Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
04-11-2023

Ο Ολυμπιακός με κορυφαίο τον Τράβιτσα νίκησε 3-0 τον Πήγασο στην Πολίχνη

Rate this item
(0 votes)
Ο Ολυμπιακός με κορυφαίο τον Τράβιτσα νίκησε 3-0 τον Πήγασο στην Πολίχνη
Download attachments:
Mε τον Ντράγκαν Τράβιτσα να δίνει ρεσιτάλ σε πάσα και σερβίς ο Ολυμπιακός νίκησε στην Πολίχνη τον Πήγασο με 3-0 σετ σε αγώνα που άνοιξε την 2η αγωνιστική στο πρωτάθλημα Volley League. Οι Τζούριτς, Ιντάλγκο σημείωσαν από 10 πόντους και ήταν οι πρώτοι σκόρερ του Ολυμπιακού. Ο Δημήτρης Τζούριτς ξεκίνησε βασικός σε αγώνα του Ολυμπιακού για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια αν και στο 3ο σετ την θέση του πήρε ο Γκουστάβο.

 

Ο Πήγασος προηγήθηκε 21-19 στο 1ο σετ αλλά δε μπόρεσε να αντιμετωπίσει το σερβίς του Τράβιτσα που έδωσε στον Ολυμπιακό σερί 4-0 και στη συνέχεια την κατάκτηση του σετ. Ο Πήγασος δεν είχε αθλητή με διψήφιο αριθμό πόντων και δεν σημείωσε πόντο από μπλοκ γεγονός που πιστώνεται στα θετικά του αντίπαλου πασαδόρου.


Ο Ολυμπιακός στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του στον 6ο προκριματικό όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ που θα γίνει στο Γκαλάτι της Ρουμανίας 10-12 Νοεμβρίου.

 

Ο Πήγασος στο 1ο σετ κατάφερε να προβάλει αντίσταση και να πιέσει τον Ολυμπιακό με την καλή προετοιμασία που είχε κάνει. Μάλιστα με το σερβίς του Κανέλλου προηγήθηκε 4-1 και συντήρησε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του σετ. Προηγήθηκε 14-11 με επίθεση του Μήλη, 20-17 με το χαμένο σερβίς του Ιντάλγκο και 21-19 με το χαμένο σερβίς του Τζούριτς. Ο Ιντάλγκο μείωσε 21-20. Ο Τράβιτσα πήγε στο σερβίς και χάλασε την υποδοχή του Πηγάσου και με συνολικό σερί 5-0 που επιτεύχθηκε από επιθέσεις του Κουμεντάκη και μπλοκ του Παγιένκ οι πρωταθλητές πέρασαν μπροστά 24-22. Ο Παγιένκ έκανε λάθος την επίθεση και ο Κουμεντάκης με επίθεση έκλεισε το σετ 25-22 για το 1-0.

 

Ο Πήγασος προηγήθηκε και στην αρχή του 2ου σετ με 9-7 αλλά ήταν σειρά του Τζούριτς να πάρει πάνω του τον Ολυμπιακό. Με το σερβίς του χάλασε την υποδοχή των γηπεδούχων και ο Παγιένκ με δύο «πέναλτι» αλλά και ο Τζούριτς με δύο κόντρα επιθέσεις έκαναν σερί 4-0 για το 12-9. Ο Ολυμπιακός συντήρησε τη διαφορά, όσο περνούσε η ώρα ο Τράβιτσα έκανε τη διαφορά στην ταχύτητα και στις επιλογές ανάπτυξης. Τέλος με δύο πόντους του Τζούριτς ο Ολυμπιακός έκανε το 25-20 για το 2-0 σετ.

 

Στο 3ο σετ τα ατού του Πήγασου πιέστηκαν, ο Ολυμπιακός από την αρχή είχε διαφορά στο σκορ και με τους Ιντάλγκο, Ζουπάνι ξέφυγε 13-10. Ο Χανδρινός που μπήκε αλλαγή και ο Γκουστάβο με σερβίς και μπλοκ έφεραν μίνι σερί για το 20-15 και κάπου εκεί κρίθηκε ο αγώνας. Το ματς έκλεισε με την επίθεση του Ιντάλγκο για το 25-20 και το 3-0 σετ.

 

Διαιτητές: Αβραμίδης, Τοσουνίδης, Παρατηρητής: Κάλλης, Επόπτες: Βασδέκης, Καπλάνης, Γραμματεία: Χατζηγεωργίου.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-6, 16-13, 21-19, 22-25

2ο σετ: 8-5, 12-16, 16-21, 20-25

3ο σετ: 6-8, 13-16, 16-21, 20-25

*Οι πόντοι του Πηγάσου προήλθαν: 1 άσσος, 32 επιθέσεις, 0 μπλοκ, 29 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού οι πόντοι προήλθαν: 5 άσσοι, 37 επιθέσεις, 6 μπλοκ, 27 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (22-25, 20-25, 20-25) σε 72΄.

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Γιάννης Ορφανός): Μαυροβουνιώτης 6π. (6/13επ., 75%υπ., 50%αρ.), Προύσαλης, Κανέλλος 4 (3/4επ., 1 άσσος), Κεσεσίδης 3 (3/6επ.), Λεόν Ναπόλες 9 (9/15επ., 50%υπ., 17%αρ.), Μήλης 6 (6/15επ.) / Μπουράκης (λ. - 44%υπ., 19%αρ.), Καπετανίδης 2 (2/3επ., 17%αρ.), 17%αρ.), Γιαμακίδης, Τζιουμάκας 3 (3/8).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Ντανιέλ Καστελάνι): Παγιένκ 7π. (4/5επ., 3 μπλοκ), Κουμεντάκης 9 (7/13επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος, 56%υπ., 44%αρ.), Ζουπάνι 7 (6/10επ., 1 άσσος), Τράβιτσα 1 (1/2επ.), Τζούριτς 10 (8/9επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος), Ιντάλγκο 10 (9/11επ., 1 άσσος, 82%υπ., 41%αρ.) / Τζιάβρας (λ. - 59%υπ., 41%αρ.), Γκουστάβο 2 (1 μπλοκ, 1 άσσος), Χανδρινός 2 (2/3επ., 100%υπ., 50%αρ.).

 

Ο προπονητής του Πήγασου Πολίχνης Γιάννης Ορφανός: «Καταρχάς γνωρίζαμε πόσο δυνατός είναι ο Ολυμπιακός, είναι ο πρωταθλητής, είναι μια καλή ομάδα και προέρχεται από μεγάλες νίκες και στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα οπότε ξέραμε ότι το έργο μας είναι πολύ δύσκολο. Όσον αφορά το ματς, είμαστε πικραμένοι θα έλεγα γιατί στο πρώτο σετ ήμασταν πολύ καλοί, πήγαμε πολύ καλά στο σέρβις, το κρατήσαμε, ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο απειλητικός, βρεθήκαμε να προηγουμαστε αρκετές φορές μέσα στο σετ όμως δεν καταφέραμε να το κλείσουμε, αυτό βέβαια επηρέασε και την ψυχολογία. Στα δύο τελευταία σετ εκεί έπεσε πάρα πολύ η απόδοση στο σέρβις μας, είχαμε πολλά χαμένα, δεκαοκτώ χαμένα συνολικά, ο Ολυμπιακός μετά άρχιζε να παίζει με πολύ υψηλά νούμερα υποδοχής και ξέρουμε ότι αυτή η ομάδα άμα της δώσεις την μπάλα τέλεια και την πάρει ένας πασαδόρος σαν τον Τράβιτσα καταλαβαίνουμε μετά ότι δυσκολεύει. Παρ’ όλα αυτά ήμασταν μέσα, ήμασταν σχετικά κοντά κάποιες στιγμές. Δεν θεωρώ ότι ήταν πολύ κακή η δικιά μας ημέρα, συνεχίζουμε έχουμε πολύ δύσκολα ματς μπροστά μας με τον Παναθηναϊκό και τον Μίλωνα και πρέπει οπωσδήποτε να μαζέψουμε έστω και κάποιους βαθμούς».

Ο κεντρικός του Πήγασου Πολίχνης Θανάσης Κεσεσίδης: « Καταρχάς να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού, επάξια κέρδισε. Η δική μας ομάδα μπήκε καλά στο πρώτο σετ, έπαιξε πολύ καλά στα σημεία που θέλαμε, κάναμε σερβίς, πιέζαμε, το μπλοκ δούλεψε. Είχαμε μια διαφορά την οποία δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε ώστε να πάρουμε το πρώτο σετ, από εκεί και έπειτα η απόδοση μας έπεσε και επήλθε το 3-0 δίκαια. Σίγουρα κρατάμε ότι βελτιώθηκε η εικόνα της ομάδας από την προηγούμενη αγωνιστική και αυτό θέλουμε σε κάθε αγωνιστική, θα προσπαθήσουμε μέσα στην εβδομάδα να δουλέψουμε στα σημεια που δεν μας πήγαν καλά έτσι ώστε να μπορέσουμε να εμφανιστουμε επάξια απέναντι στον Παναθηναϊκό».

 

O κεντρικός του Ολυμπιακού Δημήτρης Τζούριτς δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα την πρώτη εμφάνιση ως βασικός μετά από 12 χρόνια. Οι στόχοι του Ολυμπιακού δεν αλλάζουν ποτέ. Εγώ έχω δείξει ποιος είμαι και τι μπορεί να κάνω. Επομένως όλοι μαζί οι παίκτες θέλουμε να κάνουμε ένα δυνατό σύνολο που θα διεκδικήσει όλους τους τίτλους. Αυτά τα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλητός χρησιμεύουν για να βρούμε το ρυθμό μας. Πήραμε τους 3 πόντους που θέλαμε. Έχουμε κι άλλο περιθώριο βελτίωσης. Παιχνίδι με παιχνίδι θα ανεβάσουμε κι άλλο επίπεσο και όταν γυρίσει ο Στερν θα φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε. Θα γίνουμε πιο δυνατοί ώστε να ανταπεξέλθουμε όχι μόνο στους εγχώριους τίτλους αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ».

 

Ο Αργεντινός προπονητής του Ολυμπιακού Ντανιέλ Καστελάνι είπε: «Αυτό που άλλαξε στο 21-19 του 1ου σετ ήταν η πίεση στο σερβίς μας. Εκεί πιέσαμε και γυρίσαμε τον αγώνα. Βγάλαμε τον πασαδόρο των αντιπάλων μας έξω από τα τρία μέτρα και χαλάσαμε το ρυθμό των αντιπάλων μας, ήρθε η μπάλα στο δικό μας γήπεδο και τελειώσαμε καθοριστικές φάσεις που γύρισαν το σκορ. Όταν υπάρχει συγκέντρωση στην ομάδα μας έχουμε καλό σερβίς και κερδίζουμε κόντρα μπάλες που μας δίνουν πόντους. Η προετοιμασία μας συνεχίζεται για τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Παίζουμε σε έναν όμιλο στη Ρουμανία με τρεις αντιπάλους που έχουν τρία δυνατά ρόστερ. Είναι δύσκολο να παίζεις κάθε μέρα έναν αγώνα και αυτή είναι η δυσκολία αυτού του προκριματικού ομίλου. Ωστόσο θέλουμε την πρόκριση και έχουμε δυνατό ρόστερ για να ανταπεξέλθουμε».

 

Volley League 2023-24

2η αγωνιστική

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Πολίχνης, 17.00 (Volley League ESAP T.V. You Tube): Πήγασος Πολίχνης - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 0-3 (22-25, 20-25, 20-25)

Γυμναστήριο Ζηρινείου, 19.00 (Volley League ESAP T.V. You Tube): Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Α.Ο. Καλαμάτα 80
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Βελώνης, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Παπαθανασίου, Σπίγγου, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Γυμναστήριο «Ν. Σαμαράς» Ορεστιάδα, 19.00 (Volley League ESAP T.V. You Tube): Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας - Α.Ο. Φοίνικας Σύρου
Διαιτητές: Βασιλειάδης, Παπακοσμάς, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Πυλούδης, Βαλκανιώτης, Γραμματεία: Σαρδάνη.

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena, 17.00 (Ε.Ρ.Τ.-3 HD): Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Γεωργιάδης Εμμ., Παρατηρητής: Αντωνούλης, Επόπτες: Σταυρίδης, Λούμσι, Γραμματεία: Κουμπλή.

Ρεπό ο Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων

Ολο το πρόγραμμα

Βαθμολογία

 

 

 

 

Media









Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject