Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
30-09-2023

Ανεβάζει στροφές ο Άθλος Ορεστιάδας, παρά τη 2η ήττα στη Ρουμανία

Rate this item
(0 votes)
Την 2η ήττα σε ισάριθμα φετινά φιλικά γνώρισε επί ρουμανικού εδάφους ο Άθλος Ορεστιάδας, καθώς στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του διεθνούς τουρνουά “Corona Cup” η ομάδα μας, αν και βελτιωμένη, έχασε ξανά στις λεπτομέρειες 3-2 (23-25, 25-23, 25-17, 21-25, 15-8) από την CSM Constanta. Αύριο, Σάββατο 30/9 στις 13.30 η παρουσία μας στο ρουμανικό τουρνουά προετοιμασίας ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση κόντρα στη διοργανώτρια ομάδα Corona Brasov.
Από το ‘α κιόλας σερβίς το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά αμφίρροπο, με τους αθλητές του Κριστιάν Τσιτιγκόι, έστω και δύσκολα να παίρνουν προβάδισμα 0-1.  Ανάλογη εικόνα, αλλά διαφορετική κατάληξη είχε και το β’ σετ, όπου οι Ρουμάνοι μετά το 22-20, έφτασαν στο 24-22 και τελικά μετά από ένα χαμένο σετ μπολ, ισοφάρισαν 1-1 τα σετ.  Στο γ΄σετ η ομάδα της Κονστάντα, εκμεταλλευόμενη ελληνικά λάθη, έχτισε από νωρίς ένα ασφαλές προβάδισμα, 20-14 και τελικά ζευγάρωσε εύκολα τα κερδισμένα σετ, βάζοντας τις βάσεις ανατροπής. Ο Άθλος Ορεστιάδας όμως δεν τα παράτησε, παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένος στο 4ο σετ και χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο, 7-11, 10-15, 20-24 έφερε το παιχνίδι στα ίσα στέλνοντας την υπόθεση νίκης στο 5ο σετ. Στο τάι μπρέικ όμως η ρουμανική ομάδα, ούσα πιο έτοιμη  στο 5ο φετινό της φιλικό, φάνηκε να έχει περισσότερες λύσεις και έφτασε εύκολα και με 3-2 πέτυχε την πρώτη της νίκη στο τουρνουά.

Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ο τεχνικός του Άθλου κ. Τσιτιγκόι στάθηκε κυρίως σε κάποια κενά διαστήματα της ομάδας μας, που μέσα σε σχεδόν 15 ώρες έπαιξε συνολικά 10 “γεμάτα” σετ: “To ματς είχε πολλές ομοιότητες με το χθεσινό, τόσο στα καλά, όσο και στα κακά του σημεία. Παρά το βελτιωμένο μας πρόσωπο ηταν φανερή ξανά η έλλειψη συνοχής, καθώς έχουμε λίγες προπονήσεις όλοι μαζί και δεν έχουμε ακόμη το «δέσιμο» που απαιτείται ως ομάδα, κάτι που φαίνεται στη συνεργασία του πασαδόρου με ακραίους και διαγώνιο, η οποία έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Υπάρχουν πολλά σημαντικά στοιχεία που μας βγαίνουν σωστά στο γήπεδο, αλλά παράλληλα υπό πίεση και σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, η συνοχή και η εμπειρία χάνεται. Σε πολλά σημεία εκεί που παίζουμε καλό βόλεϊ γίνονται “παιδικά” λάθη. Χρειάζεται να αποκτήσουμε εμπειρία ως ομάδα, να μελετήσουμε στo video τα λάθη μας και να αρχίσουμε με τον καιρό και τις προπονήσεις να τα διορθώνουμε. Πρέπει να είμαστε πιο σταθεροί στην απόδοσή μας στα καίρια σημεία του αγώνα, αλλά αυτό έρχεται μόνο μέσα από την προπόνηση και έχουμε τη δυνατότητα όσο συνεχίζεται η προετοιμασία να βελτιωνόμαστε ακόμη περισσότερο” δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός μας.

Η σύνθεση του Άθλου Ορεστιάδας (Κ. Τσιτιγκόι): Σόρρα, Μπέικ, Ρίστιτς, Ρενάν, Αλέξάκης, Ράμος, (λ) Συναδινός
Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject