Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
17-03-2014

«Επαληθεύτηκα με την κατάκτηση του Κυπέλλου»

Rate this item
(1 Vote)
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης με συνέντευξη του στον Sentra Fm 103,3 αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Κυπέλλου, στη σημασία που έχει για το «ερυθρόλευκο» τμήμα βόλεϊ αλλά και για το φινάλε του πρωταθλήματος.

«Έπιασαν και οι δύο ομάδες υψηλού επιπέδου απόδοση και γι' αυτό και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσαν να σταθούν απέναντί μας στους ημιτελικούς. Δεν ήταν μόνο ότι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ήταν σε κακή μέρα αλλά ότι ο Ολυμπιακός και η Κηφισιά έπιασαν υψηλά στάνταρς. Έγινε υψηλού επίπεδου αγώνα στον τελικό».

Είναι τυχαίο ότι βρέθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου οι δύο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος;

«Δεν είναι τυχαίο ότι η Κηφισιά και ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος. Η Κηφισιά έχει εξαιρετική ομάδα με καλή υποδοχή και πολύ καλή άμυνα. Κόντρα στην Κηφισιά πρέπει να έχεις υπομονή, γιατί αν πιάσει το ρυθμό της δύσκολο να την ακολουθήσεις».

Θα έχουμε το ίδιο ζευγάρι και στον τελικό του πρωταθλήματος;

«Δεν είναι ξεκάθαρη η κατάσταση για το ποια ομάδα θα φτάσει στον τελικό. Θεωρώ πως η δική μου ομάδα θα είναι στον τελικό και αναζητούμε τον αντίπαλο. Μην ξεχνάμε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Φοίνικα Σύρου που έχουν πολύ καλές ομάδες, ειδικά ο Εθνικός έκανε πολύ καλό Α΄γύρο».

Τι νέα υπάρχουν για τους τραυματίες;

«Ο Γιώργος Στεφάνους θα μείνει 15 ημέρες σίγουρα έξω και θα προλάβει οριακά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς ο Νίκος Σμαραγδής θα χάσει τη σεζόν».

Οι αλλαγές των λίμπερο στο 4ο σετ (Βολουδάκης αντί Στεφάνου και Κοκκινάκης αντί Βολουδάκη) σημάδεψαν τον τελικό αφού πλέον μπορούν να γίνουν χωρίς να δηλωθούν ως τραυματίες...

«Ο νέος κανονισμός για τα λίμπερο είναι ξεκάθαρος. Θα μπορούσα να αλλάξω το λίμπερο όχι μόνο λόγω τραυματισμού αλλά και λόγω απόδοσης. Απλά ακόμα και ο Βολουδάκης είχε πρόβλημα στο γόνατο από χτύπημα στην προπόνηση. Πέρασαν πολλά μέσα από το μυαλό μου. Είχε επιβαρυνθεί και ο Κώστας Χριστοφιδέλης γιατί ήμασταν στο τελείωμα και θεώρησα πως η είσοδος του Μενέλαου Κοκκινάκη θα έδινε και ηρεμία στην ομάδα όπως και έγινε».

Έκριναν τον αγώνα αυτές οι αλλαγές;

«Έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Δεν νομίζω να έκριναν τον αγώνα. Ίσως να έκριναν το 4ο σετ. Το σίγουρο είναι πως έγιναν προς όφελος της ομάδας σε κρίσιμο σημείο και μας βγήκαν».

Η πίκρα των οπαδών του Ολυμπιακού είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε καλά μέσα στη σεζόν...

Εμείς είμαστε οι πρώτοι που δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την εικόνα που είχαμε μέχρι να φτάσουμε ως εδώ, αλλά τον τελευταίο μήνα ανεβάζουμε συνεχώς την απόδοσή μας. Αποκορύφωμα ήταν ο τελικός που νικήσαμε μία πολύ καλή ομάδα. Είχα πει από την αρχή της χρονιάς πως θα είναι πιο δύσκολη η διαδρομή μέσα στη σεζόν παρά το τέλος και χθες που η ομάδα δήλωσε παρών “επαληθεύτηκα”»

Οι απουσίες λόγω τραυματισμών σας προβληματίζουν;

«Σίγουρα με προβληματίζουν γιατί έχουμε μείνει μόνο με δύο κεντρικούς και χωρίς λίμπερο. Εκτός από τους αγώνες είναι και το κομμάτι της προπόνησης. Με δύο κεντρικούς υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση για τα δύο παιδιά και δεν έχουμε και αλλαγή στους αγώνες. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να καλύψουμε τα κενά μας».

Όπως και πέρυσι έτσι και εφέτος αμφισβητηθήκατε... Τώρα με ήρεμο μυαλό τι απαντάτε;

«Εγώ πάντα ήμουν ήρεμος και πάντα γνώριζα πως η ομάδα θα είναι έτοιμοι όταν πρέπει. Δέχομαι την κριτική και σίγουρα μας έχει βοηθήσει. Σε αυτό το φάιναλ-4 ήμασταν πολύ καλοί και πρέπει να καθαρίσουμε το μυαλό μας ώστε να αφιερωθούμε στο πρωτάθλημα».

Οι δύο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος έφτασαν μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου. Το ίδιο θα συμβεί και στο πρωτάθλημα;

«Δεν είναι τυχαίο που εμείς και η Κηφισιά φτάσαμε στον τελικό. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη κατάσταση. Εμείς και η Κηφισιά ξεχωρίζουμε, αλλά μην ξεχνάμε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Φοίνικα Σύρου. Μπορώ να πω με βεβαιότητα πως εμείς θα είμαστε στον τελικό».

Την πιο ενεργή εμπλοκή του Χρήστου Φλάμπουρα πώς τη σχολιάζεις;

«Ο κύριος Φλάμπουρας ούτως ή άλλως βοηθάει και στηρίζει την ομάδα και όσο πιο κοντά έρθει τόσο πιο καλό θα κάνει στην ομάδα. Μου αρέσει πως εκτός των άλλων είναι πολύ διακριτικός. Είναι πολύ θετική εξέλιξη».

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ πως το αντιμετωπίζετε;

«Συνεχίζουμε με δύσκολους αγώνες. Για μας προέχει η σωματική και εγκεφαλική ξεκούραση συν η διαχείριση των προβλημάτων που προέκυψαν από το φάιναλ-4 του Κυπέλλου. Η ΑΕΚ μπορεί να έχει χάσει το ενδιαφέρον της για τον τίτλο αλλά θα παίξει πιο ελεύθερα, χωρίς άγχος και αυτό είναι στα υπέρ της. Κι εμείς είμαστε με καλή ψυχολογία και δεν θέλουμε να χάσουμε την πρώτη θέση. Μας έχουν μείνει τρεις αγωνιστικές μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου και θέλουμε να τερματίσουμε πρώτοι για να έχουμε πλεονέκτημα έδρας».

Πως είδατε τη διοργάνωση στην Καλαμάτα;

«Η ατμόσφαιρα στον τελικό ήταν πολύ καλή. Η πλειοψηφία του κόσμου ήταν με το μέρος της Κηφισιάς και αυτό είναι λογικό γιατί θεωρητικά είναι πάντα με τον αδύναμο. Είναι φυσιολογικό και πάντα συμβαίνει. Γενικά ήταν ένα ωραίο κοινό και εμείς τους αποζημιώσαμε με έναν ωραίο τελικό».

Πηγή: sentragoal.gr

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject