφ ξέφυγε με +2 από το 16-14 μέχρι και το τέλος του σετ που ολοκληρώθηκε με πλασέ του Γιούρισιτς.

Απάντηση της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ απάντησε στο 2ο σετ με βελτιωμένη υποδοχή και φλοτ σέρβις που χάλασε την «ερυθρόλευκη» υποδοχή και με τον απόλυτο έλεγχο στο μπλοκ ξέφυγε 7-3 και αργότερα με 16-10 ύστερα από διαδοχικά μπλοκ και λάθη του Ολυμπιακού στην ανάπτυξη. Η μέγιστη διαφορά έφτασεστο +7 (19-12) και ο Ολυμπιακός το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει τη διαφορά σε 23-20. Τελικά ο Γιορντάνοφ πάτησε γραμμή στο σερβίς του και τελικά το σετ τελείωσε με επίθεση του Παγιάν για το 1-1 σετ.

Σούπερ Γιορντάνοφ και χέρι Κουρνέτα

Το 3ο σετ ήταν και το καθοριστικό του αγώνα και κρίθηκε με μία επίμαχη φάση. Ο Ολυμπιακός δείχνοντας καλύτερα στοιχεία στον αγώνα με πιο σταθερή υποδοχή και τον Γιορντάνοφ σε μεγάλα κέφια κατάφερε να προηγηθεί αρχικά με 8-6 και αργότερα με 16-13 με επίθεση του Σμαραγδή ο οποίος μαζί με τον Γιούρισιτς άρχισαν να ελέγχουν το φιλέ. Ο Ολυμπιακός με τους Κοκκινάκη, Γιορντάνοφ έφτασε μέχρι και στο +4 (20-16) και εκεί άρχισε η αντεπίθεση της ΑΕΚ. Ο Καλντέιρα κάρφωσε άουτ και δέχτηκε και κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία, ενώ ο Τόρρες κατέβασε τον Γιορντάνοφ με ατομικό μπλοκ για το 20-18. Ο Γιορντάνοφ με διαδοχικές επιθέσεις έφερε τον Ολυμπιακό σε πλεονεκτική θέση για το 24-21, ενώ στο 23-21 ο Γεροθόδωρος δεν επέτρεψε αλλαγή στην ΑΕΚ (να μπει πάλι ο Παγιάν αντί του Παπαδόπουλου) διότι στον πάγκο της οποίας έψαχναν το ταμπελάκι μετο Νο14 που ήταν στο κουτί του Ολυμπιακού. Ο Τόρρες μείωσε για την ΑΕΚ 24-22 και ο Γιορντάνοφ κάρφωσε άουτ. Η ΑΕΚ μείωσε 24-23 και οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν πως η επίθεση ήταν «μέσα». Εκεί έγινε η φάση του αγώνα. Μετά από διαδοχικές άμυνες ο Κουρνέτας που στο μεταξύ είχε μπει αλλαγή στη θέση του Μαρούλη έβγαλε άμυνα περνώντας το χέρι του μέσα από το φιλέ. Η παράβαση δεν έγινε αντιληπτή από τη Μουλά και τον Γεροθόδωρο, ο Γιορντάνοφ τελείωσε με επίθεση τη φάση και ο Ολυμπιακός πήρε το σετ 25-23.

Η «ερυθρόλευκη» επικράτηση

Ακολούθησαν διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και 10λεπτη διακοπή για να αρχίσει το 4ο σετ όπου ο Ολυμπιακός πιο συγκεντρωμένος και αποφασιστικός εκμεταλεύτηκε τον εκνευρισμό των γηπεδούχων και έφτασε δίκαια στη νίκη με 3-1 έχοντας τον απόλυτο έλεγχο στο σκορ.

 
 
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μουλά Λεμονιά
 
Διακύμανση:
1ο σετ: 8-6, 14-16, 19-21, 22-25
2ο σετ: 8-3, 16-10, 21-16, 25-21
3ο σετ: 6-8, 12-16, 18-21, 23-25
4ο σετ: 4-8, 7-16, 16-21, 16-25
 
Τα σετ: 1-3 (22-25, 25-21, 23-25, 16-25)
 
*Οι πόντοι της ΑΕΚ προήλθαν από 4 άσσους, 40 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 35 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 6 άσσους, 55 επιθέσεις, 6 άσσους και 29 λάθη αντιπάλων 
 
ΑΕΚ (Γιώργος Κλαρούδας): Μαντέκας 9π (8/17 επ, 1 άσσος), Τόρρες 12 (5/7 επ, 1 άσσος, 6 μπλοκ), ΓκΕνς 1 (1/1 επ), Παγιάν 10 (10/24 επ), Χατζόπουλος 4 (1/4 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Πέτρογλου 14 (13/30 επ, 1 μπλοκ) / Γκούζντα (λ, 52% υπ - 39% άριστες), Αλεξίου 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Κρέτσης, Παπακυριακού 1 (1/1 επ), Παπαδόπουλος 1 (1/2 επ)
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(Δημήτρης Καζάζης): Χριστοφιδέλης 2π (2/5 επ), Μαρούλης 1 (1 άσσος), Γιούρισιτς 4 (3/3 επ, 1 μπλοκ), Καλντέιρα 10 (7/23 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Γιορντάνοφ 31 (28/47 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Σμαραγδής 7 (5/7 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Στεφάνου (λ. - 89% υπ - 43% άριστες), Παπαδόπουλος, Κοκκινάκης 11 (9/13 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Σωτηρίου, Κουρνέτας 1 (1/1 επ).
 
«Πρώτη φορά σαν Ολυμπιακός»
 
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε:
 
«Καταρχήν θέλω να πω πως είναι η πρώτη φορά φέτος που παίξαμε σαν Ολυμπιακός. Παίξαμε με πάθος, θέλαμε την νίκη. Κάναμε τα λάθη μας αλλά νομίζω ότι δείξαμε ότι το θέλαμε πολύ περισσότερο. Δεν ξέρω για τα παράπονα, δεν ασχολούμαστε με την διαιτησία αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι δείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και κερδίσαμε δίκαια. Το έχω πεί ότι επειδή η ομάδα δουλεύει πολύ στις προπονήσεις, είναι θέμα χρόνου να βγεί και στο γήπεδο. Θεωρώ ότι ήταν κάτω από τις χειρότερες συνθήκες το ματς, ένα ακατάλληλο γήπεδο, με δυνατή ατμόσφαιρα και κάναμε την πιο δύσκολη δουλειά. Είναι πολύ καλό για την ομάδα μου, ξεπέρασε πολλές δυσκολίες και έφτασε σε μια καθαρή νίκη η οποία μας άξιζε 100%».
 
«Καλύτερος ο Ολυμπιακός, λάθος του διαιτητή»
 
Ο προπονητής της ΑΕΚ Γιώργος Κλαρούδας δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα:
 
« Συνολικά πιστεύω ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σήμερα. Εμείς είχαμε προβλήματα όλη την εβδομάδα, άσχετα αν δεν θέλαμε να βγούν προς τα έξω. Είχαμε τον τραυματισμό του Παγιάν και του Ρουμελιωτάκη, που μας κόστισαν σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Παρόλα αυτά πιστεύω το παιχνίδι κρίθηκε, στην πολύ καλή απόδοση του Γιορντάνοφ, που αν και είχαμε ετοιμαστεί για να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον παίχτη επιθετικά, δεν τα καταφέραμε παρόλο που είχε χτυπήματα από άσχημα σημεία, έβρισκε τον τρόπο και τελείωνε τις επιθέσεις του. Ένα σημείο ήταν αυτό που έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του Ολυμπιακού, το άλλο σημείο αυτό που έγινε στο τέλος του τριτου σετ. Ήταν λίγο άσχημα γιατί δεν είχαμε ταμπελάκι για να κάνω εγώ την αλλαγή με το νούμερο 14. Ήθελα εκείνη την στιγμή να βάλω τον Παγιάν, το είπα στην γραμματεία που δεν κάνανε δεκτή την αλλαγή, έπειτα έγινε αυτή η φάση στο τέλος. Έγω δεν εξετάζω αν ήταν δίκαιο ή άδικο για μας, εγώ εξετάζω πως μας έβγαλε από τον ρυθμό μας, υπήρχαν νεύρα μεταξύ των παιχτών, διαιτητών, γραμματείας και έγινε αυτή η διακοπή. Ξεκίνησε το επόμενο σετ και το μυαλό μας ήταν στο προηγούμενο και έγινε μια μεγάλη διαφορά στο τέταρτο σετ την οποία δεν μπορέσαμε να την καλύψουμε. Στο τέλος ήρθε η απογοήτευση και μας ήρθε λίγο άσχημα. Καταλαβαίνω τους παίχτες, κάνανε μεγάλη προσπάθεια, ήμασταν πιεσμένοι και από την άλλη ο Ολυμπιακός αντέδρασε σαν μεγάλη ομάδα. Ήταν μια αντίδραση μεγάλης ομάδας και κατάφερε και πήρε το παιχνίδι. Για μας οι στόχοι μας παραμένουν οι ίδιοι, δηλαδή η είσοδος στην τετράδα. Θα προσπαθήσουμε, εύχομαι να είναι υγιείς όλοι να μπορούμε να κάνουμε αυτή την προσπάθεια μας μέχρι τέλος».
 
«Έχουμε παράπονα από διαιτησία»
 
Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Κωνσταντίνος Κωτσάτος εξέφρασε παράπονα για την διαιτησία των Γεροθόδωρου, Μουλά:
 
«Έχουμε μεγάλα παράπονα, διότι η ΑΕΚ από τότε που ξεκίνησε το πρωτάθλημα έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια να εξυγιανθεί και θέλουμε όλα τα παιχνίδια να παίζονται μέσα στο γήπεδο. Τώρα ετοιμαζόμαστε να κάνουμε μια πολύ μεγάλη επένδυση σε γήπεδο, που θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα και να ανεβάσουμε γενικώς το βόλεϊ. Δυστυχώς με τέτοια λάθη διαιτητών, δεν ανεβαίνει το βόλεϊ. Δυσαρεστείτε ο κόσμος, δυστυχώς ανεβαίνει και η βία έτσι και θα πρέπει οι διαιτητές να γίνουν πολύ σωστοί στο παιχνίδι, και να κόβουν το καρπούζι στην μέση 50-50. Αυτό σήμερα μας στοίχισε όλο το παιχνίδι, εκεί που θα γινόταν 2-1 τα σετ υπέρ μας, δυστυχώς χάσαμε τελείως. Ήταν η φάση στο τέλος του τρίτου σετ και κάποιες άλλες μικρές φάσεις σε κρίσιμα σημεία. Η φάση στο φιλέ ήταν τελείως εξώφθαλμη, όπως καταλαβαίνετε έριξε την ψυχολογία των παιχτών και δεν μπήκαμε ποτέ στο τέταρτο σετ».
 
«Φταίει η διακοπή»
 
Ο ακραίος της ΑΕΚ Γιάννης Μαντέκας δήλωσε:
 
«Σίγουρα στο τέταρτο σετ δεν παίξαμε καθόλου, δεν μπήκαμε. Προφανώς φταίει η διακοπή και ο Ολυμπιακός έκανε το παιχνίδι του. Έπαιξε πολύ καλύτερα θεωρώ, αλλά αν παίρναμε το τρίτο σετ τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Θα κάτσουμε να δούμε τα λάθη μας στα κενά διαστήματα που έχουμε, όπως στο πρώτο σετ που το χάσαμε από δικά μας λάθη. Όταν κάνουμε το παιχνίδι μας δεν έχουμε πρόβλημα με καμία ομάδα. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο».
 
 
 
 
Βρίσκεστε εδώ: Challenge Cup Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. Ο Ολυμπιακός 3-1 την ΑΕΚ στην πρώτη εκτός έδρας νίκη (φωτό)
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject