Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
14-10-2022

Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς: Ο Πήγασος Πολίχνης 3-0 σετ τον Αριστοτέλη Σκύδρας και αφιέρωση στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Rate this item
(1 Vote)
 Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στη προκριματική φάση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» ο Πήγασος Πολίχνης, ο οποίος επικράτησε στη πρεμιέρα της διοργάνωσης με 3-0 σετ του Αριστοτέλη Σκύδρας.



Συγκινητικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν πριν το πρώτο σερβίς του αγώνα, καθώς σηκώθηκε στο ΔΑΚ Πολίχνης ένα πανό αφιερωμένο στον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Μάλιστα ο Νικολαΐδης μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και το κλειστό της Πολίχνης φέρει τιμητικά το όνομά του και η νίκη αφιερώθηκε στη μνήμη του.

Την διαφορά στην αναμέτρηση την έκανε η επίθεση της ομάδας του Ηρακλή Θεοδώρου, καθώς τελείωσε το παιχνίδι με 63% αποτελεσματικότητα (44/70 τελειωμένες), έναντι 39% του Αριστοτέλη Σκύδρας (28/71 τελειωμένες).

Στο πρώτο σετ, με το σκορ στο 10-10 ο Πήγασος Πολίχνης «έτρεξε» σερί 5-0 και από εκείνο το σημείο και μετά πήρε τον έλεγχο του σετ, για να φτάσει στο 1-0 με 25-16.

Στο δεύτερο σετ, μετά το αρχικό 5-5 ο Πήγασος Πολίχνης με πρωταγωνιστή τον Μάκη Κανέλλο ξέφυγε με +4 (10-6). Ο Μιχάλης Σαρικεΐσογλου μείωσε τη διαφορά στους δύο για τη Σκύδρα (15-13), όμως με νέο σερί 5-0 του Πήγασου το σκορ έγινε 20-13, για να έρθει το 2-0 σετ με 25-17.

Ίδιο σκηνικό και στο τρίτο σετ, με τον Πήγασο Πολίχνης να ξεφεύγει από νωρίς στο σκορ (8-3), με τον Αριστοτέλη Σκύδρας να μην μπορεί να φέρει το σετ στα ίσια, για το τελικό 3-0 σετ με 25-20.

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Σταυριανίδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Γραμματεία: Δεληκωστίδου.

Διακύμανση:
1ο σετ: 7-8, 16-12, 21-12, 25-16
2ο σετ: 8-5, 16-13, 21-14, 25-17
3ο σετ: 8-3, 16-11, 21-17, 25-20

*Οι πόντοι του Πήγασου Πολίχνης προήλθαν από 3 άσσους, 44 επιθέσεις, 4 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων και του Αριστοτέλη Σκύδρας προήλθαν από 2 άσσους, 28 επιθέσεις, 4 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-16, 25-17, 25-20) σε 67'

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Ηρακλής Θεοδώρου): Κομητούδης 2 (2/2 επ.), Μαυροβουνιώτης 9 (7/15 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 83% υπ. - 58% άριστες), Μήλης 11 (9/15 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Αρμενάκης 9 (8/11 επ., 1 άσσος), Τερζόγλου 6 (5/11 επ., 1 μπλοκ, 53% υπ. - 37% άριστες), Κανέλλος 11 (10/11 επ., 1 μπλοκ) / Μπουράκης (λ, 70% υπ. - 50% άριστες), Τσιράκης (λ), Γραμμενούδης, Σακόγλου 1 (1/3 επ.).

Φ.Ε.Σ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ (Παναγιώτης Σδραυκάκης): Παπαγεωργίου 3 (3/8 επ.), Προύσαλης, Σδραυκάκης 4 (3/11 επ., 1 άσσος, 61% υπ. - 39% άριστες), Τσέλιος 8 (5/9 επ., 3 μπλοκ), Σαρικεΐσογλου 6 (5/17 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ. - 25% άριστες), Παλαιολόγος 13 (12/24 επ., 1 άσσος) / Συναδινός (λ, 67% υπ. - 48% άριστες), Αντωνίου (67% υπ. - 33% άριστες), Βλαχόπουλος.

 

Ο προπονητής του Πήγασου Πολίχνης Ηρακλής Θεοδώρου είπε : « Σήμερα ήταν μια δύσκολη ημέρα για όλους εμάς εδώ στην Πολίχνη. Στεγαζόμαστε στο κλειστό του «Αλέξανδρος Νικολαΐδης» ενός σπουδαίου ανθρώπου και αθλητή που χάθηκε νωρίς. Πριν την έναρξη του παιχνιδιού είχαμε πει να το παλέψουμε, να τιμήσουμε την μνήμη του, όπως και την μνήμη του Νίκου Σαμαρά που είναι αφιερωμένο και το λιγκ καπ. Στο αγωνιστικό κομμάτι, τα παιδιά μπήκαν προσηλωμένα, αποφασισμένα και κάναμε ένα ομαλό, στρωτό παιχνίδι και καταφέραμε να πάρουμε μια σπουδαία νίκη που δίνει ψυχολογία. Είναι η πρώτη νίκη στην πρώτη κατηγορία και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι’ αυτό. Τώρα για το αυριανό παιχνίδι, θα αντιμετωπίσουμε τον Άθλο Ορεστιάδας η οποία έρχεται κι αυτή αποφασισμένη και με πολλά φιλικά κυρίως στο εξωτερικό, την έχουμε παρακολουθήσει και από πέρυσι. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και θα παλέψουμε για το καλύτερο.

 

Ο αρχηγός του Πήγασου Πολίχνης Αργύρης Μαυροβουνιώτης δήλωσε « Θέλω να εκφράσω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αλέξανδρου και τα δικά μου προσωπικά αλλά και της ομάδας. Προσωπικά με συγκλόνισε το πρωί που το διάβασα. Ολυμπιονίκης, ένας μαχητής και μέσα στο γήπεδο και της ζωής, θα είναι αλησμόνητος. Αισθανόμασταν ιδιαίτερη τιμή που το γήπεδό μας λέγεται Αλέξανδρος Νικολαΐδης, τώρα μπορώ να πω η τιμή είναι δεκαπλάσια. Έφυγε από μια επιθετική μορφή καρκίνου, πολύ σπάνια, ήταν αξιοθαύμαστη η πράξη του. Είμαστε συγκινημένοι όλοι, ήταν γνωστός πανελλαδικά, ιδιαιτέρα στην Θεσσαλονίκη και την Πολίχνη. Ήθελε να βοηθήσει κόσμο, διαβάσαμε τις δηλωσεις του. Τιμή στην οικογενεια του που θα φέρει το επιθετο και θα είναι για παντα στις καρδιες τους. Τώρα στο αγωνιστικό κομμάτι, δυνατά παιχνίδια, ιδιαίτερα. Μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε ως προετοιμασίας αλλά δεν παύουν να είναι επισημά. Σίγουρα μας ενδιαφέρει η διάκριση, να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στον θεσμό. Παίξαμε ορθολογικό βόλεϊ, η ομάδα της Σκύδρας είχε απουσίες το γνωρίζουμε. Προσπαθήσαμε να μη το σκεφτόμαστε, να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, ακολουθήσαμε τις εντολές του προπονητή και είδα την ομάδα ότι διψάει για παιχνίδι. Ηταν πολύ ευχάριστο, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο καλεσμα και τους περιμενουμε και στα επομενα ματς.  

 

 Ο αθλητής του Αριστοτέλη Σκύδρας Μιχάλης Σαρικεϊσογλου: « Στο πρώτο πράγμα που πρέπει να σταθούμε είναι η απώλεια του τεράστιου αθλητή και ανθρώπου. Καλό παράδεισο να έχει και εύχομαι η οικογένεια του να ζήσει και να τον θυμάται, όπως και όλος ο κόσμος στην Ελλάδα και όχι μόνο. Για το παιχνίδι δεν έχουμε πολλά να πούμε, η ομάδα μας δείχνει ό,τι χωρίς την προσθήκη των παιδιών κάνει ό,τι μπορεί, κάνει μια προσπάθεια αλλά είναι νέα παιδιά που τρεις στους έξι δεν έχουν παίξει στην α1. Παρόλα αυτά κάναμε την προσπάθεια μας, ο αντίπαλος έδειξε πως είναι πιο έτοιμος από εμάς, πάνω- κάτω κατά ενενήντα τοις εκατό αυτή η ομάδα προπονείτε από την αρχή και προετοιμάζετε με αυτό το ρόστερ και έδειξε μέσα στο γήπεδο ό,τι είναι πιο έτοιμη από εμάς. Ξεκάθαρος στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην κατηγορία, είναι η πρώτη χρόνια μετά από αρκετά χρόνια που η ομάδα είναι στην α1. Ούτε το λιγκ καπ μας ενδιαφέρει, ούτε το κύπελλο, ούτε κάτι άλλο. Η χαρά της ομάδας θα είναι να μπορέσει να καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία. Τώρα αν αυτά είναι παιχνίδια προετοιμασίας, δεν είναι ακριβώς έτσι γιατί δυστυχώς δεν μπορούμε, αυτοί είμαστε τώρα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο το τριήμερο και από βδομάδα να πάνε όλα καλά, να γίνει και η προσθήκη των παιδιών και να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα».

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Δ.Α.Κ. Πολίχνης 17.00 (Live Streaming ESAP TV): Πήγασος Πολίχνης - Φ.Ε.Σ. Αριστοτέλης Σκύδρας 3-0 (25-16, 25-17, 25-20)

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Σταυριανίδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Γραμματεία: Δεληκωστίδου.

Δ.Α.Κ. Πολίχνης 20.00 (Live Streaming ESAP TV): Ο.Φ.Η. - Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας 0-3 (20-25, 18-25, 15-25)

Διαιτητές: Βασιλειάδης, Παπακοσμάς, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Γραμματεία: Χατζηγεωργίου.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Θ. ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΘΜΟΙ ΣΕΤ
1. Άθλος Ορεστιάδας 1 3 3-0
2. Πήγασος Πολίχνης 1 3 3-0
3. Φ.Ε.Σ. Αριστοτέλης Σκύδρας 1 0 0-3
4. Ο.Φ.Η. 1 0 0-3
* Οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στη φάση των "8"

 

Σάββατο 15 Οκτωβρίου

Δ.Α.Κ. Πολίχνης 17.00 (Live Streaming ESAP TV): Ο.Φ.Η. - Φ.Ε.Σ. Αριστοτέλης Σκύδρας

Διαιτητές: Ισκάς, Γεωργιάδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Γραμματεία: Εμμανουηλίδου.

Δ.Α.Κ. Πολίχνης 20.00 (Live Streaming ESAP TV): Πήγασος Πολίχνης - Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας

Διαιτητές: Παπακοσμάς, Μούζουλας, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Γραμματεία: Παναγιωτίδου.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Δ.Α.Κ. Πολίχνης 15.00 (Live Streaming ESAP TV): Ο.Φ.Η. - Πήγασος Πολίχνης

Διαιτητές: Δανιηλίδου, Βασιλειάδης, Παρατηρητής: Δεληκωστίδης, Γραμματεία: Πασπαλά.

Δ.Α.Κ. Πολίχνης 18.00 (Live Streaming ESAP TV): Φ.Ε.Σ. Αριστοτέλης Σκύδρας - Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας

Διαιτητές: Αβραμίδης, Τοσουνίδης, Παρατηρητής: Δεληκωστίδης, Γραμματεία: Κουμπλή.

 

Όλες οι διευθύνσεις Live Streaming των αγώνων της προκριματικής φάσης του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς 14-16 Οκτωβρίου στο γυμναστήριο Πολίχνης, είναι διαθέσιμες από το κανάλι της Volley League - ESAP TV στο You Tube:


Πατήστε ΕΔΩ

 

Το σύστημα διεξαγωγής του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς»

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει με τον προκριματικό όμιλο, όπου συμμετέχουν οι τρεις νεοφώτιστες ομάδες (Πήγασος Πολίχνης, ΦΕΣ Αριστοτέλης, ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας) και ο ΟΦΗ (ως 7ος του περυσινού πρωταθλήματος). Οι αγώνες θα είναι μονοί και θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ Πολίχνης, το τριήμερο 14-16 Οκτωβρίου.

Στη τελική φάση του θεσμού θα προκριθούν οι δύο πρώτοι του ομίλου και θα αγωνιστούν με τις άλλες έξι ομάδες της κατηγορίας ως εξής:

2ος προκριματικού ομίλου - ΑΟ Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ
ΑΟΠ Κηφισιάς - Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΟ - ΠΑΟΚ
ΑΟΝΣ Μίλων - 1ος προκριματικού ομίλου

*Οι αγώνες θα είναι διπλοί.

 

 

Media

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject